Prima banka spustila platby cez Apple Pay. Láka na finančnú odmenu

Už v poradí siedma banka na Slovensku sprístupnila svojim klientom bezkontaktné platby iPhonom alebo hodinkami Apple Watch.

Apple spustil na Slovensku svoju službu bezkontaktných platieb 26. júna 2019. Na webe apple.com sú zatiaľ medzi podporovanými bankami a spoločnosťami uvedené 365 Bank, boon., Edenred, J&T banka, mBank, Monese, N26, Poštová banka, Revolut, Slovenská sporiteľňa a Tatra banka. Čoskoro sa v zozname objaví aj Prima banka

Z veľkých bánk ešte chýba VÚB, ČSOB a UniCredit Bank. Posledná menovaná na sprístupnení služby určite aktívne pracuje, pretože sa nášmu čitateľovi prednedávnom podarilo s pridanou kartou platbu uskutočniť. O pár hodín už ale bola služba opäť nefunkčná. Neskôr sa dozvedel, že platbu stihol zrealizovať počas skúšobnej prevádzky. 

Platenie cez Apple Pay je bezpečné, obchodníkovi sa neodosielajú skutočné údaje z platobnej karty ani sa neukladajú na serveroch Applu, ale vytvára sa len virtuálne dvojča, tzv. token. Cez Apple Pay môžete platiť nielen iPhonom či hodinkami Watch, ale aj na internete cez iPad a počítače Mac s Touch ID. 

Pri príležitosti spustenia novej služby môžu získať klienti Prima banky odmenu 5 eur. Stačí, ak cez Apple Pay zrealizujú v období od 1. 10. do 31. 10. 2019 minimálne päť platieb, ktoré budú v tomto období zároveň zaúčtované.

Kto nemá účet v banke zapojenej do Apple Pay, môže využiť niektorú z virtuálnych bánk alebo fintech startupov. Viac sa dočítate v článku Neponúka vaša banka Apple Pay? Revolut, Monese a ďalší ponúkajú účet zadarmo.  

Konkurenčná služba Google Pay určená majiteľom androidov, je u nás dostupná už od februára 2018

Zdroj: primabanka.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu