PlayStation VR2 ukazuje svoj finálny dizajn

PS VR2 bolo oficiálne oznámené ešte začiatkom januára. Teraz Sony ukazuje finálny dizajn, ktorý skvele ladí s PS5 a pôsobí tým pravým futuristickým dojmom.

PlayStation VR2 je nová generácia virtuálnej reality od Sony, ktorú výrobca predstavil ešte začiatkom januára. Vtedy prezradil niekoľko detailov a oficiálne logo. Najviac však chýbal finálny dizajn novinky, ktorý sa naplno odhaľuje až teraz. PS VR2 pôsobí futuristickým dojmom a vizuálne skvele ladí s konzolou PlayStation 5 (recenzia). 

Samotný headset má zaoblený dizajn a štyri snímače na prednej strane. Sony pri jeho návrhu kládlo dôraz na pohodlie a ergonómiu, aby sa hráč mohol naplno ponoriť do sveta virtuálnej reality. Novinka je podľa výrobcu štíhlejšia a mierne ľahšia než prvý PS VR pre konzolu PlayStation 4. 

Ponúkne nový odvetrávací systém a hráči si tu budú môcť manuálne nastaviť aj vzdialenosť šošovky. Headset sprevádzajú tiež ovládače PS VR2 Sense guľového tvaru. Majú haptickú odozvu a adaptívne spúšte. Z ďalších detailov už vieme, že PlayStation VR2 chce ponúknuť vizuálnu vernosť. 

Chýbať nebude ani hlbšie ponorenie do hier, kedy budete môcť napríklad cítiť pulz hernej postavy vo vypätých momentoch. Sony s ukážkou dizajnu potvrdilo, že headset je už v rukách herných vývojárov, ktorí ho môžu naplno testovať a hlavne tvoriť naň nový obsah. 

Tu sa môžeme tešiť napríklad na už oznámené Horizon Call of the Mountain. Ďalšie detaily však zatiaľ nie sú známe. Malo by ísť o akčnú adventúru, ktorá bude akousi odbočkou od hlavnej série, kde nebudeme hrať za Aloy. Tú si však zatiaľ do sýta môžete užiť v jej aktuálnom dobrodružstve Horizon Forbidden West (recenzia). 

Zdroj: PlayStation Blog

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu