Nové PlayStation Plus: poznáme ceny a všetky podrobnosti

PlayStation Plus čakajú po dvanástich rokoch obrovské zmeny. Chce konkurovať GamePassu a po novom ponúkne tri úrovne predplatného. Poznáme dátum uvedenia, ceny a všetky detaily.

Známe predplatné PlayStation Plus od Sony čakajú po dvanástich rokoch revolučné zmeny. Služba vznikla v roku 2010 a za mesačné predplatné ste si mohli užívať online hranie, exkluzívne zľavy či pravidelne sa meniacu ponuku troch hier zdarma. Model predplatného bol jednoduchý a cena sa odvíja od toho, či ste si službu aktivovali na mesiac (8,99 €), tri mesiace (24,99 €) alebo rok (59,99 €).

Od júna sa to však zmení a k novému PlayStation Plus sa pripája aj služba PlayStation Now. Celé to bude fungovať v troch úrovniach predplatného. Prvým je PlayStation Plus Essential, ktoré ponúkne prakticky to, čo dnes klasické PlayStation Plus s 2 hrami mesačne za nezmenenú cenu. Zaujímavejšia je druhá úroveň PlayStation Plus Extra, ktorá rozširuje ponuku Essential o 400 PS4 a PS5 (recenzia) hier. 

Bude obsahovať first party tituly od PlayStation Studios, ale aj hry od partnerov tretích strán. Môžete si ich skrátka stiahnuť a hrať podobne, ako v prípade Xbox GamePassu, ktorému sme sa venovali viac v našej recenzii na Xbox Series X. Cena za PlayStation Plus Extra bude 13,99 € / mesiac, 39,99 € / tri mesiace a 99,99 € / rok. 

Najštedrejšia bude ponuka tretej úrovne PlayStation Plus Premium, ktorá zahŕňa výhody Extra a Essential. Pridáva k nim však ďalších 340 hier, vrátane PS3 hitov dostupných cez cloud streaming a klasík z prvej PlayStation, PS2 či PSP. Tie su budete môcť buď stiahnuť, alebo rovnako hrať cez cloud. Hry sa navyše dajú streamovať na PS4, PS5, ale aj na PC. 

Posledným bonusom PlayStation Plus Premium budú časovo obmedzené verzie hier, ktoré si tak môžu hráči pred kúpou vyskúšať. Nové PlayStation Plus bude dostupné od júna tohto roka. Knižnica titulov pri spustení služby bude obsahovať hry ako Death Stranding, God of War (recenzia), Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 či Returnal (recenzia). 

S novým PlayStation Plus zároveň zaniká služba PlayStation Now, ktorá tak stratí význam. Uvedenie nových možností predplatného budú k dispozícii postupne vo fázach s regionálnym prístupom. Sony uvádza, že v júni najskôr začne v Ázii, pokračovať bude Severná Amerika, Európa a zvyšok sveta. 


Zdroj: blog.playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu