Samsung Galaxy Buds2 Pro - vylepšený zvuk, vydarené ANC

Recenzia úplne bezdrôtových slúchadiel s 24-bitovým Hi-Fi zvukom, vylepšeným potlačením okolitých zvukov a slušnou výdržou na jedno nabitie.

Spolu s novou generáciou smartfónov so skladacím displejom a novou sériou inteligentných hodiniek priniesol Samsung do ekosystému aj ďalšie bezdrôtové slúchadlá. Cenou aj funkciami patria do kategórie určenej náročnejším používateľom, ktorí ocenia kvalitný zvuk, vydarené ANC a kompaktné rozmery. 

Recenziu predchádzajúceho modelu Samsung Galaxy Buds Pro si môžete prečítať v tomto článku. Už vtedy sme chválili kvalitný zvuk, slušnú výdrž na jedno nabitie a použiteľné aktívne potlačenie okolitých ruchov (ANC). 

Základné parametre:

Rozmer slúchadla: 19,9 x 21,6 x 18,7  mm, hmotnosť 5,5 g, rozmery nabíjacieho puzdra: 50 x 50 x 27,7 mm, hmotnosť 43 g, 3 mikrofóny (2 vonkajšie a 1 vnútorný), jednotka snímania hlasu, batéria v slúchadle 61 mAh, batéria v puzdre 515 mAh, výdrž na jedno nabitie pri všetkých zapnutých funkciách 5 hodín, celkovo s dobíjaním z puzdra až 18 hodín (bez ANC 29 hodín), bezdrôtové nabíjanie Qi, 24bit Hi-Fi, Bluetooth 5.3, akcelerometer, vodeodolnosť IPX7, kompatibilita Android 8.0 a vyšší. 

Galaxy Buds2 Pro sú ich dôstojným nástupcom, ktorý ponúka kvalitnejší 24-bitový Hi-Fi zvuk a o niečo menšie rozmery. Výrobca hovorí o 15 % zmenšení slúchadiel a naozaj je to počas nosenia poznať. Slúchadlá sú ešte komfortnejšie a lepšie držia v ušiach. Ani pri prudkých pohyboch hlavou, behu, či rozprávaní som nemala pocit, že ich musím zatlačiť späť na miesto. 

Nemala som ani nepríjemný pocit z dlhodobého nosenia a veľmi dobre mi poslúžili nielen na počúvanie hudby a podcastov, ale aj vybavovanie hovorov. Vďaka trom mikrofónom a jednotke snímania hlasu ponúkajú vysokú kvalita hovoru. 

Druhá strana ani nespoznala, že nevolám z telefónu. Počas hovoru môžete mať zapnutú funkciu Okolité zvuky, čo zabezpečí, že svoj hlas budete počuť oveľa jasnejšie a nebudete zbytočne zvyšovať pri hovore hlas.

Slúchadlá spĺňajú certifikáciu IPX7, sú odolné voči potu a zvládnu aj ponáranie pod vodu do hĺbky jedného metra po dobu maximálne 30-tich minút. Môžete ich tak používať aj pri náročnom tréningu počas dažďa. 

Spárovanie najmä so smartfónmi Galaxy od Samsungu je jednoduché a rýchle. Po otvorení nabíjacieho puzdra sa po chvíli na displeji telefónu objaví kontextové okno s ponukou na pripojenie. Potvrdením párovania sa slúchadlá okamžite pripoja a môžete ich hneď používať.

Šikovná mobilná aplikácia ukáže nielen zostatok energie v každom slúchadle a nabíjacom puzdre zvlášť, ale nastavíte si v nej všetky požadované funkcie. Nastavenia sú bohaté. Viete si upraviť čo sa stane po dotyku na každé slúchadlo. Akcie sú rôzne pri jednom dvojitom a trojitom ťuknutí a ťuknutí a podržaní. 

Vyladíte si tu ekvalizér podľa svojich preferencií, zapnete 360° zvuk, ktorý upravuje smer zvuku podľa toho, akým smerom otáčate hlavu a môžete si v apke otestovať správne nasadenie slúchadiel. 

Funkcia zisťovanie hlasu je užitočná vtedy, ak počúvate hudbu a potrebujete sa s niekým rozprávať bez toho, aby ste museli slúchadlá vybrať z uší. Napríklad pri pokladni v obchode. keď slúchadlá zaregistrujú váš hlas, automaticky sa zapne funkcia Okolité zvuky a zníži sa hlasitosť prehrávaného zvuku. 

