4ka už podporuje eSIM. Na predplatenej službe aj paušáloch

Dnešným dňom spustila 4ka ako tretí operátor na Slovensku možnosť aktivovať si elektronickú SIM. Objednanie je jednoduché, stačia na to tri kroky v e-shope. Využívať eSIM môže každý zákazník 4ky s akýmkoľvek programom.

Vstavanú eSIM oceníte napríklad pri pravidelných cestách do zahraničia, kedy nemusíte v telefóne fyzicky meniť SIM karty, ale môžete si tam aktivovať profil zahraničného operátora, ak chcete využívať viacero čísel v jednom smartfóne a je vhodná aj pre inteligentné hodinky s podporou elektronickej SIM. 

Hodiť sa môže aj vtedy, ak na dovolenke stratíte alebo utopíte svoj mobil v bazéne či mori. Ak to pre vás bude dôležité, môžete si kúpiť nový mobil v zahraničí a aktivovať si v ňom eSIM so svojím pôvodným telefónnym číslom. 

Výhodou eSIM je možnosť nahrať viaceré eSIM profily na jeden telefón. Jednotlivé eSIM profily je možné medzi sebou jednoducho prepínať, aktívny však môže byť vždy len jeden. Pokiaľ  má telefón iba jeden slot na plastovú SIM, aktiváciou eSIM získate dualSIM. Ak má mobil dva sloty plus eSIM, môžete tak mať tripleSIM zariadenie

Celý proces objednania aktivácie eSIM prebieha z pohodlia domova. Na webovej stránke www.4ka.sk/moja-zona/esim nájdete kompletný postup, ako na to. Pokiaľ ste nový zákazník, ktorý zatiaľ nemá plastovú SIM kartu, musíte si ju najskôr objednať v e-shope (za 4 eurá) a následne požiadať o vygenerovanie QR kódu pre aktiváciu eSIM za jednorazový poplatok 8 eur

Po procese objednania eSIM vám na e-mail príde unikátny QR kód. Okrem kódu budete potrebovať zariadenie s podporou eSIM, ktoré bude počas aktivácie pripojené do internetu, napríklad cez W-Fi. Bez internetového pripojenia aktivácia neprebehne. 

Po úspešnom naskenovaní kódu prebehne automaticky aktivácia eSIM a telefónne číslo sa z plastovej SIM karty prenesie do vstavanej eSIM takmer okamžite. Od tohto momentu všetky služby ako volanie, dátovanie a posielanie SMS, budú fungovať už len cez eSIM. 

Aktuálna ponuka 4ky v rámci eSIM telefónov obsahuje štyri modely značky Apple:
- iPhone SE (2020)
- iPhone 11
- iPhone 12
- iPhone 12 Pro

Celkovo podporuje operátor 27 modelov smartfónov rôznych značiek, vrátane tabletov Apple a Lenovo. Zoznam nájdete na stránke www.4ka.sk/nastavenia-zariadeni, nie je však kompletný. Na kompatibilite so smart hodinkami od Samsungu sa pracuje, na Apple Watch sa eSIM aktivovať nedá. 

eSIM od 4ky môžete využiť bez ohľadu na to, či máte predplatené služby Moja 4ka alebo paušály Sloboda na faktúru. 

Ako pracuje eSIM, sme vám predstavili v článku eSIM Orangeu v iPhone XR naozaj funguje, O2 sprístupnilo nový typ SIM karty pred rokom. Jediným sklovenským operátorom bez služby eSIM tak ostáva Telekom. Na jej spustení sa však už dávnejšie pracuje. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

denial09.03.2021 - 13:48 Trvalý odkaz

takze toto je ta ekologia, digitalizacia, automatizacia a celosvetovy pokrok:

najprv si objednat za 4 eura plast.
potom si za 8 eur objednat "kod".
a potom hura na ESIM.

bravo.

jojo09.03.2021 - 16:48 Trvalý odkaz

" Ak má mobil dva sloty plus eSIM, môžete tak mať tripleSIM zariadenie. "

Toto ani tak celkom pravda nie je. Napríklad v Samsungoch ak pridáte dve fyzické a jednu esim tak sa jedna fyzická deaktivuke. Čiže naraz ich nie je možné používať...

Celá diskusia 3 príspevky