Najpredávanejšími androidmi Q1 2020 boli Samsung Galaxy A51 a Xiaomi Redmi 8

Celosvetové dodávky smartfónov dosiahli za prvý tohtoročný kvartál 275 miliónov kusov. Z toho 86 % bolo androidov. Prvú šesticu najpredávanejších android smartfónov tvoria iba dve značky.

Analytická agentúra Strategy Analytics zverejnila zaujímavé štatistiky v dodávkach smartfónov za prvé tri mesiace tohto roka. Medzi šesticou najžiadanejších androidov sa nachádzajú štyri Samsungy a dva telefóny značky Xiaomi. 

Najpredávanejším modelom spomedzi celosvetovo dodaných androidov v Q1 2020, sa stal Samsung Galaxy A51 (recenzia). Tento telefón bol populárny vo všetkých regiónoch, najmä v Európe a Ázii. 

Dvojkou bol vďaka výborným predajom v domácej Číne a v Indii Xiaomi Redmi 8 (základné info), získal 1,9 % celosvetový podiel. Darilo sa mu aj v Európe. Tretie miesto s 1,7 % podielom patrí Samsungu Galaxy S20+ (recenzia), ide o jediný prémiový model v rebríčku. 

V dôsledku prebiehajúcej pandémie a s tým súvisiacej ekonomickej krízy, sa čoraz viac zákazníkov stáva citlivejšími na cenu a hľadajú smartfóny s výhodným pomerom cena / výkon. 

Mini rebríček šestice najobľúbenejších modelov uzatvárajú Samsung Galaxy A10s (1,6 %), Xiaomi Redmi Note 8 (1,6 %) a Samsung Galaxy A20s (1,4 %). 

Doplnené 1. 6. 2020:

Celosvetovo najpredávanejším smartfónom prvého kvartálu tohto roka je podlľa agentúry Canalys Apple iPhone 11. Jeho predaje vysoko prevýšili dodávky najpredávanejšieho androidu. 

Zdroj: strategyanalytics.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK01.06.2020 - 08:33 Trvalý odkaz

Cely clanok vratane nadpisu je zavadzajuci, podstatne je totiz to, ze ide len o statistiku najpredavanejsich androidov. Najpredavanejsim smartfonom je Iphone 11.

Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

TBK01.06.2020 - 10:17 Trvalý odkaz

No problem. Uz len opravit predposledne slovo v clanku.. :D

Celá diskusia 6 príspevkov