O2 prináša službu eSIM

O2 ponúka možnosť aktivácie vstavanej SIM karty, tzv. eSIM, na ktorú si zákazník nahrá profil prostredníctvom QR kódu. Na jednom telefóne s podporou eSIM tak môže používať viac telefónnych čísel.

O2 je druhým operátorom na Slovensku, ktorý ponúka aktiváciu elektronickej SIM karty. Orange začal túto službu ponúkať koncom roka na hodinkách Samsung Galaxy Watch, v marci 2019 získal certifikáciu Applu a sprístupnil aktiváciu aj na iPhonoch. 

Od dnešného dňa majú možnosť využívať eSIM aj zákazníci modrého operátora. Vstavaná SIM karta má rovnaké vlastnosti ako bežne používané fyzické SIM karty. Môžete cez ňu telefonovať, posielať správy, či využívať dáta. Spôsob aktivácie eSIM je jednoduchý a prebieha oskenovaním vygenerovaného QR kódu. 

Na predajni dostanete voucher s vytlačeným kódom, ktorý oskenujete do svojho zariadenia, ktoré disponuje vstavaným čipom s eSIM. Prebehne prihlásenie do siete a telefón je pripravený na prevádzku. Navyše pri výmene svojho zariadenia môžete eSIM prostredníctvom získaného QR kódu opätovne aktivovať. Bez ďalších poplatkov. 

Spôsob aktivácie sa môže líšiť v závislosti od modelu zariadenia, pre ktoré je eSIM určená. Výhodou je možnosť mať v čipe uložených viacero profilov, vrátane zahraničných operátorov, ktorí túto službu ponúkajú. 

Pri ceste do zahraničia si tak môžete profil aktivovať cez web vybraného operátora vopred a po príchode do krajiny hneď službu využívať. Odpadá návšteva predajne a kúpa fyzickej domácej SIM. Aktívna však môže byť len jedna eSIM. Cena aktivácie je 10 eur.

Prehľad podporovaných zariadení v portfóliu O2:
Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro, Apple iPhone 11 Pro Max, Apple iPhone XR, Apple iPhone XS, Apple iPhone XS Max, Apple iPad 10.2, Apple iPad Pro 11, Apple iPad Pro 12.9 3rd Gen, Apple iPad Air 2019, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy Watch Active 2, Samsung Galaxy Watch, Samsung Gear S3 classic LTE, Samsung Gear S3 Frontier a Motorola razr. 

Všetko dôležité o eSIM, aktivácii a jej fungovaní nájdete na webovej stránke www.o2.sk/ponuka/telefony-a-zariadenia/esim.

Fungovanie eSIM sme si v redakcii vyskúšali na vlastnej koži. Ako pracuje v inteligentných hodinkách a čo môžete od eSIM karty očakávať, sa dozviete z článku Skúsenosti so Samsung Galaxy Watch s eSIM kartou Orange.

Praktický test služby, ktorá dokáže iPhone premeniť na dual SIM zariadenie, hľadajte na našom webe pod názvom eSIM Orangeu v iPhone XR naozaj funguje

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Vajet17.08.2020 - 14:44 Trvalý odkaz

Má niekto skúsenosti ako ja, že na ESIM mi neslo Volte a museli mi vymeniť sim za normálnu?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.08.2020 - 10:58 Trvalý odkaz

Nechápem prečo medzi podporovanými zariadeniami neni Pixel. Veď bol prvý (Pixel 2) kto eSIM zaviedol 🤔

Vojtech Bari20.12.2020 - 16:11 Trvalý odkaz

Týmto by som chcel upozorniť každého kto uvažuje nad esim od O2 že keď nemáte od nich telefón pravdepodobne vám nebude fungovať volte!

Celá diskusia 3 príspevky