Netflix by rád preniesol videohry do televízora a naznačuje mobil ako ovládač

Streamovací gigant by v budúcnosti rád preniesol hranie do našich televízorov. Fungovalo by zrejme pomocou streamu a ako ovládač by sa dal použiť váš mobil.

Streamovací gigant Netflix sa postupne dostáva aj do herného priemyslu. Zatiaľ priniesol niekoľko titulov na smartfóny Android aj iOS. Následne založil vlastné videoherné štúdio, ktoré podľa viacerých správ pracuje na veľkej free-to-play strieľačke pre PC. Netflix by navyše videohry rád preniesol aj do televízorov. 

Aspoň tak by sa dal vysvetliť nález v zdrojovom kóde aplikácie. Podľa neho bude možné hrať hry od streamovacej služby aj na TV s tým, že ako ovládač by sa dal použiť váš smartfón. Zdrojový kód obsahuje konkrétnu vetu, ktorá znie takto: "Hra na televízii vyžaduje ovládač. Chcete tento telefón použiť ako herný ovládač?" 

Snaha Netflixu preraziť aj vo videohernej sfére sa tak postupne zvyšuje. Naposledy sme ju mohli vidieť v podobe vydania Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (recenzia), ktoré vyšlo v mobilnej aplikácii Netflixu. Uvidíme, čo nám streamovací gigant ponúkne v tejto oblasti najbližšie. 

Zdroj: twitter.com/SteveMoser



 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu