Lenovo v Q3 2022: vyššie tržby aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo zverejnilo výsledky svojho druhého fiškálneho štvrťroka, ukončeného 30. septembra 2022, t.j. podľa nášho kalendára Q3 2022. Ziskovosť sa medziročne zlepšila už desiaty štvrťrok po sebe.

Čistý zisk firmy Lenovo za druhý štvrťrok vzrástol medziročne o 6 % na 541 miliónov USD a tržby celej skupiny vzrástli na 17,1 miliardy USD, čo predstavuje nárast o 3 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka.

Vysoký dvojciferný medziročný rast zaznamenalo podnikanie v oblasti riešení a služieb, ako aj v oblasti infraštruktúry. Podnikanie mimo PC segmentu teraz tvorí viac ako 37 % celkových príjmov skupiny

Aj keď sa veľkosť trhu s osobnými počítačmi a tabletmi v krátkodobom horizonte znížila v dôsledku makroekonomického prostredia, z dlhodobého hľadiska sa očakáva, že stále zostane vyššia ako úroveň pred pandémiou. V komerčnom segmente tvorí približne 65 % príjmov spoločnosti Lenovo predaj osobných počítačov. 

Skupina Intelligent Devices Group (IDG) si udržala ziskovosť v odvetví na úrovni 7,4 %. Divízia smartfónov dosiahla už desiaty štvrťrok po sebe ziskovosť a zároveň obhájila svoje silné trhové pozície na druhom a treťom mieste v Latinskej Amerike a Severnej Amerike. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu