UniCredit Bank zrejme spúšťa na Slovensku Apple Pay (aktualizované)

Už aj klienti UniCredit banky môžu od dnešného dňa v obchodoch platiť bezkontaktne iPhonom alebo hodinkami Apple Watch.

Apple spustil na Slovensku svoju službu bezkontaktných platieb 26. júna 2019. Na webe apple.com sú zatiaľ uvedené tieto podporované banky a spoločnosti: 365 Bank, boon., Edenred, J&T Banka, mBank, Monese, N26, Postova Bank, Revolut, Slovenská sporiteľňa a Tatra banka

UniCredit Bank v zozname zatiaľ chýba, no ako nás informoval fanúšik Imrich, dnes sa mu konečne podarilo pridať do peňaženky v iPhone platobnú kartu a úspešne ňou aj zaplatil. Pri včerajšom pokuse neuspel. 

Platenie cez Apple Pay je bezpečné, obchodníkovi sa neodosielajú skutočné údaje z platobnej karty ani sa neukladajú na serveroch Applu, ale vytvára sa len virtuálne dvojča, tzv. token.

Každú transakciu musíte navyše potvrdiť cez Touch ID alebo Face ID. Na platenie nemusíte mať prístup na internet, pričom viete spraviť až desať offline transakcií. 

Kto nemá účet v banke zapojenej do Apple Pay, môže využiť ponuku niektorej z virtuálnych bánk a fintech startupov. Viac sa dočítate v článku Neponúka vaša banka Apple Pay? Revolut, Monese a ďalší ponúkajú účet zadarmo.

Za čitateľský tip aj screenshot ďakujeme Imrichovi. 

Aktualizované 18. 9.

Čitateľ Imrich nás informoval, že dnes bola jeho pridaná karta zrušená. Zostala v aplikácii aj v hodinkách, ale tvári sa ako “nedostupna”. Zrejme sa včera trafil do testovacej prevádzky. Je ale isté, že oficiálne sprístupnenie Apple Pay v UniCredit banke sa blíži. 

Aktualizované 15. 10.

Dnešným dňom banka spustila komerčnú prevádzku Apple Pay. Postup aktivácie a použitia nájdete na webe unicreditbank.sk:

  1. V svojom iPhone otvorte aplikáciu Wallet a stlačte tlačidlo +.
     
  2. Odfotografujte svoju platobnú kartu, doplňte ručne chýbajúce údaje a stlačte Súhlasím.
     
  3. Z prijatej SMS uveďte kód.
     
  4. Hotovo. Odteraz ste pripravení platiť alebo vyberať. Stačí podržať prst na snímači otlačkov prstov a priložiť telefón k platobnému terminálu, čím prebehne platba. Pri najnovších modeloch môžete použiť FACE ID. Dvakrát za sebou stlačte bočné tlačidlo a pozrite sa na displej. Po identifikácii vás telefón vyzve, aby ste ho priložili k terminálu. Pri platení pomocou Apple Watch stačí dvakrát stisnúť pravé tlačidlo hodiniek a po zavibrovaní ich priložiť k platobnému terminálu.

     

Diskusia k článku:

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK18.09.2019 - 07:27 Trvalý odkaz

Nepotvrdzujem info z clanku, Unicredit MasterCard debetna karta zatial nepodporovana.. :(

Lenka Ivančíková18.09.2019 - 16:13 Trvalý odkaz

Citatle Imrich, ktoremu sa podarilo kartu pridat aj nou zaplatit nas informoval, ze karta je aktualne neaktivna, no v apke ostala. Zrejme banka mala nejake kratke testovacie obdobie. Takze cakame dalej. :)

Lenka Ivančíková15.10.2019 - 09:33 Trvalý odkaz

Tak dnes je konecne den oficialneho spristupnenia Apple Pay aj v UniCredit Bank.

Celá diskusia 3 príspevky