Windows 11: podpora Android aplikácií a úplne nový Microsoft Store

Ďalšia generácia operačného systému od Microsoftu ponúkne vôbec po prvýkrát podporu Android aplikácií. Budú sa dať spustiť rovnako, ako štandardné programy a stiahnuť z prepracovaného Microsoft Storu.

Nový operačný systém Windows 11 je oficiálne tu. Prehľad jeho hlavných funkcií sme vám priniesli v článku Windows 11 je zameraný na jednoduchosť, vyjde v jeseni a môžete ho získať bezplatne. Jednou z najväčších noviniek je však tiež natívna podpora pre Android aplikácie a úplne nový obchod Microsoft Store.

Je prepracovaný od základov a ponúkne celý rad Windows a Android aplikácií. Nájdete v ňom teda napríklad Adobe Creative Suite, Microsoft Teams, Visual Studio, Disney + ale aj TikTok či Instagram. 

Microsoft umožnil vývojárom používať svoje vlastné obchodné mechanizmy, za ktoré im nebude účtovať žiadne príplatky. Do svojho softvéru môžu dokonca pridávať aj vlastné platobné systémy, ktoré im Microsoft Store ani Windows 11 nebudú blokovať. Súčasťou nového online obchodu bude aj jednoduchšie vyhľadávanie obsahu a celkovo lepší používateľský zážitok. 

Podpora Android aplikácií bola realizovaná vďaka spolupráci s Intelom a Amazonom. Prvý menovaný ponúkne technológiu Intel Bridge a druhý svoj Amazon Appstore. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. Microsoft však prisľúbil, že v priebehu najbližších mesiacov prezradí viac. Nový Windows 11 bude k dispozícii koncom tohto roka. Presný dátum vydania nie je známy. Pre používateľov Windowsu 10 vyjde formou bezplatnej aktualizácie. Koľko si zaplatia ostatní zatiaľ nevieme. 

Zdroj: Microsoft

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu