Huawei FreeBuds Pro budete môcť využívať ako mikrofón. Novinka poteší najmä vlogerov

Huawei ohlásil spustenie novej funkcie pre svoje prémiové true wireless slúchadlá. Novinku využijete napríklad pri nahrávaní videí či streamovaní na sociálne siete.

Bezdrôtové slúchadlá Huawei sme vám predstavili v septembrovom článku s názvom Huawei FreeBuds Pro: prvé slúchadlá s inteligentným dynamickým potlačením hluku na svete. Svojimi funkciami sa zaradili na vrchol portfólia audio produkty značky.

Pri príležitosti nedávneho globálneho uvedenia série smartfónov Mate 40, informoval Huawei o novinke, ktorú cenia najmä vlogeri. 

Ako to funguje v praxi? Napríklad pri nahrávaní vlogu stačí, ak sa vzdialite od smartfónu so slúchadlami v ušiach, no zároveň zostanete v zornom poli fotoaparátu. Huawei FreeBuds Pro sa automaticky transformujú na obojsmerné zvukové zariadenie s vysoko kvalitným záznamom. Na zabezpečenie profesionálneho zvukového vstupu tak už nepotrebujete ďalšie vybavenie ani káble.

Nová funkcia však funguje iba s kompatibilným zariadením, medzi ktoré patrí Huawei Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+, Mate 40 RS Porsche Design, P40 Pro a P40 Pro+. Podmienkou je softvérová nadstavba EMUI 11 alebo novšia. 

Pokročilé nahrávanie spolupracuje nielen s natívnou aplikáciou Fotoaparát, ale aj bežnými aplikáciami pre natáčanie krátkych videí či s aplikáciami s funkciou živého vysielania. 

Huawei FreeBuds Pro sú na Slovensku dostupné v dvoch farebných verziách: Silver Frost a Ceramic White za cenu odporúčanú 189 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu