Microsoft kúpil Activision Blizzard za takmer 70 miliárd dolárov

Herným svetom otriasla aktuálna a megalomanská akvizícia, vďaka ktorej Microsoft pod svoje krídla získal Activision Blizzard. Ponuku Game Passu tak rozšíri Call of Duty, Overwatch, Diablo a ďalšie tituly.

Spoločnosť Microsoft aktívne zbrojí proti konkurencii. Investuje obrovské sumy do kúpy nových vývojárskych štúdií, ktoré posilnia základňu Xboxu. Naposledy herný svet šokoval oznámením, že kúpil ZeniMax Media, vlastníka slávnych štúdií Bethesda a id Software. Stálo ho to 7,5 miliardy dolárov a zoznam predplatného Xbox Game Pass doplnili tituly ako Doom, Wolfenstein či Dishonored. 

Ak ste si mysleli, že toto oznámenie už nič neprekoná, je tu ďalšia, tentokrát skutočne megalomanská akvizícia. Pod krídla Microsoftu sa po novom zaradí aj obrovský Activision Blizzard, tvorca Call of Duty, Warcraftu, Overwatchu, Diabla či Candy Crush. 

Firma má štúdiá po celom svete s takmer 10 tisíc zamestnancami. Jej aktivity zahŕňajú aj globálne e-športové angažmá v rámci Major League Gaming. Obrovský nákup stál neuveriteľných 68,7 miliardy dolárov. 

Microsoft sa vďaka nemu zaradí na tretie miesto k najväčším herným spoločnostiam na svete, hneď po Tencente a Sony. Na čele Activision Blizzard zostáva kontroverzný Bobby Kottick a spoločnosť bude po novom podliehať Philovi Spencerovi, ktorý vedie divíziu Microsoft Gaming. 

Ponuka Game Passu dostupného na PC a Xboxe sa tak už čoskoro rozšíri o nové tituly. Ak patríte k jej predplatiteľom, môžete sa tešiť na Call of Duty, Diablo, Overwatch a ďalšie známe značky. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu