Aktualizácia Samsung Galaxy Watch a Galaxy Buds2 Pro prinášajú nové funkcie fotoaparátu smartfónov Galaxy

Majitelia zariadení Galaxy Watch4, Watch5 a Buds2 Pro, sa po aktualizácii dočkajú nových funkcií kamery, ktoré ocenia pri vytváraní fotografií a videí.

Aktualizácia, ktorá postupne príde na slúchadlá Samsung Galaxy Buds2 Pro a inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5, ponúknu rozšírené možnosti pri vytváraní multimediálneho obsahu.  

Funkcia nahrávania priestorového zvuku 360 Audio Recording dodá videonahrávkam verný zvuk a vylepšená aplikácia Camera Controller umožní diaľkové ovládanie zoomu pre priblíženie alebo oddialenie snímanej scény. 

Funkcia 360 Audio Recording sníma zvuk v okruhu 360 stupňov pomocou mikrofónu v každom slúchadle. Diváci tak v prehrávanom videu počujú vďaka realistickému zvuku to isté, čo autor nahrávky. Nahrávanie priestorového zvuku je prvou funkciou v rade Galaxy, ktorá využíva nový pokročilý štandard Bluetooth LE Audio

Pri slúchadlách Galaxy Buds2 Pro sa LE Audio používa aj na vytváranie binaurálnych nahrávok zvuku z mikrofónov v ľavom aj pravom slúchadle. Používatelia potom môžu napríklad na smartfóne Galaxy Z Flip4 alebo Galaxy Z Fold4 sledovať kvalitný obraz a zároveň si cez pripojené slúchadlá vychutnávať stereofónny zvuk, ktorý ich vtiahne do deja.

Druhou novinkou je aplikácia Camera Controller, ktorá na hodinkách Galaxy Watch umožňuje ovládať fotoaparát telefónu priamo zo zápästia. Aktualizácia pridá do aplikácie možnosť ovládať na diaľku zoom fotoaparátu svojho telefónu jednoduchým stlačením ciferníka alebo otočením lunety hodiniek. Podmienkou je smartfón Galaxy s rozhraním One UI 5.1 a novším.

Nová funkcia 360 Audio Recording sa bude postupne vydávať pre Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Z Flip4 a Z Fold4 prostredníctvom softvérových aktualizácií. Aktualizovaná aplikácia Camera Controller bude k dispozícii od februára na zariadeniach Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 a Watch4 Classic.  

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu