TOP 7 smartfónov do 800 eur (zima 2020)

Dnes tu máme v poradí tretí výber smartfónov, ktorý otvára veľmi silnú kategóriu do 800 eur. Kompromisy sa vo výbave postupne vytrácajú a nasledujúce modely potešia aj náročnejších používateľov.

Cenová kategória do 800 eur prináša veľmi silných zástupcov od Samsungu, OnePlus, Applu či Huaweiu. Prakticky každý z nich má výbavu top modelu, ktorá ani po mesiacoch od vydania nestráca na atraktivite a veľmi dobre poslúži ešte pár rokov. 

Minulý výber cenovo dostupných smartfónov si môžete pozrieť v článku TOP 7 smartfónov do 500 eur (zima 2020).

Samsung Galaxy S20 128 GB (základné info)

Cena: 659 eur

Séria Galaxy S20 je stále patrí medzi to najlepšie, čo Samsung aktuálne ponúka. Za veľmi sympatickú cenovku môžete mať “základný” top model so 6,2'' QHD+ Dynamic AMOLED 120 Hz displejom, ktorý patrí medzi špičku. Rýchly chod Androidu 10 s nadstavbou One UI zabezpečí výkonný Exynos 990, v kombinácii s 8 GB RAM a úložiskom 128 GB. 

Samozrejmosťou je podpora 5G a trojica vydarených fotoaparátov. Hlavný a širokouhlý s 12 Mpix rozlíšením dopĺňa 64 Mpix teleobjektív. Posledný zmieňovaný sa pýši 3-násobným hybridným optickým priblížením bez straty kvality. Oproti sérii S10 je tu okrem vyššieho výkonu či lepších fotoaparátov aj silnejšia batéria. Má kapacitu 4000 mAh a podporu rýchleho 25 W nabíjania. Niekomu by však mohol chýbať 3,5 mm jack konektor.

OnePlus 8 5G 256 GB (základné info)

Cena: 692 eur 

Obľúbená značka OnePlus je charakteristická skvelým pomerom ceny a výkonu. V tomto prípade za necelých sedemsto eur ponúka top model s veľkorysím úložiskom až 256 GB. Má 6,6'' Fluid AMOLED displej, v ktorom ukrýva aj čítačku odtlačkov prstov. Výkon na rozdávanie zabezpečí kombinácia Snapdragonu 865 a 12 GB RAM, ktoré dávajú prísľub, že s plynulým chodom nebude mať OnePlus 8 problém ani po rokoch používania. 

Trojici fotoaparátov vzadu nechýba optická stabilizácia obrazu a možnosť nahrávať 4K videá so 60 fps. Oproti Galaxy S20 tu však nenájdeme odolnosť voči vode a prachu či bezdrôtové nabíjanie. Absenciu pamäťových kariet pri danom úložisku asi nemá cenu riešiť. 

Apple iPhone 11 128 GB (základné info)

Cena: 719 eur

Ak fandíte Applu, v danej cenovej relácii tu máte stále výborne vybavený iPhone 11, dokonca s veľkým 128 GB úložiskom. Ide o nástupcu modelu XR, ktorý je obohatený o širokouhlý fotoaparát. Tomu síce chýba nočný režim, ale o kvalitu záberov sa báť určite nemusíte. Za zhruba sedemsto eur dostanete známy dizajn s vode a prachu odolnou konštrukciou (IP68) a natiahnutý 6,1'' Liquid Retina displej. 

Samozrejmosťou je vysoký výkon a zrejme momentálne najdokonalejšia technológia odomykania tvárou Face ID. Vydarené sú aj stereo reproduktory a kolega Richard v recenzii chválil výdrž na jedno nabitie. Absencia pamäťových kariet je pri iPhonoch štandardom. Chýbať vám tu však môže aj 3,5 mm jack, odomykanie odtlačkom či USB-C. 

Huawei P40 Pro 256 GB (základné info)

Cena: 754 eur

Čínsky gigant to v poslednej dobe nemá ľahké. Napriek tomu dokázal priniesť výkonný top model P40 Pro, ktorý žiari na viacerých frontoch. Je tu 6,6'' Full HD+, elegantný dizajn, kvalitný 50 Mpix fotoaparát, periskopický teleobjektív, odolnosť IP68, čítačka odtlačkov v displeji, slušná výdrž batérie...skrátka všetko, čo si zmyslíte. 

Aj keď je ťažké nájsť niečo, čo modelu P40 Pro chýba, predsa len je tu nešťastná absencia Google služieb. Kolegyňa Lenka s ním strávila pár týždňov, ktoré opísala v recenzii. Za aktuálnych 754 eur ide o veľmi dobrú voľbu, ktorá stavia na plusoch opísaných vyššie. Obmedzenia spojené s chýbajúcou podporou od Googlu si však musí prehodnotiť každý sám. Či vás Huawei P40 Pro v tomto smere nesklame, závisí predovšetkým od vašich preferencií. 

Asus ZenFone 7 Pro 256 GB (základné info)

Cena: 759 eur

Výborne vybavený Asus ZenFone 7 Pro poteší tých, ktorí nemajú radi výrezy v displejoch. 6,7'' Full HD+ panel tu nenarúša selfie kamera, pretože výrobca siahol po otočnom riešení. Hlavný vyklápací fotoaparát od Sony má rozlíšenie 64 Mpix a zvládne nahrávať 8K videá. Výkon zabezpečuje Snapdragon 865 a 8 GB RAM. 

ZenFone 7 Pro nie je štedrý len na 256 GB úložisko, ale aj v prípade veľkej 5000 mAh batérie. Čítačka odtlačkov však nie je v displeji, ale v pravej bočnej stene. Niekomu môže chýbať bezdrôtové nabíjanie, audio jack alebo zvýšená odolnosť. 

Samsung Galaxy Note 20 256 GB (základné info)

Cena: 788 eur

Minule sme tu mali obľúbený Galaxy Note 10 Lite s kompromismi. V tejto cenovej kategórii tu máme plnohodnotný a stále aktuálny Galaxy Note 20. Výkonný tabletofón s vylepšeným dotykovým perom S Pen, rovným 6,7'' Full HD+ displejom, čipsetom Exynos 990, 8 GB RAM, 256 GB pamäťou, trojitým fotoaparátom, nahrávaním 8K videí a 4300 mAh batériou s bezdrôtovým nabíjaním.

Ak by ste hľadali niečo, čo mu chýba, nie je tu toho veľa. Za zmienku stojí len audio jack. Niekoho by mohli odradiť aj väčšie rozmery, ktoré však k modelu Galaxy Note skrátka patria. Pozor aj na podporu 5G. Táto verzia za 788 eur, ktorú si môžete kúpiť v overených e-shopoch ju nemá. 

Apple iPhone 12 mini 64 GB (základné info)

Cena: 799 eur

Kategóriu do 800 eur nám v aktuálnej cene veľmi tesne uzavrie tohtoročný iPhone 12 v kompaktnej verzii mini. Pre fanúšikov staršieho modelu SE ide o upgrade, ktorý má zmysel. Vedľa nesiahnu ani tí, ktorí poškuľujú po iPhonoch už dlhšie, no vadila im veľkosť. Tá je jediným kompromisom, ktorá 12 mini delí od štandardnej dvanástky. 

Ponúkne 5,4” Super Retina XDR displej a nekompromisnú výbavu svojho väčšieho brata. Nechýba ani výkonný čip A14 Bionic, pri ktorom Apple udáva, že je až o 50 % rýchlejší než telefóny iných výrobcov. Príjemným bonusom je podpora 5G sietí či zvýšená odolnosť voči vode a prachu. Výbavu uzatvára stále pomerne dostatočné úložisko 64 GB, stereo reproduktory a 2 227 mAh batéria s rýchlym 20 W. 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu