Vreckový herný počítač ROG Ally chce zaujať cenou. Poznáme parametre aj štart predaja

Nový herný počítač do vrecka sa snaží zaujať výkonom na úrovni 8,6 teraflopa. Podľa výrobcu tak nebude mať problém ani s aktuálnymi AAA hrami a láka tiež sympatickou cenovkou.

Herná divízia od Asusu oznámila svoj prvý vreckový počítač, ktorý zvládne aj moderné hry, ešte len minulý mesiac. Volá sa ROG Ally a aktuálne dostal kompletné predstavenie, vrátane špecifikácií. Dozvedeli sme sa, že srdcom novinky bude procesor AMD Ryzen Z1 Extreme. Vďaka nemu by pre ROG Ally nemali byť problém ani aktuálne AAA hry vo Full HD rozlíšení. 

Samotný procesor je založený na architektúre Zen 4 a obsahuje grafický čip RDNA 3 s 8 jadrami, 16 vláknami a grafickým výkonom na úrovni 8,6 teraflopa. Ide o výkon, ktorý hravo prekonáva konzoly minulej generácie a len o niečo málo zaostáva za aktuálnymi (PS5 - 10,2 tflops, Xbox Series X - 12,1 tflops). ROG svoju silu demonštruje aj na niekoľkých benchmarkoch. Podľa nich Ally rozbehlo aktuálne hry so snímkovaním na úrovni 60 až 70 fps. 

Z konkrétnych titulov spomína napríklad  Hogwarts Legacy (60 - 70 fps), Call of Duty Modern Warfare II (75 - 80 fps) a NBA 2K23 (85 fps). Výkon vreckovej novinky sa dá navyše rozšíriť pomocou externej grafickej karty. Výrobca spomína konkrétne mobilnú verziu GeForce RTX 4090, s ktorou počas interných testov dosiahlo ROG Ally výkon na úrovni 75 - 95 fps v Cyberpunku 2077 a 60 - 80 fps v Zaklínačovi 3, pri hraní v rozlíšení 4K s technológiami ray tracing a DLSS 3.

Interný výkon novinky sa bude snažiť uchladiť patentovaný systém ROG Zero Gravity. Využíva dva ventilátory s ultratenkými rebrami chladiča a tepelné trubice s vysokým trením. Výbavu uzatvára 16 GB RAM LPDDR5 s frekvenciou 6 400 MHz, 512 GB úložisko PCIe Gen 4 a slot na microSD kartu typu UHS-II. Chýbať nebude ani Wi-Fi štandardu 6E či operačný systém Windows. 

Dominantou ROG Ally zostáva dotykový 120 Hz Full HD (1080p) displej s maximálnym jasom 500 nitov. K tomus a pridáva široká podpora herných platforiem ako Steam, EA App, Xbox Game Pass, Epic Games Store či GOG. V balení novinky nájdete dokonca aj kód s trojmesačným členstvom v službe Game Pass. Navyše, kúpa ROG Ally bude poriadne lákavá, pretože novinka sa snaží zaujať aj sympatickou cenou 799 eur. Predaj štartuje 13. júna, kedy bude ROG Ally dostupné celosvetovo. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu