TOP 7 smartfónov nad 800 eur (zima 2020)

Náš štvrtý, teda posledný výber obsahuje top modely nad 800 eur. Tu už nie sú žiadne kompromisy a k dispozícii je to najlepšie, čo vo vrecku aktuálne môžete mať.

Dostali sme sa do štádia, kedy nás prestáva limitovať cena. Máme tu rôzne ultra a pro verzie špičkových smartfónov, ktoré potešia aj tých najnáročnejších používateľov. Chcem upozorniť, že pri výbere som sa držal skôr klasiky. Na trhu však máme aj niekoľko exkluzívnych zariadení, ktoré sú v danej cenovej kategórii určené skôr technologickým geekom.

Ide najmä o prvé lastovičky “skladačiek”, kde zaujme hlavne dvojica Samsung Galaxy Z Fold 2 (1993 eur) a Huawei Mate Xs (2199 eur). Bežný náročný používateľ ich však zrejme nebude riešiť a siahne skôr po modeloch, ktoré nájdete vo výbere nižšie. 

Minulý výber cenovo dostupných smartfónov si môžete pozrieť v článku TOP 7 smartfónov do 800 eur (zima 2020)

OnePlus 8 Pro 256 GB (základné info)

Cena: 936 eur

Výber toho najlepšieho otvára OnePlus 8 Pro, ktorý ponúkne výbornú výbavu za stále pomerne rozumný peniaz. Máte tu 6,8'' QHD+ AMOLED s integrovanou čítačkou odtlačkov a malým otvorom na prednú 16 Mpix kameru od Sony. Nevýhodou je, že zvládne nahrávať len Full HD video, čo za sumu vyše deväťsto eur už môže byť pre niekoho problém. Jej nedostatky vynahradí štvorica zadných fotoaparátov, ktorej základom je 48 Mpix snímač s nahrávaním 4K videí v 60 fps. 

Poriadnu porciu výkonu zabezpečí Snapdragon 865, kombinovaný s 12 GB RAM. Nechýbajú ani stereo reproduktory, odolnosť štandardu IP68 či veľká 4510 mAh batéria s rýchlym nabíjaním. Audiofilov nemusí potešiť absencia audio jacku a chýbajú tu aj pamäťové karty, ktoré však pri úložisku 256 GB asi nemá zmysel riešiť. 

Xiaomi Mi 10 Pro 256 GB (základné info)

Cena: 1057 eur

Ak fandíte Xiaomi, v najvyššej cenovej kategórii môžete siahnuť po Mi 10 Pro. U nás je však jeho distribúcia obmedzená a verziu s 512 GB pamäťou tu nekúpite. Budete si musieť vystačiť “len” s 256 GB úložiskom bez podpory pamäťových kariet, čo nemusí byť veľký problém. Oproti OnePlus 8 Pro tu chýba odolnosť voči vode a identický Snapdragon 865 dopĺňa iba 8 GB RAM. 

Je tu tiež o chlp menší 6,67'' AMOLED displej s nižším rozlíšením Full HD+. Naopak, navrch má 108 Mpix fotoaparát s nahrávaním videí až v 8K. Samozrejmosťou je čítačka odtlačkov v displeji, 50 W rýchle / 30 W reverzné nabíjanie a 4500 mAh batéria. 

Samsung Galaxy S20 Ultra 128 GB (základné info)

Cena: 1089 eur

To najlepšie od Samsungu radu Galaxy S sa volá Galaxy S20 Ultra. Zo stále aktuálnej série ide o najväčší a najvybavenejší model, teraz s atraktívnejšou cenovkou. Je pripravený na 5G, má 6,9” QHD+ displej a jeho špičková výbava hovorí sama za seba. O výkon sa stará Exynos 990, kombinovaný s 12 GB RAM a 128 GB úložiskom. Ak pridáte päť stoviek, dostanete 512 GB úložisko a až 16 GB RAM. Osobne si však nemyslím, že to za danú cenu stojí, ak sa nechystáte točiť v 8K. Zvlášť, keď tu máte podporu pamäťových kariet do 1TB. 

Foto výbava Galaxy S20 Ultra je tým najlepším, čo aktuálne v smartfónoch môžete nájsť. Je tu 108 Mpix snímač so 100-násobným priblížením, spomínaná možnosť nahrávať 8K videá a poriadna 5000 mAh batéria. Výbavu uzatvára odolnosť IP68 a kvalitné stereo reproduktory od AKG. 

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G (základné info)

Cena: 1132 eur

Z ponuky Samsungu by v kategórii nad 800 eur nemal chýbať ani tabletofón Galaxy Note 20 Ultra 5G. V ňom si nájdu to najlepšie všetci fanúšikovia dotykového pera S Pen, ktoré dostalo niekoľko vylepšení. Má 4x rýchlejšiu odozvu a je navrhnuté tak, aby sa čo najviac priblížilo k písaniu bežným perom. Poslúži aj ako diaľkový ovládač s podporou gest. 

Nájdete tu vylepšenú kompatibilitu s operačným systémom Windows a technológiu UWB, ktorá uľahčuje zdieľanie rôzneho obsahu s ďalšími používateľmi. Ďalšia výbava Galaxy Note 20 Ultra je prakticky takmer rovnaká ako v prípade Galaxy S20 Ultra. Skrátka, ide o to najlepšie, čo trh ponúka. 

Sony Xperia 1 II 256 GB (základné info)

Cena: 1139 eur

Smartfóny od Sony sa do môjho výberu zatiaľ nedostali. V predošlých cenových kategóriách mala konkurencia na vrch. V tejto má top model Xperia 1 II už svoje čestné miesto. Ponúka špičkový 6,5'' 4K HDR OLED displej pod ochranou Gorilla Glass 6 a výbavu, ktorej nič nechýba. Od konkurentov sa líši najmä prítomnosťou audio jacku, nechýba odolnosť IP68 ani podpora pamäťových kariet. 

Samozrejmosťou je výkonný Snapdragon 865, 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Jedným z najväčších lákadiel je trojica fotoaparátov, ktoré majú množstvo doplnkových a užitočných funkcií. Rozhranie je inšpirované fotoaparátmi Sony Alpha a výsledné zábery môžete ukladať aj v RAW formáte. Nechýba optická stabilizácia obrazu či nahrávanie 4K videí v 60 fps. 

Huawei Mate 40 Pro 256 GB (základné info)

Cena: 1309 eur

Krásny Mate 40 Pro je top model sklenenej konštrukcie, ktorej farba sa pri dopadne svetla mení. Vyzerá naozaj efektne a aj napriek výrazne zaoblenému 6,7'' OLED displeji skvele padne do ruky. Nájdete tu výkonný čip Kirin 9000 5G, 8 GB RAM a 256 GB úložisko. Mate 40 Pro podporuje rôzne gestá, manuálne či virtuálne ovládanie hlasitosti a v systéme má veľa ďalších vychytávok. 

Pýchou Mate 40 Pro je však sústava fotoaparátov skonštruovaná v spolupráci so spoločnosťou Leica. Zvládnu 5-násobný optický, 10-násobný hybridný a 50-násobný digitálny zoom. Vďaka duálnemu cinematickému a duálnemu ultraširokému snímaču, môžete zachytiť širokouhlé videá a obrázky z predného aj zadného fotoaparátu naraz. Nechýba čítačka odtlačkov, stereo reproduktory a úplné nabitie 4400 mAh batérie trvá necelých 40 minút. Kúpa Mate 40 Pro je navyše vo vybraných obchodoch obohatená o hodnotný darček v podobe slúchadiel Huawei FreeBuds Pro. Pozor na chýbajúce Google služby, bez ktorých sa však dá žiť a sú len otázkou preferencií. 

Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB (základné info)

Cena: 1269 eur

Posledný výber uzatvára to najlepšie od Applu, čo reprezentuje najväčší a najvybavenejší iPhone 12 Pro Max. Ide o suverénny smartfón pre náročných používateľov s naozaj vysokým výkonom, ktorý je zárukou aj na roky do budúcna. Máte tu 6,7'' Full HD+ displej, vylepšenú odolnosť voči vode a prachu či kovovú konštrukciu s keramickou ochranou. 

Hlavným lákadlom sú fotoaparáty s 3D LiDAR senzorom na snímanie hĺbky ostrosti, ktorý poslúži pri rozostrovaní pozadia, vo virtuálnej realite či aplikáciách s 3D efektom. Teleobjektív ponúka 2,5-násobné optické priblíženie a novinkou je snímanie do formátu ProRAW pre ďalšie profesionálne úpravy. Výbavu uzatvárajú stereo reproduktory, 3687 mAh batéria a podpora 5G. 


 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu