PlayStation VR2 má dátum vydania a cenu, ktorou vyráža dych

Druhá generácia virtuálnej reality príde už začiatkom budúceho roka. Prekvapí slovenskou cenou, ktorá je vyššia než cenovka samotnej konzoly PS5.

Sony už nejaký čas pripravuje druhú generáciu svojho headsetu pre virtuálnu realitu s príznačným názvom PlayStation VR2. Bol predstavený začiatkom tohto roka a dva mesiace neskôr ukázal aj svoj finálny dizajn. Okolo novinky však bolo pomerne dlhý čas ticho a mnohí len márne čakali na dátum vydania. 

PlayStation však aktuálne prelomilo mlčanie a oficiálne oznámilo, že predaj PS VR2 štartuje 22. februára budúceho roka. Európska cenovka je stanovená na 599 eur, čím prekonáva cenu samotnej konzoly PS5 (recenzia), dokonca aj napriek jej zvýšeniu. V balení okrem náhlavnej súpravy nájdete aj ovládače Sense, ktoré sú nezbytnou súčasťou celkového zážitku. 

Od prvého dňa zamieri do predaja aj balíček PlayStation VR2 s hrou Horizon Call of the Mountain za 649 eur. Samostatne bude dostupná aj elegantná nabíjacia stanica pre ovládače za 49,99 eur. Predobjednávky na druhú generáciu virtuálnej reality do Sony štartujú 15. novembra. 

Zdroj: tlačová správa 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu