Dva mesiace s hodinkami Honor MagicWatch 2 (46 mm)

Skúsenosti s elegantnými a prekvapivo odolnými smart watch, ktoré okrem merania aktivít a zobrazovania notifikácií ponúkajú aj telefonovanie.

Tento typ hodiniek sa mi páči zo všetkého najviac. Asi aj preto som ochotný nosiť MagicWatch 2 v 46 mm verzii takú dobu na ruke. Ide o dvojča hodiniek Huawei Watch GT 2 s malými odlišnosťami: tachymetrovými nápismi po obvode, červeným pásikom na hornom tlačidle a nepatrne iným dizajnom remienka. Porovnanie oboch na fotografiách nájdete v tomto instagramovom príspevku.

Snáď všetko podstatné som povedal vo videorecenzii týchto hodiniek: 


Ale veľa nového som zistil počas ich dlhodobého používania. 

V prvom rade musím pochváliť materiály.  Hoci si hodinky nikdy nenechávam v sprche, v ostatnom čase ich mám na ruke neustále. V posteli, pri práci s drevom, omietaní, betónovaní, turistike... Mnohokrát som ich namočil nielen pri umývaní riadu, ale aj iných činnostiach. Na prvý pohľad nie úplne presvedčivý koženkový remienok však po dvoch mesiacoch vyzerá takmer ako nový. Uvidíme, čo bude časom. 

Ešte väčším prekvapením je ochranné sklo. Viackrát som ho odrel o múrik, nikdy som ho extra nechránil ani pri iných manuálnych činnostiach. Pri rezaní betónu kotúčovou brúskou boli hodinky celé zaprášené, no na sklíčku ani škrabanček. Ak sa niekto obáva, že MagicWatch 2 sú vyrobené z menej odolných materiálov než Huawei Watch GT2, môže tieto obavy pokojne hodiť za hlavu. 

Aj po niekoľkonásobnom útoku stavebným prachom s hodinkami naďalej bežne telefonujem. Nie denne, ale prekvapivo často sa mi táto funkcia zišla. Nikdy sa na kvalitu druhá strana nesťažovala a ja som pri práci s drevom aspoň nemusel odbiehať k telefónu kvôli polminútovému hovoru. 

Hodinky som používal s viacerými telefónmi. V poslednej dobe som riešil akurát funkčnosť aplikácie Huawei Zdravie na smartfónoch značky Samsung. Tú totiž na pripojenie hodiniek nevyhnutne potrebujete. Už pár mesiacov je postup nasledovný: 
Z Google Play stiahnem a nainštalujem Huawei Zdravie. Po spustení ma aplikácia požiada o nainštalovanie Huawei Mobile Services. Ak som ju stiahol z Google Play, vždy nastalo jej automatické vypnutie. Preto hľadajte Huawei Mobile Services v iných obchodoch s aplikáciami, napríklad v APK Pure: https://apkpure.com/hms-core/com.huawei.hwid Treba popri tom, samozrejme, povoliť inštalovanie APK súborov napríklad internetovému prehliadaču Chrome. 

Skrátka, do mobilu musíte stiahnuť APK súbor (napríklad v prehliadači Chrome) z webu apkpure.com, súbor otvoriť, a nainštalovať. To je všetko. Potom už bude aj Huawei Zdravie fungovať, ako má. Tam vyhľadáte vaše hodinky a pripojíte k mobilu.

Dôvodom môže byť postupná zmena Huawei Mobile Services na HMS Core. Nič také som síce zatiaľ nenainštaloval, ale Samsung mi v hornej lište už zobrazuje, že aplikácia HMS Core vyžaduje aktualizáciu. Bojím sa na to kliknúť; zatiaľ mi všetko funguje, ako má.

Pri prechode na iný mobil stačí v nastaveniach hodiniek v časti Systém kliknúť na Odpojiť, a potom hodinky nájdete pomocou aplikácie Huawei Zdravie, v ktorej ste už prihlásení do vášho konta Huawei ID. Hodinky sa nevynulujú (ako rôzne Galaxy Watch od Samsungu), o žiadne dáta neprídete. 

Najlepšie je, že Huawei Zdravie mám nainštalované vo viacerých mobiloch a všade mám moje kroky, aktivity či spánok rovnako zosynchronizované. Nikdy sa mi nestalo, že by došlo k nejakému problému v súvislosti s mojím Huawei ID kontom. 

