Huawei Watch GT 4

Ďalšia generácia inteligentných hodiniek z kvalitných materiálov so štýlovým dizajnom, v dvoch veľkostiach ciferníkov, siedmich modeloch s 1,32'' alebo 1,43'' AMOLED displejom, monitorovaním zdravotných funkcií a až 14-dňovou výdržou batérie na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: HarmonyOS 4.0

procesor: ARM Cortex-M

frekvencie: nie

rozmery 41 mm: 41 x 41 x 9,8 mm

rozmery 46 mm: 46 x 46 x 10,9 mm

hmotnosť: 37 gramov (41 mm), 48 gramov (46 mm)

displej 41 mm: 1,32'' (34 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 352 ppi, AOD

displej 46 mm: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 326 ppi, AOD

pamäť: pravdepodobne 4 GB + 32 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2

ostatné: GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS, zvýšená odolnosť voči vode (5ATM / 50M), reproduktor, mikrofón, snímač tepu srdca, SpO2, kompas, barometer, meranie telesnej teploty

batéria: ??? mAh, výdrž až 14 dní (46 mm) a 7 dní (41 mm), rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, USB-C, Wi-Fi, meranie EKG a tlaku

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: od 249 eur / september 2023

Recenzia: Huawei Watch GT 4 - takmer dokonalé

Huawei v Barcelone odhalil ďalšiu generáciu inteligentných hodiniek radu Watch GT 4. Priniesol dve veľkosti ciferníkov, pričom každý je dostupný vo viacerých farebných a materiálových variantoch. Spolu je tak na výber až sedem rôznych modelov, tri 41 mm vhodné na užšie zápästie a štyri 46 mm, určené skôr na mužskú ruku. Vyberie si tak naozaj každý.

Huawei Watch GT 4 spájajú moderné technológie zabalené do štýlového dizajnu. Môžete ich nosiť nielen k bežnému oblečeniu, ale hanbiť sa za ne nebudete ani pri slávnostnejších príležitostiach. Podľa nálady, vkusu alebo príležitosti si doladíte vhodný ciferník, vyberať môžete z tisícov možností. Niektoré nájdete už v ponuke, iné si môžete doinštalovať.

Čo sa materiálov náramkov týka, výrobca stavil pri 46 mm verzii na oceľ, kožu či klasický čierny gumený remienok. Veľmi zaujímavý je aj exotický model Rainforest v zelenej farbe. Pokiaľ ide o menšiu verziu, primárne určenú na ženské zápästie, 41 mm hodinky ponúkajú dvojfarebný náramok, pripomínajúci klávesy na klavíri, ale aj elegantný milánsky náramok, či klasický biely kožený remienok. 

Hodinky dostali vylepšené sledovanie zdravotných funkcií, ako je sledovanie menštruačného cyklu 3.0 či sledovanie dýchania v spánku, poháňané vylepšenou technológiou TruSeen 5.5+. Vylepšené monitorovanie srdca zahŕňa viackanálový algoritmus na zlepšenie signálu, založený na metóde hĺbkového učenia. Dostanete tak o 30 %  presnejšie monitorovanie aj pri dynamických aktivitách (napr. beh, skákanie cez švihadlo) alebo v prostredí s nízkou teplotou.

Vylepšená je aj technológia vylepšený TruSleep 3.0, ktorá poskytne lepší prehľad o spánkových cykloch. Zahŕňa aj funkciu Sleep Breathing Awareness, ktorá skenuje nepravidelnosti dýchania počas spánku, čo poskytuje dodatočný prehľad o stave dýchania.

Obe veľkostné verzie ponúkajú viac než 100 tréningových režimov, vstavaný plánovač cvičení, vylepšené krúžky aktivity, úplne novú aplikáciu Stay Fit pre sledovanie kalorického deficitu a sledovanie GNSS vďaka vylepšenej technológii TruSeen 5.5+. Obidva modely dostali okrúhly ciferník (1,32'' a 1,43'') s AMOLED displejom a rozlíšením 466 x 466 bodov. Povrch obrazovky nekryje zafírové sklíčko, ale iný typ odolného skla. 

Ak radi beháte s hodinkami a zaznamenávate trasu pomocou integrovaného GPS, s novými Huawei Watch GT 4 je sledovanie polohy oveľa presnejšie. Novinka prináša nový dvojpásmový päťsystémový a vysoko presný GNSS (Global Navigation Satellite System), ktorý zlepšuje presnosť určovania polohy o 30 % aj keď bežíte v štrukturálne hustých lokalitách, ako sú napríklad stĺpy na moste. 

Vďaka integrovanému reproduktoru a mikrofónu hodinky využijete aj na Bluetooth hovory cez spárovaný smartfón. Watch GT 4 sú kompatibilné s Androidom 8.0 a vyšším a iOS od verzie 13. Konštrukcia spĺňa certifikáciu 5 ATM, takže ich nemusíte dávať zo zápästia dole ani pri plávaní alebo sprchovaní. 

Ako sme pri Huawei hodinkách zvyknutí, aj Watch GT 4 ponúkajú dlhú výdrž batérie na jedno nabitie. Pri 41 mm verzii stačí pri bežnom používaní nabíjať raz za týždeň, 46 mm model má výdrž až 14 dní. Ak si zapnete funkciu Always on a častejšie budete využívať GPS na meranie cvičení, výdrž sa skráti. 

Predpredaj Huawei Watch GT 4 odštartoval na Slovensku 14. septembra. Pri predobjednávke do 24. septembra získate ako bonus bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2 v hodnote 49 eur. Cena sa líši podľa veľkosti a materiálov jednotlivých modelov a je nasledovná: 

- Huawei Watch GT 4 46 mm Čierne: 249 €

- Huawei Watch GT 4 46 mm Hnedá koža: 269 €

- Huawei Watch GT 4 46 mm Nehrdzavejúca oceľ: 349 €

- Huawei Watch GT 4 46 mm Zelené: 269 €

- Huawei Watch GT 4 41 mm Biela koža: 249 €

- Huawei Watch GT 4 41 mm Zlatá: 299 €

- Huawei Watch GT 4 41 mm Nehrdzavejúca oceľ: 399 €
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu