Activision Blizzard: tržby hier na PC prvýkrát v histórii predbehli konzoly

PC platforma má v poslednej dobe pomerne smolu na nevydarené porty. Finančné výsledky spoločnosti Activision Blizzard však ukázali zaujímavý posun, ktorý na počítačoch opäť rozvíri vody.

Známy vydavateľ Activision Blizzard má za sebou finančné výsledky za prvý kvartál 2023. Zarobil 666 miliónov dolárov a výrazný podiel na tržbách majú predaje hier na PC, ktoré prvýkrát v histórii spoločnosti predbehli konzoly. Počítačoví hráči minuli o 27 miliónov viac než konzoloví. To potvrdzuje fakt, že PC trh sa stáva čoraz významnejší. 

Analytici túto situáciu prisudzujú najmä výstupom dcérskej spoločnosti Blizzard, ktorá priniesla tituly ako World of Warcraft: Dragonflight či Diablo Immortal. Tie nie sú dostupné na konzolách a dopyt po nich bol zjavný. Napriek tomu sa jedná o veľmi zaujímavý posun, ktorý opäť rozvíril vody na PC platforme. Aktuálne má totiž tento trh pomerne smolu na nové porty, ktoré vychádzajú nedotiahnuté. 

Príkladom sú The Last of Us Part I (recenzia), Star Wars Jedi: Survivor (recenzia) či aktuálny Redfall (recenzia). Aj napriek vysokým tržbám Activision Blizzard a historickom úspechu na PC však môže mať spoločnosť pred sebou nejasnú budúcnosť. Aktuálne je totiž v procese akvizície Microsoftom, ktorú zablokovali britské úrady. Historicky najväčší obchod vo videohernom priemysle tak môže byť ohrozený. 

Zdroj: investor.activision.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu