Honor 9X Pro - prekvapivý výkon za rozumnú cenu

Pokiaľ hľadáte výkonný smartfón, na ktorom môžete hrať aj graficky náročné hry a nechcete utratiť stovky eur, Honor 9X Pro môže byť tou správnou voľbou. Navyše, 4000 mAh batéria je zárukou celodennej výdrže.

Smartfóny zamerané na fanúšikov hrania hier na mobile zvyčajne ponúkajú nadupaný hardvér so špeciálnym chladením, ale aj vysokú cenovku. 

Honor 9X Pro (recenzia) nie je výrobcom prezentovaný primárne ako herné zariadenie, ale mladým ľuďom, ktorí si radi zahrajú na mobile aj graficky náročnejšiu hru, ponúka veľmi dobrý pomer cena / výkon. Navyše je zabalený do elegantnej konštrukcie so sklenenou zadnou stenou s efektným 3D dizajnom. 

Za menej než tristo eur získate dostatočne výkonný android s veľkým 6,59-palcovým Full HD+ displejom, ktorý nenarúša žiadny výrez či otvor na prednú kameru. Tá je ukrytá vo vysúvacej konštrukcii, a tak je ideálny práve na hranie hier či prezeranie multimediálneho obsahu. 

Certifikovaný displej TÜV Rheinland znižuje vyžarovanie škodlivého modrého svetla, takže dlhšie sledovanie obrazovky je pre oči komfortnejšie. 

Výrobca pre Honor 9X Pro zvolil procesor Kirin 810 vyrobený 7 nm technológiou, ktorú poznáme z čipsetov vlajkových lodí. Doplnený je 6 GB operačnou pamäťou RAM a technológiou GPU Turbo 3.0, ktorá zvyšuje výkon systému, keď to telefón potrebuje. Zároveň však udržuje energetickú spotrebu na primeranej úrovni. 

Špeciálny systém kvapalinového chladenia sa postará o rýchle a efektívne odvádzanie tepla, čím udržiava vysoký výkon počas hrania hier alebo niekoľkohodinového používania navigácie.  

NPU architekúra DaVinci navrhnutá materskou spoločnosťou Huawei, umožňuje rýchlejšie výpočtové spracovanie a presnosť, pričom je energeticky efektívna. Vďaka tomu je Kirin 810 jednou z najrýchlejších čipových sád smartfónov na trhu, čo potvrdzuje aj pohľad na rebríček v AnTuTu.

Ukazuje, že sa Honor 9X Pro nemá za čo hanbiť. So ziskom viac než 300-tisíc bodov ponúka vyšší výkon než množstvo oveľa drahších smartfónov. Samozrejme, celkový komfort a zážitok z používania telefónu záleží aj od spôsobu používania, množstva nainštalovaných aplikácií a podobne. No v tejto cenovej kategórii veľa konkurentov Honor 9X Pro nemá. 

Takzvanou čerešničkou na torte je 256 GB úložisko, 48 Mpix fotoaparát s podporou umelej inteligencie a 4000 mAh batéria, ktorá vám aj pri náročnom používaní vydrží celý deň na jedno nabitie. Pri bežnej záťaži stačí nabíjať každý druhý deň. Počas prezeraní videí klesne batérii kapacita za hodinu približne len o 9 %. 

Honor 9X Pro prišiel na slovenský trh bez podpory Google služieb, na inštaláciu aplikácií je tak primárne určený Huawei AppGallery, no sú aj iné cesty. Ako fungujú nové telefóny od Honoru, tzv. AG smartfóny, sa dozviete z článku Smartfón bez Google Play? Netreba sa báť


 

Diskusia k článku:

Marika Thotová10.08.2020 - 10:47 Trvalý odkaz

Za tú cenu mi ten telefón príde fakt super. Mám ho už pár týždňov a som s ním spokojná. Bála som sa tých aplikácií, ale zatiaľ všetky, čo potrebujem a denne používam mi fungujú bez problému.

Lucia Molnarová11.08.2020 - 14:07 Trvalý odkaz

telefón má priateľ a tiež si ho nemôže vynachváliť. Kupoval si ho hlavne kvôli hranie hier, veľké výdrži batérie a veľkému displeju. Ja teda za seba musím povedať, že foťák mi príde super.

FIlip Hulisnký12.08.2020 - 12:52 Trvalý odkaz

Pekný článok. O telefóne som si veľa čítal na internete a reakcie sú celkom zmiešané. Potom som zistil, že ho má jeden môj kamarát a spýtal sa ho, či si ho môžem požičať aspoň na pár dní vyskúšať. No musím povedať, že ten telefón mi príde super. Zajtra alebo pozajtra si ho jedu kúpiť taky.

Tomas12.08.2020 - 12:59 Trvalý odkaz

Preco mi vsetky prispevky v tejto diskusii pripadaju fejkove? 😄

Celá diskusia 6 príspevkov