Lenovo zaznamenalo za Q4 2021 rekordné výsledky

Lenovo zverejnilo výsledky za svoj tretí fiškálny štvrťrok 2021/22, t.j. podľa náško kalendára Q4 2021. Prvýkrát dosiahla firma za kvartál tržby vo výške 20 miliárd USD.

Výkon spoločnosti Lenovo priniesol významné medziročné zlepšenia. Čistý zisk vzrástol tempom viac než 50 % už 6. štvrťrok po sebe, pričom medziročne narástol o 62 % na rekordných 640 miliónov USD. Čistá príjmová marža sa zlepšila takmer o jeden bod. 

Príjmy pred zdanením dosiahli rekordných 855 miliónov USD, čo je medziročný nárast o 45 % a tržby skupiny pokračovali v silnej trajektórii rastu a dosiahli rekordných 20,1 miliardy USD, čo predstavuje medziročný nárast o 17 %.

Trh s inteligentnými zariadeniami naďalej ťaží z nového normálu hybridnej práce a predpokladá sa, že trh s počítačmi zostane silný a stabilný a presunie sa na komerčné a prémiové segmenty. Segmenty prémiových počítačov priniesli vysoký rast, pričom príjmy z pracovných staníc a gamingu medziročne vzrástli o 40 % a 27 %.  

Smartfóny si udržali zdravý zisk už siedmy štvrťrok po sebe, pričom tržby medziročne výrazne vzrástli o 46 % a stali sa najrýchlejšie rastúcim hlavným segmentom. Zisk dosiahol historické maximum z minulého štvrťroka na úrovni 89 miliónov USD. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu