Huawei EMUI 13: rýchly systém s novými funkciami

Začiatkom tohto mesiaca prišli na slovenský trh nové modely smartfónov Huawei, v ktorých beží systém EMUI 13. Ponúka množstvo funkcií, nastavení a rýchle prepojenie s ostatnými zariadeniami v ekosystéme.

Prostredie EMUI, ktoré nájdeme v zariadeniach značky Huawei, je dlhodobo medzi zákazníkmi obľúbené, pre svoje široké možnosti prispôsobenia, podrobným nastaveniam, doplnkovým funkciám a komfortnému zážitku z používania. 

Vďaka patentovanej technológii EMUI 13 si teraz môžete rýchlo a jednoducho prepojiť všetky vaše zariadenia. Systém prináša aj vynovené používateľské rozhranie, technológiu optimalizácie výkonu a vylepšené funkcie ochrany súkromia i zabezpečenia.

S novou funkciou widget môžete jednoducho nazerať do aplikácií bez nutnosti ich otvorenia. EMUI 13 ponúka možnosti poskladať widgety cez Card Folder, vďaka tomu budete mať na domovskej obrazovke vo widgetoch poriadok. Veľkosť zložiek môžete meniť, pričom sa novej veľkosti prispôsobia aj v nich uložené aplikácie.

Nový operačný systém EMUI 13 umožňuje prepojiť až 10 zariadení a vytvoriť tak pracovný ekosystém. Funguje to jednoducho. Pretiahnutím ikony ľubovoľného zariadenia na ikonu smartfónu, dôjde k vzájomnému prepojeniu. 

Následne si môžete napríklad prezerať obsah svojho notebooku v telefóne. Funkcia Multi-Screen Collaboration podporuje otvorenie viacerých okien, čo oceníte pri multitaskingu. Share Audio a Multi-Cam Mode zasa umožňujú pripojiť dvoje slúchadlá FreeBuds Pro 2, a prehrávať zvuk súčasne.

Nová funkcia SuperHub prináša inovatívne možnosti prenosu súborov. Jednoduchým potiahnutím akéhokoľvek videa, fotografie či súboru do SuperHub okna, sa tam dočasne uložia. Následne ich z okna tejto aplikácie stačí pretiahnuť do zložky na akomkoľvek inom zariadení.

Súčasťou EMUI 13 je SuperStorage - prvá technológia kompresie hyperpriestorového úložiska, ktorá rozširuje úložný priestor. Pomáha so správou uloženého obsahu a maximalizuje úložný priestor. Prostredníctvom funkcie SuperStorage sú duplicitné súbory automaticky detegované a označené, pričom sa môžete rozhodnúť, komprimovať duplicitné súbory pomocou aplikácie Huawei Optimiser.

Veľký dôraz sa v EMUI 13 kladie na bezpečnosť dát. Funkcia Privacy Center poskytuje všeobecný riadiaci panel pre zobrazenie všetkého správania aplikácií. Neustále je vynucovaná proaktívna ochrana súkromia, ktorá ponúka návrhy proti týmto rizikovým aplikáciám. 

Ak telefón zistí, že aplikácia používa neprimerané oprávnenie, Privacy Center odporučí, aby ste upravili, prípadne zrušili oprávnenie. EMUI 13 tiež myslí na ochranu súkromia snímok a pomáha vymazať citlivé informácie z fotografií pri zdieľaní. 

EMUI 13 je súčasťou smartfónov série Huawei Nova 10, ktoré sa predávajú aj na našom trhu. Model Nova 10 Pro sme nedávno otestovali a recenziu si môžete prečítať v tomto článku. Najnovší systém beží i vo vlajkovej lodi Huawei Mate 50 Pro (základné info). Pri kúpe Mate 50 Pro získate do 13. novembra smart hodinky Huawei Watch GT3 46 mm ako darček.

Zdroj: tlačová správa

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu