Najväčší obchod Microsoftu v histórii herného priemyslu teraz blokuje Americký súd

Po Veľkej Británii sa monopolných praktík stále obáva aj Federálna obchodná komisia v USA. Zasiahol Americký súd, ktorý blokuje obchod dovtedy, kým sa neuzavrie hlavné pojednávanie.

Microsoft kúpil Activision Blizzard za takmer 70 miliárd dolárov a najväčší obchod videoherného priemyslu je na pretrase už vyše roka. Akvizíciu musia postupne schváliť viaceré protimonopolné úrady, súdy a krajiny. Kým väčšinou sa Microsoftu darí a obchod odsúhlasila aj Čína alebo EÚ, proti je veľmi vplyvný protimonopolný úrad vo Veľkej Británii

Teraz sa k blokovaniu pridáva aj Americký súd, ktorý proces dočasne pozastavil. Svoje práva uplatnil v snahe eliminovať dokončenie obchodu, kým sa nebude riešiť sťažnosť vládnej Federálnej obchodnej komisie. Tá sa podobne ako Británia obáva negatívneho vplyvu na spotrebiteľov. 

Súdne pojednávanie potrvá dva dni a je naplánované na 22. a 23. júna. Microsoft tak bude musieť presvedčiť obchodnú komisiu, že jeho záujem o Activision Blizzard nebude mať negatívny dopad na trh ani spotrebiteľov. 

Zdroj: reuters.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu