Lenovo v Q4 2022: pokles tržieb aj zisku. Obchod so smartfónmi ostal ziskový

Lenovo zverejnilo výsledky svojho tretieho fiškálneho štvrťroka, ukončeného 31. decembra 2022, t.j. podľa nášho kalendára Q4 2022. Ziskovosť sa medziročne zlepšila už desiaty štvrťrok po sebe.

Čistý zisk firmy Lenovo za druhý štvrťrok medziročne poklesol o 32 % na 437 miliónov USD, tržby celej skupiny sa znížili na 15,3 miliardy USD, čo predstavuje pokles oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 24 %. Aj pri medzikvartálnom porovnaní sú výsledky mierne horšie. 

Hoci odvetvie čelí výrazným makroekonomickým tlakom, v sektore osobných počítačov je stále cítiť dopyt, ktorý sa odráža v údajoch o aktivácii z roku 2022. Spoločnosť očakáva, že v druhej polovici kalendárneho roka sa obnoví medziročný rast, pričom dopyt koncových používateľov bude vyšší ako pred pandémiou.

Sekcia Intelligent Devices Group (IDG) si úspešne udržala prvé miesto na trhu s osobnými počítačmi s 23,1 % podielom na trhu. Udržala si tiež ziskovosť v odvetví na úrovni 7,3 %. Obchod so smartfónmi bol ziskový už 11. štvrťrok po sebe. Aktivácie prémiového produktu Motorola Edge vzrástli medziročne o 74 %.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu