Honor: Česi a Slováci prezradili najdôležitejšie kritériá pri výbere smart hodiniek a náramkov

Inteligentné hodinky a fitnes náramky sa stali súčasťou našej tech výbavy rovnako ako smartfóny. Výborne dopĺňajú jeho funkcie a dnes sú už viac než len predĺženou rukou telefónu na zápästí.

Nositeľné príslušenstvo, kam patria smart hodinky aj športové náramky, už nepatria medzi drahé doplnky, ktoré ocenia iba technologickí nadšenci. Môžeme ich vidieť na zápästí mladých ľudí aj starších používateľov. 

Honor si nechal pri príležitosti uvedenia posledného modelu Honor Band 6 pripraviť prieskum, v ktorom sa Čechov a Slovákov pýtal, prečo si vlastne nositeľnú elektroniku kupujú. Výsledok veľmi neprekvapil. 

Kedysi slúžili inteligentné hodinky najmä ako notifikačné centrum, dnes patrí medzi ich hlavné výhody monitorovanie zdravotných funkcií. Vďaka nim dokážeme odhaliť poruchy spánku, ťažkosti s dýchaním, problémy so srdcom a podobne. Preto neprekvapilo, že monitorovanie vlastného zdravia je dôležité až pre 56 % Čechov a Slovákov. 

Používatelia oceňujú aj široký výber športových režimov (45 %) s automatickým rozpoznávaním aktivity, možnosť merať okysličenie krvi kyslíkom (SpO2) aj upozornenie na nedostatok pohybu. Dôležitým kritériom (pre 78 %), ktorý sa objavil na vrchole požiadaviek pri výbere, je výdrž batérie na jedno nabitie

Športové náramky aj pri neustále zapnutých funkciách merania zdravia zvyčajne ponúknu aspoň 7-dňovú výdrž, niektoré modely smart hodiniek stačí nabíjať raz za dva týždne. Takže do dovolenkovej batožiny nemusíte baliť ďalšiu nabíjačku. 

Recenziu poslednej Honor novinky si môžete prečítať v článku Honor Band 6 - monitoring zdravia na veľkom displeji. Stále obľúbené hodinky s výbornou výdržou na jedno nabitie a množstvom funkcií Honor MagicWatch 2 sme recenzovali v tomto texte.

Momentálne sú inteligentné hodinky a náramky dostupné za akciové ceny. Viac informácií sme vám priniesli v článku Inteligentné hodinky, náramky a slúchadlá Honor sú dostupné s výraznými zľavami.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu