Netflix zakladá vlastné videoherné štúdio

Streamovací gigant to myslí s videoherným priemyslom vážne. Už kúpil tri štúdiá, ktoré teraz dopĺňa aj jedným vlastným. V jeho vedení stojí veterán herného priemyslu a bývalý vývojár Electronic Arts.

Streamovacia služba Netflix je známa najmä ponukou svojich seriálov, filmov či dokumentov. Už dlhšie sa však skloňuje, že by gigant rád expandoval aj do videoherného priemyslu. Prvé kroky v tomto smere začal na mobiloch, kde ponúka hry v rámci predplatného. Ak máte záujem, môžete si ich vyskúšať na Androide alebo iOS

Teraz sa Netflix posúva ešte ďalej a po nákupe troch videoherných štúdií zakladá aj svoje vlastné so sídlom v Helsinkách. Práve tam sa totiž nachádzajú aj vývojári Next Games, známi vďaka titulu Stranger Things: Puzzle Tales, ktorých gigant kúpil na začiatku tohto roka. 

Okrem nich Netflix vlastní ešte Night School Studio a Boss Fight Entertainment. O vedenie nového štúdia sa postará veterán herného priemyslu Marko Lastikka, ktorý predtým pracoval napríklad pre Electronic Arts. Cieľom aktuálnej snahy streamovacej služby je priniesť predplatiteľom kvalitné herné zážitky. Zatiaľ mu k tomu budú pomáhať celkovo štyri štúdiá. Na ich výsledky si však ešte budeme musieť počkať. 

Zdroj: about.netflix.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu