ROG oznámil svoj prvý vreckový počítač s vysokým výkonom na hranie AAA hier

Herná divízia od Asusu predstavuje svoj prvý vreckový počítač, ktorý zvládne aj moderné hry. Spoliehať sa pritom bude na výkon procesora AMD Ryzen Z1 s grafickým čipom RDNA 3 a operačný systém Windows 11.

Republic of Gamers (ROG) je herná divízia od Asusu, ktorá produkuje príslušenstvo a výpočtovú techniku so špičkovým výkonom. Aktuálne predstavuje ROG Ally, svoj prvý vreckový počítač s vysokým výkonom na hranie AAA hier. Srdcom novinky je procesor AMD Ryzen Z1 s grafickým čipom RDNA 3. Tento hardvér by podľa výrobcu mal zvládnuť nielen menšie nezávislé hry, ale aj moderné novinky. 

Asus sa preto musel postarať o dostatočné chladenie. Vyvinul tak systém ROG Zero Gravity s dvoma ventilátormi, ktoré majú ultratenké rebrá chladiča a tepelné trubice s vysokým trením. To by malo zabezpečiť, aby sa novinka v rukách hráčov nezahrievala. K príjemnému držaniu prispeje tiež hmotnosť len 608 gramov a ergonomické rukoväte. Samotné hry si budete užívať na dotykovom displeji s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Má Full HD rozlíšenie a výrobca spomína aj vysoký jas na úrovni 500 nitov. 

ROG Ally bude postavený na platforme Windows 11, čo zabezpečí prístup ku všetkým herným knižniciam aj cloudovým platformám. Výrobca k novinke ponúkne aj 90-dňový GamePass (recenzia) s okamžitým prístupom k stovkám hier. Ďalšie informácie však zatiaľ nie sú známe. Oficiálne predstavenie ROG Ally sa uskutoční 11. mája, kedy výrobca predstaví aj kompletné špecifikácie a cenu. O všetkom vás následne budeme informovať. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu