Lenovo v Q3 2021: rekordné tržby aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo zverejnilo výsledky svojho druhého fiškálneho štvrťroka, ukončeného 30. septembra 2021, t.j. podľa náško kalendára Q3 2021. Celkovo firma vykázala rekordný nárast príjmov aj vyšší zisk, darilo sa aj mobilnej divízii. Motorola dosiahla na Slovensku 44 % medziročný rast.

Spoločnosť Lenovo oznámila rekordné štvrťročné výsledky skupiny s historickými maximami zisku aj výnosov. Medziročné zlepšenie nastalo vo všetkých kľúčových obchodných skupinách. Čistý príjem oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástol o 65 % na 512 miliónov USD a marža čistého príjmu sa zlepšila o 0,7 bodu, čo je v súlade s cieľom spoločnosti zdvojnásobiť ho za tri roky. 

Príjem pred zdanením dosiahol 742 miliónov USD, čo predstavuje medziročný nárast o 58 %, tržby skupiny pokračovali vo výraznej rastovej krivke a dosiahli 17,9 miliardy USD, čo predstavuje medziročný nárast o 23 %. Prevádzkový peňažný tok sa medziročne zdvojnásobil na 1,6 miliardy USD a zároveň výdavky spoločnosti na výskum a vývoj za štvrťrok vzrástli takmer o 60 % v dôsledku zvýšených investícií do inovácií.

Dopyt po počítačoch a iných inteligentných zariadeniach zostáva silný, tržby medziročne vzrástli o 23 %. Tržby z komerčných počítačov vzrástli o 29 % a z počítačov pre malé a stredné podniky o 48 %. Smartfóny mali svoj najlepší štvrťrok v histórii, pričom zisk dosiahol nové historické maximum 89 miliónov USD a tržby medziročne vzrástli o 27 %, čo je najviac za 15 štvrťrokov. 

Motorola zaznamenala v regióne juhovýchodnej Európy fenomenálny medziročný rast o 102 % počas FYQ2. Hlavnými krajinami, ktoré prispeli k vynikajúcemu výkonu, sú Rumunsko, Ukrajina, Bulharsko, Chorvátsko, Slovensko, Srbsko a Česká republika. Slovensko dosiahlo 44 % medziročný rast a TOP zariadeniami boli Motorola Edge 20 v prémiovom segmente, Moto G20 v segmente strednej triedy a Moto E7 power v segmente najnižšej triedy.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu