LG zrejme pokračuje vo vývoji svojho skladacieho smartfónu

Správy o možnom konci v mobilnom biznise vyvolávajú pri LG viaceré otázniky. Podľa najnovšieho vyjadrenia hovorcu spoločnosti by zrejme situácia nemala mať vplyv na projekt skladacieho smartfónu. Tak sa zdá, že LG Rollable by sme sa napokon mohli dočkať.

Koncom minulého roka sa na internete objavili informácie, že skladací smartfón od LG sa zrejme bude volať Rollable. Začiatkom tohto roka však značku sprevádzali nepríjemné informácie o možnom konci mobilnej divízie. To spustilo špekulácie, či je projekt skladacieho smartfónu ešte vôbec reálny. 

Stopnúť dohady aspoň z časti sa teraz rozhodol samotný výrobca. Hovorca LG sa mal pre portál The Verge vyjadriť, že žiadne budúce plány ohľadom nových smartfónov neboli zrušené, čím zrejme nepriamo potvrdil, že LG Rollable sa napokon dostane do výroby. Žiadne ďalšie informácie však zatiaľ nie sú známe. 

V otázke konca LG na poli výroby smartfónov sa neskôr ukázalo, že firma rokovala s potenciálnym kupcom ich mobilnej divízie. Ku konečnému rozhodnutiu však neprišlo a celá vec zatiaľ vyšumela do prázdna. 

Ak by aj LG prestalo vyrábať nové telefóny, z tohto biznisu zrejme úplne neodíde. Spolupracuje totiž s Applom, kde figuruje ako sekundárny dodávateľ OLED displejov. Zároveň sa špekuluje, že pre kalifornského výrobcu vyvíja aj skladací displej. 

Zdroj: The Verge

Diskusia k článku:

Začať diskusiu