V aplikácii si nastavíte dobu, za ako dlho po ukončení konverzácie sa vráti hlasitosť prehrávania do pôvodnej podoby. Na výber máte päť, desať a pätnásť sekúnd. Funguje to veľmi dobre. Ak si radi pospevujete spolu s interpretom, funkciu si vypnite. 

Výhodou slúchadiel Samsung Galaxy Buds2 Pro je nielen kvalitný zvuk, ale aj aktívne potlačenie okolitých ruchov, ktoré je veľmi slušné a dobre poslúži napríklad počas letu, cesty vlakom alebo v MHD. Dôležitú úlohu tu hrá nielen štupľová konštrukcia, ktorá sama o sebe poslúži ako pasívny prvok, ale aj dobre zvolená veľkosť silikónových nástavcov. 

ANC môžete zapnúť / vypnúť dotykovým gestom, v mobilnej aplikácii alebo cez widget na domácej obrazovke. Výhodou ekosystému Samsungu je ovládanie slúchadiel Galaxy Buds aj cez vonkajší displej skladacieho smartfónu a smart hodinky Galaxy Watch. 

Nehrám sa na audiofila a zvuk viem posúdiť iba ako bežný používateľ, no s reprodukciou zvuku som bola veľmi spokojná. Či už som počúvala popovú hudbu, rap alebo Beethovena. Sklamaný by nemal byť ani fanúšik dunivých basov. 

Výrobcom vyzdvihovaný 24-bit. zvuk však využijete iba so zariadením Galaxy, v ktorom beží systém One UI 4.0 a novší. 

Galaxy Buds2 Pro môžete tak ako ostatné zariadenia Galaxy pripojiť do aplikácie SmartThings. Môžete si ich nechať "prezvoniť", keď zabudnete, kam ste ich odložili. Keď ich stratíte, na mape môžete vidieť, kde sa aktuálne nachádzajú. 

Veľmi dobre funguje aj automatické prepínanie medzi zariadeniami. Stačí, ak budete na nich prihlásení rovnakým Samsung kontom. Keď budete napríklad pozerať na tablete film a zazvoní vám telefón, slúchadlá sa automaticky prepnú z tabletu na smartfón a vy si jednoducho vybavíte hovor. Výhoda ekosystému Samsung. 

Výdrž sa oproti predchodcovi výrazne nezmenila. Na jedno nabitie bez zapnutej funkcie potlačenia okolitých zvukov dokážu hrať až osem hodín, ďalších 29 hodín získate po dobití nabíjacím puzdrom. Pri zapnutom ANC výdrž klesne na približne päť hodín. 

Puzdro nabijete nielen pomocou USB-C kábla, ale aj bezdrôtovo z kompatibilného zariadenia, napríklad smartfónu s reverzným bezdrôtovým dobíjaním. Trvá to však dlhšie, poslúži skôr na núdzové dobitie. 

Výhody:

+ kvalitný, vyvážený zvuk

+ kompaktný dizajn

+ pohodlné nosenie

+ vydarené potlačenie okolitých ruchov

+ vydarená mobilná aplikácia s množstvom nastavení

+ funkcia zisťovania hlasu

+ certifikácia IPX7

+ bezdrôtové nabíjanie

+ slušná výdrž batérie aj so zapnutým ANC

Nevýhody:

- pre niekoho vyššia cena

- chýba podpora aplikácie pre iOS

- 24-bitový zvuk má obmedzené využitie

Orientačná cena: 229 eur

Záver

Samsung Galaxy Buds2 Pro sú vylepšeným nástupcom minuloročného modelu Buds Pro, ktorý aktuálne kúpite cez e-shop Samsungu za výbornú cenu 159 eur. Ak hľadáte kvalitné slúchadlá s množstvom funkcií a nastavení, stále sú Buds Pro výbornou voľbou. Najmä ak nevlastníte smartfón od Samsungu, a teda nevyužiete jedno z tohtoročných lákadiel nového modelu - 24-bit. zvuk. Pokiaľ chcete to najlepšie a najnovšie, čo aktuálne Samsung ponúka, bez väčších výhrad vám Galaxy Buds2 Pro odporučím. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu