Strácate sa v modeloch hodiniek Samsung? Niektoré končia, iné ale pokračujú

Po uvedení najnovšej generácie inteligentných hodiniek Samsung, ktorá prišla aj s verziu Classic, sa mnohí pýtali na nástupcu Galaxy Watch 5 Pro. Nebolo ani jasné, aké modely sa prestanú predávať. Prinášame prehľad, ako to s konkrétnymi verziami hodiniek vlastne je.

Tohtoročnú sériu smart hodiniek Samsung Galaxy Watch6 tvoria dva modely: lifestylové Galaxy Watch6 a elegantné s otočnou lunetou Galaxy Watch6 Classic (recenzia). Tie môžeme považovať za nástupcu Galaxy Watch4 Classic, určite nie outdoorových Galaxy Watch5 Pro (recenzia), ktoré sa pýšia najdlhšou výdržou na jedno nabitie spomedzi aktuálnych modelov hodiniek Samsungu.

Kým viacerí sa potešili príchodu verzie s fyzickou lunetou, ktorá uľahčuje ovládanie a dizajnom viac pripomína klasické hodinky, niektorí ste sa pýtali na ďalšiu generáciu Pro verzie určenej najnáročnejším používateľom. Tak ako vlani nebola ukončená séria Classic, tak tento rok nebola ukončená séria Pro. Nástupcu Watch5 Pro sa možno dočkáme už v budúcom roku. Vyzerá to, že výrobca prešiel na dvojročnú obmenu verzií Classic a Pro.

Ktoré modely sa aktuálne predávajú? Možno niekoho prekvapí, že v predaji ostáva Galaxy Watch4 40 mm (149 eur), a 44 mm (189 eur), výrobca tento model nechal ako cenovo najdostupnejšiu alternatívu k novším modelom. Aj keď ide o staršie zariadenie, stále ponúka dostatočný výkon aj množstvo funkcií, vrátane pokročilého merania zdravia. 

Séria Galaxy Watch5 ostáva v predaji celá, teda 40 mm a 44 mm v Bluetooth aj LTE verzii. Cena začína na sume 239 eur. Takisto outdoorové Galaxy Watch5 Pro sú dostupné v BT a LTE verzii s cenovkou od 399 eur. 

V najnovšej generácii Galaxy Watch6 môžete vyberať z dvoch dizajnových modelov v dvoch veľkostiach, pričom každý je na výber aj s eSIM. V obchodoch sa tak predáva osem variant. Watch6 40 mm a 46 mm (BT aj LTE) a Watch6 Classic 43 mm a 47 mm (BT aj LTE). Cena lifestylovej verzie štartuje na sume 319 eur, ak sa vám páči Classic, pripravte si minimálne 419 eur. 

Ceny sú z oficiálneho obchodu samsung.sk, kde získate 10 % späť na ďalší nákup a môžete využiť aj niektorú z prebiehajúcich akcií, a znížiť si tak cenu zariadenia až o 20 %. Pri nákupe smart hodiniek získate pri odkúpení starých hodiniek aj výkupný bonus až 120 eur. Konečná cena napríklad Samsung Galaxy Watch6 46 mm tak môže byť pri využití akcií  výrazne nižšia (349 eur – 20 % - 80 eur výkupný bonus = 199,20 eur). Navyše získate 10 % z ceny späť na ďalší nákup. 

Zdroj: samsung.sk

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu