Honor Band 6 - monitoring zdravia na veľkom displeji

Recenzia športového náramku s veľkým displejom, dlhou výdržou batérie a kompletným monitoringom zdravia i fitnes aktivít.

Honor Band 6 je ďalším prírastkom do portfólia športových náramkov s nízkou cenou. Minuloročný model sme takisto otestovali, jeho recenzou sa dočítate v článku s názvom Honor Band 5 - priamy útok na Xiaomi

Výhodou fitnes náramkov oproti inteligentným hodinkám býva nízka cena a dlhšia výdrž na jedno nabitie. Pokiaľ nepotrebujete cez také zariadenie telefonovať, neprekáža vám športový dizajn a stačia vám základné funkcie, kúpa niektorého z náramkov na trhu je dobrou voľbou.

Ponuka funkcií dostupných na podobných typov nositeľného príslušenstva sa postupne rozrastá. Samozrejmosťou je nielen meranie fyzickej aktivity a doručovanie notifikácií zo spárovaného smartfónu, ale štandardom sa stáva monitorovanie činnosti srdca, meranie SpO2, stresu a podobne. 

Výhodou nového modelu značky Honor je veľký 1,47-palcový AMOLED displej s rozlíšením 194 x 368 pixelov, na ktorom uvidíte všetko potrebné. Výrazný problém mu nerobí ani priame slnečné svetlo. Oproti predchodcovi Band 5 narástol displej podľa výrobcu o 148 %. 

Automatický jas tu síce nenájdeme, ale pokiaľ si vonku nastavíte jas z trojky na päťku, uvidíte obsah na displeji aj pri slnečnom počasí. Problémom môže byť veľmi lesklý displej, na ktorom sa všetko odráža. 

Na výber máte množstvo ciferníkov a ďalšie neustále pribúdajú, takže na každú príležitosť môžete zvoliť iný dizajn. Od športových, plných informácií, cez minimalistické až po elegantné a s kresleným motívom. 

Náramok Honor Band 6 (základné info) je ľahký, rýchlo si naň zvyknete a na ruke ho takmer nevnímate. Ja som ho používala takmer dva týždne bez prestávky, neodkladala som ho ani na noc. Silikonový remienok má klasické zapínanie, takže sa vám nestane, že sa pri prudkom pohybe rozopne a náramok vám spadne z ruky. 

Zariadenie ovládate cez dotykový displej alebo bočným tlačidlom v pravej stene. Po jeho stlačení sa zobrazí menu s aplikáciami a funkciami, medzi ktorými nechýba meranie SpO2, stresu, spánku, dýchanie a pozriete si i predpoveď počasia. Dlhé podržanie umožní vypnutie zariadenia alebo jeho reštart.

Nechýba budík, časovač, stopky, sledovanie aktivity, zaznamenávanie menštruačného cyklu, môžete si prezvoniť mobil, keď zabudnete, kde ste ho nechali a rozsvietený displej na bielo poslúži ako baterka.. 

Pri spárovaní s androidom máte k dispozícii aj ovládanie prehrávanej hudby zo spárovaného smartfónu, vrátane zníženia či zvýšenia hlasitosti priamo zo zápästia. Pri používaní Honoru Band 6 s iPhonom táto funkcia stále chýba. Pokiaľ náramok pripojíte k zariadeniu značky Huawei alebo Honor, môžete ho využiť aj ako diaľkovú spúšť fotoaparátu.

Po slajdnutí prstom shora nadol po displeji sa zobrazia vybrané skratky, prístup do nastavení a vidíte tu aj dátum, čas, percentá batérie a ikonu Bluetooth pripojenia. Potiahnutím prsta po domácej obrazovke  do strán sa dostanete k obľúbeným funkciám (meranie tepu, stresu, spánku, počasie, aktivita...), ktorých poradie si môžete upraviť v nastaveniach displeja. 

Potiahnutím prsta zospodu vyrolujete notifikácie. Nechýba im diakritika, no zobrazí sa iba náhľad textu na štyri riadky. Na doručené správy napríklad z Messengera sa odpovedať nedá. 

Menu je iba v angličtine a iných jazykoch, čeština ani slovenčina nie je zatiaľ na testovacom kuse dostupná. Predajné kusy v obchodoch už ale tieto jazyky obsahujú, takže sa nemusíte obávať. Honor Band 6 podporuje celodenné meranie tepu srdca, pričom vás upozorní na prípadnú vysokú či nízku tepovú frekvenciu. 

Algoritmus AI aj na základe činnosti srdca rozpoznáva vašu úroveň stresu, ktorý vám pomôže zredukovať pomocou dychových cvičení so sprievodcom. Technológia monitorovania spánku zaznamenáva dáta vrátane hlbokého, ľahkého a REM spánku, rozpozná prebudenie a zaznačí aj prípadné zdriemnutie cez deň.

Honor Band 6 podporuje desať režimov cvičenia s automatickým rozpoznávaním aktivity pri šiestich tréningových režimoch vrátane chôdze, behu, veslovania či eliptického trenažéra. Síce musíte na displeji potvrdiť, že náramok správne rozpoznal aktivitu a vy naozaj idete či bežíte, ale aj to je oproti predchodcovi posun k lepšiemu. Náramok je vodeodolný, takže s ním môžete aj plávať. V nastaveniach máte na výber 25 m a 50 m dĺžku bazéna. 

Výrobca udáva 14-dňovú výdrž na jedno nabitie, ja som dosiahla približne desaťdňovú. Jas displeja bol nastavený na trojku a povolené boli všetky možné automatické merania aj prebudenie obrazovky pootočením zápästia. 

V balení nájdete krátky USB kábel s magnetickou koncovkou, ktorú pricvaknete na spodnú časť zariadenia, nepotrebujete už žiadnu kolísku. Proces nabíjania trvá približne dve hodiny. Desať minút nabíjania dodá energiu na tri dni používania. 

Výhody: 

+ ľahká konštrukcia

+ nízka cena

+ dobre čitateľný veľký AMOLED displej

+ automatické zaznamenávanie vybraných aktivít

+ podrobné monitorovanie zdravia

+ remienok s tradičným uzatváraním

+ reálna 10-dňová výdrž na jedno nabitie pri bežnom používaní

Nevýhody: 

- ovládanie hudby je dostupné iba na androidoch

- automatická spúšť fotoaparátu dostupná iba na smartfónoch Honor a Huawei

- pri automatickom rozpoznaní aktivity ju musíte potvrdiť na displeji

Orientačná cena:  49 €

Záver

Honor Band 6 má napriek širokej konkurencii čo ponúknuť. Jeho výhodou je veľký AMOLED displej, ktorý si poradí aj s priamym slnkom, pohodlná 10-dňová výdrž na jedno nabitie aj pri povolenom podrobnom a celodennom monitorovaní zdravotných funkcií, a mnohí zrejme ocenia aj automatické rozpoznávanie niektorých aktivít.

Meranie okysličenie krvi SpO2 môže v dnešnej dobe kovidovej pomôcť pri rozhodovaní, či máte pri ochorení na Covid-19 a problémoch s dýchaním už radšej navštíviť lekára, alebo je váš pomer kyslíka v krvi zatiaľ v poriadku. 

Plusom je prehľadná a podrobná aplikácia Zdravie (Huawei Health), v ktorej nájdete podrobné záznamy o cvičení, činnosti srdca aj spánku s jeho fázami, ktorým ste počas noci prešli. 


 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu