Microsoft vraj plánoval zničiť PlayStation, čo má dokazovať firemný e-mail

Existenciu tohto e-mailu mal pre server Axios potvrdiť aj samotný Microsoft. Obsah správy však pred verejnosťou zostáva tajný. Odosielateľom je Matt Booty, šéf Xbox Studios.

Minulý rok sme vás informovali o tom, že Microsoft kúpil Activision Blizzard za takmer 70 miliárd dolárov. Najväčší obchod v histórii herného priemyslu však stále nie je uzavretý a narazil na niekoľko úskalí. Zablokovala ho Veľká Británia a kvôli protimonopolným praktikám s ním má problémy aj americká agentúra FTC. 

S ňou momentálne prebieha súdny spor, ktorý postupne odhaľuje rôzne zaujímavé, aj šokujúce informácie zo života najväčších herných korporátov. V rámci prípravy obžaloby majú totiž právnici disponovať dôkazným materiálom v podobe interného e-mailu, ktorý hovorí o tom, že Microsoft plánoval zničiť PlayStation

Správu vraj poslal šéf Xbox Studios Matt Booty finančnému riaditeľovi Xboxu Timovi Stuartovi. Znenie e-mailu nie je dostupné verejnosti, ale podľa žalobcov má obsahovať nesporné dôkazy o tom, ako chcel Microsoft odstrániť konkurenciu. 

Súčasťou tejto stratégie je vraj aj práve aktuálne odkúpenie Activisionu. Právnici Microsoftu na celú situáciu reagovali tým, že e-mail pre aktuálny súdny proces nie je relevantný. Server Axios však potvrdil, že táto správa existuje a že ju naozaj poslal Matt Booty v roku 2019. 

Samotný Microsoft však nie je ochotný obsah správy odtajniť. Zostáva teda len čakať, ako napokon celý súdny proces dopadne a či odkúpenie Activisionu dospeje do úspešného konca. 

Zdroj: axios.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu