Windows 11 dostáva dátum vydania, pri štarte však neponúkne podporu Android aplikácií

Od vydania nového operačného systému nás delí zhruba mesiac. Majitelia desiatky ho budú môcť získať bezplatne formou aktualizácie. Na podporu Android aplikácií si však ešte počkáme.

Nový Windows 11 je zameraný na jednoduchosť, ktorá sa bude odrážať v jeho rôznych funkciách. Ponúkne prepracovaný dizajn, novú polohu pre tlačidlo Štart a dá zbohom ostrým hranám, Skypu či živým dlaždiciam. Ponuku dopĺňa podpora Android aplikácií a úplne nový Microsoft Store.

Ak sa však tešíte, že budete používať obľúbené mobilné apky na vašom PC, zrejme si počkáte o trochu dlhšie. Windows 11 síce vychádza 5. októbra, no Microsoft na svojom webe uvádza, že podpora Android aplikácií dorazí neskôr. Kedy, zatiaľ nie je známe. 

Dobrou správou je, že všetky ostatné novinky budú k dispozícii štandardne počas dňa vydania. Okrem už zmienených funkcií sa môžete tešiť aj na integrovaný Microsoft Teams či nový informačný kanál pod taktovkou umelej inteligencie. Chýbať nebudú ani herné funkcie ako DirectX12 Ultimate, DirectStorage a Auto HDR. Aj vďaka nim je Windows 11 prezentovaný ako najlepší operačný systém na hranie hier. 

Nový Windows 11 bude pre majiteľov desiatky k dispozícii ako bezplatná aktualizácia. Celý proces začne 5. októbra a bude rozdelený do fáz podľa algoritmov Microsoftu, ktoré zohľadnia vhodnosť vášho hardvéru. 

Postupný prechod na jedenástku by mal na všetkých podporovaných zariadeniach prebehnúť do polovice budúceho roka. Na dostupnú aktualizáciu, resp. inováciu budete upozornení štandardne formou nástroja Windows Update. 

Zdroj: blogs.windows.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu