Lenovo v Q3 2023: štvrťročné zlepšenie a oživenie trhu

Lenovo zverejnilo výsledky svojho druhého fiškálneho štvrťroka, ukončeného 30. septembra 2023, t.j. podľa nášho kalendára Q3 2023. Medzikvartálne výsledky ukazujú oživenie trhu, medziročne sú však čísla nižšie.

Lenovo oznámilo výsledky za kalendárny tretí tohtoročný štvrťrok, v ktorých vykázalo tržby vo výške 14,4 miliardy USD a čistý zisk 273 miliónov USD. Čísla sú výrazne horšie než pred rokom, no lepšie než predchádzajúci druhý kvartál 2023

Výrobca tak hovorí o známkach oživenia trhu v celom technologickom sektore. Hrubá zisková marža sa medziročne zvýšila na 17,5 %, čo je rekordná hodnota za tento štvrťrok. Príjmy z podnikania mimo PC predstavovali 40 % príjmov skupiny, čo je medziročne o tri body viac. Spoločnosť je presvedčená o svojej schopnosti veľmi skoro obnoviť medziročný rast a posilniť vedúce postavenie v oblasti umelej inteligencie (AI).

Intelligent Devices Group (IDG) si v sledovanom štvrťroku udržalo svoju globálnu pozíciu číslo 1 v dodávkach a aktiváciách PC. Výnosy medziročne klesli na 11,5 miliardy USD, ale odolnosť voči ziskovosti bola zachovaná s vedúcou prevádzkovou maržou v odvetví na úrovni 7,4 %. 

Podnikanie v oblasti smartfónov dosiahlo dvojciferný nárast dodávok prémiových smartfónov na trh v porovnaní s predchádzajúcim rokom, hoci celkovo bol trh bez zmeny. V portfóliu smartfónov bol vyšší podiel prémiových produktov, a to vďaka predajom smartfónov série Razr. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu