Nová séria Huawei Mate 40 je zameraná na dizajn, výkon a fotoaparáty

Produktový rad Mate vždy ponúka zo sveta technológií to najlepšie, čo aktuálne výrobca môže v smartfóne ponúknuť. Inak tomu nie je ani pri Mate 40.

Huawei uviedol nový rad Mate 40, ktorý tvorí štvroica modelov: Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ a Porsche Design Mate 40 RS. Celá séria je po softvérovej stránke vybavená Huawei Mobile Services (HMS) - mobilnými službami Huawei a nepodporuje Google služby. 

Smartfóny spája dizajn a zadná stena s kruhovým usporiadaním fotoaparátov. Displej výrazne zaoblený po stranách, ktorý výrobca nazýva Huawei 88° Horizon Display. Ochranný štandard IP68 zabezpečuje odolnosť voči prachu a vode, novinkou je výber medzi virtuálnym alebo manuálnym ovládaním hlasitosti a vylepšené algoritmy prevencie chybných dotykov.

Modely Mate 40 Pro a Mate 40 Pro + prinášajú menší objektív predného fotoaparát s technológiou 3D Face Unlock, ktorá sa postará o bezpečné odomykanie zariadenia, pričom je ukrytá do ultraširokouhlého selfie fotoaparátu. 

Najnovší čipset Kirin 9000, ktorý poháňa modely Mate 40 Pro a Mate 40 Pro+, je pripravený na 5G prevádzku. Prvýkrát v histórii má 5G SoC viac než 15,3 miliardy tranzistorov, čo z neho robí najkomplexnejši 5G mikročip vôbec. 

Séria Mate 40 prináša tiež vynovenú technológiu využívania kapacity batérie. O rýchle doplnenie energie sa stará dobre známe nabíjanie pomocou Huawei SuperCharge, pričom rýchlosť nabíjania je ešte vyššia. Úplné nabitie smartfónu trvá necelých 40 minút.

Fotoaparát série Mate 40 bol opäť skonštruovaný v spolupráci so spoločnosťou Leica. Skladá sa z ultra širokouhlého objektívu, výkonného hlavného fotoaparátu s vysokým rozlíšením, pôsobivého teleobjektívu a ďalších. Vďaka duálnemu cinematickému a duálnemu ultraširokému snímaču môžete snímať širokouhlé videá a obrázky z predného aj zadného fotoaparátu naraz.

Huawei Mate 40 Pro je vybavený optickým teleobjektívom s periskopom, ktorý podporuje 10-násobné hybridné zväčšenie a 50-násobné digitálne priblíženie.

Séria Mate 40 podporuje ovládanie gestami. Jednoduchým prejdením ruky nad zariadením ho môžete prebudiť alebo bezdotykovo skrolovať prstom doľava, doprava, hore a dole. K dispozícii je tiež gesto odpovede na volanie priložením prsta k obrazovke, no bez dotyku.

Modely Mate 40 Pro a Mate 40 Pro + prichádzajú s funkciou Eyes on Display, pomocou ktorej aktivujete displej telefónu len tým, že sa naň pozriete letmým pohľadom. Vyzváňanie prichádzajúcich hovorov je tiež možné stlmiť nadviazaním očného kontaktu s telefónom.

Mate 40 a Mate 40 Pro sú k dispozícii v klasickej čiernej a bielej farbe, rovnako ako aj Mystic Silver so zaujímavým optickým efektom. K dispozícii sú tiež dva kožené varianty - Sunflower Yellow a Olive Green, ktoré však na Slovensku nebudú k dispozícii. Vrchol ponuky, model Mate 40 Pro +, prináša skvelú dizajnovú inováciu: nano-tech keramický zadný panel v dvoch farbách - Ceramic White a Ceramic Black.

Huawei Mate 40 Pro bude v predaji na Slovensku od 1. novembra vo farbách Black a Mystic Silver za odporúčanú cenu 1199 eur. Do ponuky ho zaradí Orange aj Telekom, a to so zaujímavou akciou. Každý, kto si zakúpi nový Mate 40 Pro v Telekome alebo Orangei, získa smart hodinky Huawei Watch GT 2 Pro v hodnote 299 eur ako darček. Táto špeciálna ponuka platí do konca tohto roka.

Zvyšné modely sa oficiálne na Slovensku nebudú predávať. Kompletné špecifikácie noviniek vám postupne prinesieme v článkoch typu základné info.

Zdroj: tlačová správa  

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne22.10.2020 - 19:41 Trvalý odkaz

novy telefon a uz je mrtvy...

Celá diskusia 1 príspevok