Reproduktor oceníte nielen pri hlasnom telefonovaní, ale aj pri tréningoch. Počas aktivít vás môže virtuálny tréner informovať o aktuálnom tempe, prejdenej vzdialenosti, vysokom tepu a podobne. Mňa to otravuje, niekomu to môže pomôcť.

Ak je zvukový doprovod príliš hlasný, aktivitu pozastavte a kliknite na ikonu reproduktora.

Záver

Aj po viac než dvoch mesiacoch môžem potvrdiť, že z môjho pohľadu ide o najvydarenejšie hodinky na trhu. Aktuálne dokonca v akcii za 149 eur. Nepotrebujem inštalovať aplikácie ani odpovedať na správy. Hovor môžem prijať a vybaviť priamo hodinkami, upozornenie na správy mám aktuálne dokonca úplne vypnuté. Oceňujem tiež režim Nerušiť, napríklad cez víkendy. 

Hlavné je, že Honor MagicWatch 2 nabíjam raz za asi 10 dní, pričom celý čas mi spoľahlivo počítajú kroky, sledujú aktivity v priebehu dňa, spánok, a keď mi niekto volá, vibrujú. Zvolenú mám nižšiu intenzitu vibrácií, ale zatiaľ mi žiaden hovor neušiel. Večer si na nich nastavím tichý budík, denne používam pri varení časovač, a keď brala dcérka antibiotiká, tiež som ocenil paletu budíkov priamo na ruke.

A do toho všetkého musím povedať, že prudko exponované sklíčko hodiniek je oveľa odolnejšie, než som čakal. To ma prekvapilo zo všetkého najviac. 

Diskusia k článku:

Karol Sendrei14.05.2020 - 18:37 Trvalý odkaz

Mám tiež tieto hodinky asi dva mesiace. Chcel by som sa spýtať na dve veci:
1. Keď mám spustené nejaké cvičenie, napr.beh, tak hodinky mi vôbec neprijímajú notifikácie. Telefón mi oznámi prijatú sms alebo e-mail, ale hodinky nie. Čo s tým? Inak mi notifikácie normálne fungujú, len pri spustení cvičenie to nefunguje

2. Poraďte ako vymažem v hodinkách záznamy cvičenia. V telefóne ich normálne zmažem, ale v hodinkách mi ostávajú visieť a nejdú zmazať
Vďaka

Marián Petrík17.05.2020 - 10:22 Trvalý odkaz

mám podobné skúsenosti, tiež má tie hodinky asi dva mesiace. hms core som aktualizoval už niekoľko krát, musím však povedať, že mám mobil od huawei. tiež ich používam pri akejkoľvek práci, dávam ich dole na noc, lebo ma to v noci ruší, mať niečo na ruke. mám však jeden problém pri párovaní. večer zruším cez aplikáciu zdravie párovanie, ráno idem spárovať a píše, že zariadenia sa nenašlo. potom vojdem do systému hodiniek, tam kliknem na odpojiť. potom prebehne párovanie na prvý pokus. riešením je nerušiť párovanie. žiadne iné problémy som nezaznamenal. mal som aj prvú sériu huawei watch gt. bol som spokojný aj s nimi, preto som hneď skočil po týchto honorkách. majú všetko, čo potrebujem a využívam. tiež mám rovnaký názor na stravu a podobné aplikácia ako rišo. takže za mňa úplná spokojnosť.

Marián Petrík17.05.2020 - 10:27 Trvalý odkaz

In reply to by Karol Sendrei

v hodinkách sa dajú zmazať asi len reštartom hodiniek. čo sa týka tých notifikácií, to som si nevšimol, ale viem, že hovory počas cvičenia chodia, normálne hovor zdvihnem a telefonujem. po ukončení hovoru cvičenie prebieha v pohode ďalej.

Profile picture for user 6s8p

6s8p17.05.2020 - 16:20 Trvalý odkaz

Dá sa z hodín nejako vyexportovať zaznamenaná trasa? Ideálne .gpx/.fit súbor... Synchronizácia so Stravou a pod. službami ma nezaujíma, trasu potrebujem pre priradenie polohy k fotkám v PC.
dik

Celá diskusia 21 príspevkov