PlayStation VR2 vychádza o necelé dva týždne. Čo všetko treba vedieť pred nákupom?

Koľko bude stáť PS VR2? Čo všetko nájdete v balení? Koľko hier bude dostupných pri vydaní? V článku nájdete odpovede na tieto, ale aj ďalšie otázky, ktoré by mali zaujímať každého, kto sa chystá kúpiť nový headset od Sony.

Očakávaný headset virtuálnej reality PlayStation VR2 vychádza globálne už 22. februára. Pri tejto príležitosti Sony na svojom blogu zverejnilo ultimátne FAQ. Ide o otázky a odpovede, kde nájdete všetky oficiálne informácie, ktoré by ste mali vedieť pred kúpou zariadenia. V našom článku sa pozrieme na tie najdôležitejšie. 

PlayStation VR2 bude u nás dostupné za cenu 599,99 eur. V balení okrem samotného headsetu nájdete ovládače PS VR Sense, štupľové stereo slúchadlá a USB kábel. Dostupné bude aj špeciálne balenie s hrou Horizon Call of the Mountain vo forme voucheru s kódom na stiahnutie. 

Sony upozorňuje, že PS VR2 je headset navrhnutý pre PS5, takže prirodzene nebude fungovať s PS4. Novinku bude možné okrem hrania hier využiť aj ako virtuálne kino s podporou Full HD rozlíšenia a HDR. Samotný headset sa ku konzole pripája pomocou USB kábla, ktorý nájdete v balení. 

Oficiálna stránka podpory hovorí aj o tom, že PS VR2 môžu bez problémov používať tiež ľudia nosiaci okuliare. Po vydaní headsetu naň bude dostupných zhruba tridsať hier s tým, že Sony ich má momentálne vo vývoji celkovo vyše sto. Pôvodné PS VR hry nebudú kompatibilné s novým headsetom, aj keď niektoré by sa mali dať hrať po aktualizácii. 

PlayStation VR2 tituly budú dostupné prevažne v digitálnej forme a počas hrania nebude nutné mať zapnutý televízor. Novinka ponúkne tiež niekoľko nastavení prístupnosti pre hráčov s rôznym hendikepom a chýbať nebude ani rodičovský zámok. Ak vás zaujímajú kompletné technické špecifikácie headsetu, prečítajte si náš článok PlayStation VR2: nová generácia virtuálnej reality od Sony.


Zdroj: blog.playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu