Telekom: nové lokality s pokrytím LTE

  • petris 14.12.2013 - 17:35

    kedy konecne telekom dokryje oblasti kde nema ziadny signal alebo len predpotopne gprs? robit lacne piar s lte "s uzasne obrovskym objemom dat" ak je to este limitovane len pre vybrany segment zakaznikov - ano citate dobre - len pre vybrany segment zakaznikov ktori podla telekomu maju tie spravne pausaly - je vrcholne trapne.

    [IMG]http://i43.tinypic.com/2nw3gy8.jpg[/IMG]

  • Jakuvero14.12.2013 - 19:34 Trvalý odkaz

    odkedy musi operator mat pokryte vsetky oblasti na 100%, aby nasledne mohol zvysovat rychlosti v oblastiach, ktore su pokryte uz nejakym signalom?
    tomu uvazovaniu fakt nerozumiem

    petris15.12.2013 - 10:29 Trvalý odkaz

    ved si zajdi do terenu popracovat v gprs alebo ziadnom pokryti. mozno sa ti potom rozsvieti.

    a s tym vasim lte naozaj ide o traposinu. nielen ze je to na velmi malom uzemi pricom klamete o celoslovenskej prevadzke ale este aj na tom malom uzemi to obmedzujete len pre vybranych.

    hanba vam.

    nerd15.12.2013 - 11:53 Trvalý odkaz

    petris ma niekto lepsie pokrytie LTE ako telekom?
    ma na slovensku telekom najhorsie pokrytie 3G signalom?

    petris15.12.2013 - 12:08 Trvalý odkaz

    ja viem ze v tom vasom komjatickom inkubatore ministrov a ministerskych pracovnikov sa niektore veci chapu tazsie ale snazne ta prosim necitaj tam to co chces aby tam bolo. citaj len to co tam je teda co som skutocne aj napisal.

    klamstva o celoslovenskej prevadzke lte a este aj obmedzovanie na vybrane pausale. a to pisem este aj o tom ze na slovensku len telekom ma kopu miest kde ponuka maximalne gprs.

    treba o tom pisat a hovorit. treba sirit osvetu medzi ludmi. aj napriek odporu komjaticanov a im podobnych :-)

    ide len a vylucne o fakty. aj ked sa ti podla tvojej reakcie citaju tazko.

    petris15.12.2013 - 12:30 Trvalý odkaz

    dik. snazim sa hlavne kvoli takym ako ty :-)

    Bonyek@azet.sk15.12.2013 - 12:37 Trvalý odkaz

    petris,
    s podstatou tvojho úvodného príspevku sa dá súhlasiť, ale mohol by si si odpustiť arogantné správanie sa k ostatným diskutujúcim, ktorí sa nie celkom stotožňujú s tvojím názorom. ;)

    nerd15.12.2013 - 12:42 Trvalý odkaz

    fak ti to ide dobre a to sa este ani prilis nesnazis ;)
    len mi prosim skus vysvetlit co ta tak "pohorsilo" na mojich 2 otazkach? neexistuje na ne "fakticka" odpoved?

    petris15.12.2013 - 12:46 Trvalý odkaz

    odpoved existuje. nechcem odbocovat od temy ktoru som zacal. ak sa ti nepaci ze poukazujem na preslapy telekomu ja za to nemozem. nepristupim na tvoju hru a nebudem tu velebit rozsah ich "celoslovenskej prevadzky lte". to skusaj na niekoho tam u vas v komjaticiach.

    @bonyek - s nerdom bartom je to medzi nami osobne a chapem ze to moze ostatnym vadit. no neviem si pomoct lebo to "nase puto" je silnejsie :-)

    nerd15.12.2013 - 13:11 Trvalý odkaz

    osobne to nie je nakolko sa osobne nepozname. to ze sa v kusa nezmyselne navazas a vytahujes tu dokola komjatice :) cize ak mas nejaku traumu z dediny komjatice, bohuzial s tym ti ja nepomozem a asi by si mal vyhladat odbornu pomoc.
    spat k teme: kazdy jeden operator zavadza, kazda jedna firma nehovori vo svojich reklamach iba pravdu....

    petris15.12.2013 - 13:20 Trvalý odkaz

    ale maros nefandi si. traumu z teba naozaj nemam dokonca ani komjatice mi nevadia. len vhodne zapadli :-)

    nestotoznujem sa s tvojimi nazormi a ako som uz napisal neskusaj na mna hru s lte alebo 3g pokrytim telekomu ak kritizujem ich marketing a pokrytie mnohych lokalit na urovni maximalne gprs v kontexte s tym co sa tu telekom snazi ludom podsunut ako celoslovensku prevadzku lte.

    od teba to o tej odbornej pomoci fakt znesiem. ty si totiz v tomto smere uplny amater ktory nema co podobnu vec odporucat.

    nerd15.12.2013 - 13:28 Trvalý odkaz

    ak mas pocit ze ta reklama zavadza tak mame na to na slovensku instituciu kde sa mozes postazovat a oni velmi radi telekom pokutuju :)
    namiesto toho aby si odpovedal na 2 jednoduche otazky tak robis so seba hlupaka dalej a dokola opakujes to iste ;) ide ti.

    petris15.12.2013 - 13:42 Trvalý odkaz

    ked myslis...

    ak mas na mysli ten samoregulacny organ ktory uz nespocetnekrat kontroverzne rozhodol o reklame mobilnych operatorov a ktory navyse nema ziadnu opakujem pre teba ZIADNU pravomoc udelovat akukolvek pokutu tak prepac ale to radsej budem svoj cas stracat s niekym ako si ty :-)

    ak si aj ty myslis ze ide o celoslovensku prevadzku lte tak ta naozaj lutujem.

    nebudem ti odpovedat na tie tvoje komjaticke otazky ktore nemaju s tym co kritizujem absolutne ale ani okrajovy suvis.

    a mimochodom: so seba sa spravne pise ZO seba ;-)

    Manobb15.12.2013 - 15:36 Trvalý odkaz

    petris, nech ho a jemu podobných.

    Oni za celoslovenskú pôsobnosť považujú asi už aj to, že si to môže kúpiť (zaplatiť) ktokoľvek na Slovensku (samozrejme za podmienky, že prejde na príslušný program služieb).

    To, že im to na prevažnej väčšine územia nebude fungovať v 4G, to oni s ich úrovňou IQ nedokážu/nechcú spracovať ... im stačí, že sa môžu pred susedmi pochváliť, že ONI už majú nie 3G, ale 4G .... a aj hlúpy Dežo z osobitky predsa po niekoľkých prepadnutiach, teda viac rokoch opakovačky základnej matiky predsa vie, že 4 je viac ako 3.

    ********* koniec irónie osudu vybraných IQ ovečiek **********
    ;-)

    petris15.12.2013 - 15:52 Trvalý odkaz

    @Manobb ja naozaj nerozumiem niektorym ludom. clovek tu nieco skritizuje a okamzite sa tu zhrkne niekolko vybranych jedincov - zamerne nepisem ritolezov ;-) - aby kritika zvozili co si to vlastne dovoluje.

    niektori sa dokonca len kvoli tomu zaregistruju. nebudem menovat lebo ide o prezyvku kubo.mar10

    s dalsim ktoreho neradno menovat lebo ide o nerda bartu to je uplne ine. to je cervene sukno :-) on uz z principu musi nesuhlasit.

    na slovensku to preto tak vyzera lebo su tu postavicky ako menovane osoby ktore brania pokroku. obranovat to co ovciam serviruje telekom je mozne len tu.

    raz darmo. asi si to zasluzime. teda niektori. niektori najdu aspon tolko hrdosti v sebe ze veci verejne pomenuju aj ked su kvoli tomu castokrat alebo takmer vzdy tercom utokov zo strany tych nemenovanych.

    Manobb15.12.2013 - 16:17 Trvalý odkaz

    Niet sa čo čudovať, ak sú v SR stále ľudia v hojnom počte, ktorí sa "obrazne povedané" dokážu radovať o 3 eurá nižšej cene paušálu, ale vôbec neriešia to, že keby si dali z očí klapky dole a trošku ponamáhali mozog študovaním ponuky konkurencie, tak by prišli na to, že úspora mohla byť hoci aj 10 Eur a pod.

    PRÍKLAD: Modráci ponúkajú O2 Strieborný paušál, ktorý sa pre nových klientov od konkurencie dá v pohode získať za 10 Eur mesačne.
    Ja (nielen ja) ako verný zákazník TK (13 rokov) sa neviem do danej sumy vtesnať pri programoch Relax, Podľa seba, Happy, či Biznos Star bez toho, aby mi musel operátor poskytnúť - a teraz sa podržte - zľavu vo výške 66-77 % !!!!!

    Nemôžem si pomôcť, ale ak už toto nie je jasný dôkaz o tom, že cenníky Telekomu sú viac než predražené, tak už neviem aký iný dôkaz by IQ slovenská lúza chcela mať na stole ...

    Pritom ide o bežný setup:
    minimálne 150 minút s možnosťou volať aj do ČR bez ďalších poplatkov
    neobmedzený internet
    neobmedzené SMS
    BEZ VIAZANOSTI

    P.S.:
    Pre Relax 100(200) s doplnkovými službami by muselo ísť o zľavu 77%.
    Pre Happy M s neobm. internetom by muselo ísť o zľavu 65%.
    Pre Happy L by muselo ísť o zľavu 66%.
    Pre Podľa seba 5 s volaniami do EÚ by muselo ísť o zľavu 69%.
    Pre Podľa seba 3 s volaniami do EÚ by muselo ísť o zľavu 69 %.
    Pre BiznisStar** s neobmedzeným internetom by muselo ísť o zľavu 70%.

    Naozaj kruté zistenie a som zvedavý, aké stanovisko k tomu zaujme retenčné ...

    Jakuvero15.12.2013 - 16:33 Trvalý odkaz

    to petris - neviem, preco riesis, kedy som sa registroval, na tuto stranku chodim sporadicky uz roky, lebo ma zaujimaju mobily, to, ze som sa zaregistroval az teraz je moja vec.(bolo to hlavne tomu, ze som si uz nepamatal registraciu, ktoru si vytvoril pred niekolkymi rokmi, kedze som ju nevyzival a teraz som chcel reagovat na Tvoj prispevok, lebo som si vsimol, ze Tvoje prispevky su niekedy divne)

    petris15.12.2013 - 16:41 Trvalý odkaz

    samozrejme. moje prispevky su divne lebo na plne usta pomenovavaju veci pravymi menami. a to sa nepaci takym ako si ty.

    si jasnym dokazom toho co som napisal tu:
    http://www.fony.sk/forum/clanky/5802-telekom-nove-lokality-s-pokrytim-l…

    a uprimne: je mi jedno kedy a za akym ucelom si sa registroval. napisal som to tak ako to tu prebiehalo. a to ze si sa registroval len kvoli tomu aby si sa prisiel divit mojim nazorom ma prekvapilo. namiesto toho aby si sa nad nimi poriadne zamyslel budes dalej utocit na toho kto sa neboji povedat celu pravdu.

    uzi si svojich dalsich 5 minut slavy.

    Jakuvero15.12.2013 - 16:51 Trvalý odkaz

    najprv riesis, kedy som sa registroval, potom Ti je to jedno - inak tiez divne
    je pravda, ze sa nepohybujem v dedinach, kde je iba GPRS, som v meste, kde je LTE, ale nevyuzivam ho, lebo v mobile, kde mam 2GB sa ni to uz´zda zbytocne, to, ze niektory z operatorov pride s niecim novym je podla mna OK a na moju otazku mojom prvom prispevu si mi tiez neodpovedla

    petris15.12.2013 - 18:07 Trvalý odkaz

    samozrejme ze uz tvoje pohnutky neriesim. to ze som napisal ze si sa registroval vo chvili kedy si prisiel aby si zautocil je proste fakt.

    na tvoju uvahu z tvojej prvotiny po tvojej vcerajsej podla tvojich vlastnych slov duplicitnej registracii som ti odpovedal tu http://www.fony.sk/forum/clanky/5802-telekom-nove-lokality-s-pokrytim-l…

    to ze sa ti nepaci moje uvazovanie je tvoj problem. mne sa nepaci ak sem prides len za ucelom aby si sa vysmieval z toho ze som si dovolil kritizovat telekom kvoli tomu ake pokrytie ponuka na mnohych miestach slovenska a tiez ich klamstva o "celoslovenskej prevadzke lte" a to ze telekom by mal podla mna prioritne riesit ine veci ako lacne piar s ich "celoslovenskou prevazdkou lte".

    aby si vedel o com pisem tak su to prave tie lokality kde maju maximalne gprs a je ich naozaj hodne a nejedna sa len o nejake bohom zabudnute lazy na ukrajinsko slovenskom pohranici ale aj o velke sidla napriklad na zapadnom slovensku. a samozrejme su lokality kde dodnes nemaju nic.

    aj preto nebudem odpovedat na pokusy nerda odviest pozornost inam.

    to ze tu niekto pride s niecom novym je o.k. ale to nove musi mat zmysel a nesmie sa pri opise vlastnosti klamat. toto telekomacke lte nema ani zmysel pretoze pri objeme ktory velkodusne poskytli je to na smiech a este to aj propaguju klamstvom o celoslovenskej prevadzke. a samozrejme okrem toho ze ide o tak male uzemie na ktorom lte nasadili to este aj obmedzuju na vybrane druhy programov ktore maju k tej technologii pristup - to uz je uz naozaj trapas nevidanych rozmerov.

    uprimne by som sa divil ak by si bol bezny zakaznik ktory nechape o co tu ide a nie clovek z vnutra spolocnosti ktory musel prist zhodit toho kto si dovolil kritizovat.

    pre mna za mna sa kludne nechaj aj dalej klamat a zavadzat a obmedzovat. to je tvoje slobodne vyjadrenie toho co ocakavas a s cim suhlasis.

    ja ak dovolis budem svoj nazor sirit slobodne nadalej bez ohladu na to co si ty o nom budes mysliet.

    Jakuvero15.12.2013 - 19:08 Trvalý odkaz

    to petris - spytal som sa Ta pod clankom o LTE, preco operator nemoze zvysovat rychlosti aj ked nema vsade pokrytie (kde tam bol vysmech?), odpovedal si mi, ze mam vyskusat pripojenie gprs - zase divny prispevok (alebo vysmech?), lebo to nebola odpoved na moju otazku
    predpokladam, ze si zakaznik Telekomu, kedze riesis ich pokrytie, v tomto pripade Ti odporucam vyuzivat sluzby operatora, ktory v Tvojej lokalite ma pokrytie, to asi urobi kazdy rozumny clovek, ze si nebude vyberat operatora, ktoreho sluzby nevyuzije,
    Telekom prisiel s LTE a hoci mam moznost to vyuzit v mojom meste, nevyuzivam to, lebo nepotrebujem, ale aspon mam na vyber, inak k tym lazom takmer na ukrajinsko-slovenskych hraniciach mam velmi pozitivny vztach a na konkretnom mieste, kde chodim, mozem vyuzit 3G Orange alebo Telekomu, O2 tam bolo bez 3G (teraz nejake okrajove pokrytie je), takze podla toho som si vybral operatora

    petris15.12.2013 - 19:30 Trvalý odkaz

    teda podla teba v pripade ak si moja praca vyzaduje cestovanie po roznych kutoch slovenska tak nemam chciet od telekomu aby prestal robit trapne opicky s ich celoslovenskou prevadzkou lte ale zamyslel sa a najma nieco urobil aj v tych lokalitach kde niekolko patrocnic nepohol prstom?
    moja otazka v prvom prispevku bola legitimna. na to si sem prisiel ty aby si sa pozastavil nad uplne nezmyselnou vecou ktoru si si skonstruoval sam a najma aby si v poslednej vete zdoraznil ze nechapes take moje zmyslanie - ale to bol tvoj vymysel o 100% pokryti vsetkych oblasti aby nasledne mohol zvysovat rychlosti.

    je naozaj pre teba take tazke pochopit ze sa pytam kedy telekom urobi nieco pre platiacich zakaznikov ktori sa roky trapia s predpotopnym gprs?

    naozaj nechapes ze to lacne piar okolo lte je pre ludi co nepremyslaju?
    naozaj nechapes ze telekom klame ak hovori o celoslovenskej prevadzke?

    [img]http://www.techbox.sk/includes/image.php?image=/files/2013/s-t/Telekom%…]

    vazne nechapes ze je trapas aby okrem obmedzeneho uzemia s lte pokrytim este viac obmedzovali zakaznikov a delili ich na tych ktori lte na tom obmedzenom uzemi vyuzit mozu a ktori nie?

    naozaj nic z toho nechapes?

    Jakuvero15.12.2013 - 19:53 Trvalý odkaz

    prave naopak, mas Telekom ziadat, aby mal lepsie pokrytie ako jeho zakaznik, ale ak Ta ignoruje, preco nejdes k operatovi, ktory ma pokrytie lepsie v tych lokalitych, kde pracujes
    ked nemas odpoved, tak uz je moja otazka zla - zase nepochopitelna reakcia z Tvojej strany, zvlast pod clankom o LTE, kde riesis dookola GPRS Telekomu

    galaxi15.12.2013 - 20:00 Trvalý odkaz

    stačí isť vlakom z púchova do žiliny a sieť dátová od telekomu je miestami nepoužiteľná.

    petris15.12.2013 - 20:27 Trvalý odkaz

    ja nechodim stale na rovnake miesta. to si podla teba mam vzdy pred pracovnou cestou pozriet pokrytie a podla toho zakupit sim kartu ? alebo mam ocakavat ze ak niekto robi take promo pre lte ako vy tak bude mat sluzby na miestach kde ziju ludia na urovni roku 2013/2014? fakt nejde o lesne usadlosti.

    budem riesit klamstva vtedy ked to budem povazovat za potrebne. celoslovenska prevadzka je klamstvo.

    budem riesit aj gprs vtedy ked to budem povazovat za potrebne. aj v diskusii pod clankom o "celoslovenskej prevadzke lte siete telekomu".

    nic na tom nezmenia tie tvoje tanceky. poviem ti k tomu asi tolkoto: premie za to nedostanes ak tu budes nadalej obhajovat neobhajitelne.

    jednoducho lacne piar robite zle. dokoncite najprv pokrytie v oblastiach na ktore z vysoka hadzete bobky cele roky. potom sa mozete pochvalit ze staviate AJ lte.

    a neobmedzujte ju tak ako to robite teraz. okrem obmedzeneho uzemia este aj na vybrany segment zakaznikov. a to je siet prazdna.

    chapes? chapes uz o som to tu cele je?

    zopakujem:

    1) ziadna celoslovenska prevadzka

    2) pracovat na skvalitneni treba najma tam kde je doteraz len a vylucne technologia roku 2004 teda z doby kamennej mobilneho internetu

    3) prestante obmedzovat dostupnost toho co tak vehementne propagujete na vybrane skupinky zakaznikov s tymi spravnymi pausalmi

    4) ak to vasa siet nezvlada a preto restrikcie restrikcii tak aj cela vasa piar kampan je zbytocna

    @galaxi ano je naozaj velke mnozstvo lokalit hodnych zretela ale telekom radsej bude robit reklamu potemkinovskej sieti s mizernym pokrytim a obmedzeniami nielen objemovymi.

    Jakuvero15.12.2013 - 20:54 Trvalý odkaz

    najskor riesis moju registraciu a potom, ze si dovolim reagovat na Tvoj nazor, nepochopil som na zaklade coho si prisiel na to, ze nieco propagujem, z LTE nemam nic spolocne ani ju nevyuzivam, ak ma niekto iny nazor ako Ty, tak uz je zamestnanec Telekomu
    jasne som Ti napisal, ze si vyber operatora, ktory ma najlepsie pokrytie, preco vyuzivas Telekom, ked mas s nim zle skusenosti? to mi vysvetli
    reklamy nepozeram, snazim sa im vyhybat, preto som si precital clanok o konkretnom pokryti LTE, kazdy, kto vie citat a zaujima o LTE to urobi tiez, ci tu alebo inde, ak ma Telekom nejaku reklamu na celoslovensku prevadzku, tak zavadza, alebo im zavolaj, co si pod tym predstavuju
    ten 3.bod som nepochopil, telekom neposkytne vsetkym zakaznikom LTE, ak su v pokryti LTE? to mi tiez vysvetli, ja som sa na to pytal a v pripade zaujmu si to mozem aktivovat

    petris15.12.2013 - 21:04 Trvalý odkaz

    mas pocit ze som vsetky body nerozviedol dostatocne na to aby si to pochopil aj ty?

    nerozumies bodu 3? vrat sa na uplne prvy prispevok na ktory si tu zareagoval tak ako si zareagoval. naozaj uz to tu nebudem pisat po sty krat.

    obhajujes neobhajitelne. to moze robit len clovek ktory pochadza z vnutra firmy ktoru obhajuje. nikto zo zakaznikov by to dobrovolne nerobil.

    o propagacii v bode 3 pisem v suvislosti s tvojim zamestnavatelom. ty to tu nepropagujes. ty to tu "len" obhajujes.

    mam sluzobny mobil so sim kartou z telekomu. ja nerozhodujem o tom aky operator sa vo firme pouziva.

    tebe stale vadi ak tu pisem fakty. divne. ja som presvedceny ze o tom treba hovorit a pisat zakazdym kedy je k tomu prilezitost. a pisem o tom v diskusii k telekomu a k lte. dalsie fakty v predoslych komentaroch. aj napriek tvojmu neustalemu odporu.

    ak sa ti to co pisem nepaci tak to necitaj. lahka pomoc. mne usta sposobom ktorym sa o to snazis nezatvoris. ludia musia poznat fakty z praxe v neskreslenej podobe.

    Jakuvero15.12.2013 - 21:29 Trvalý odkaz

    v 1. prispevku si napisal, ze je to pre vybrany segment zakaznikov, v skopirovanom texte od Telekomu, je napisane pre vybrane pausaly (podla info od Telekomu tie pausaly moze aktivovat kazdy, nie len vybrana cast zakaznikov)
    kde som pisal, ze mi nieco vadi, pisal som, ze niektore prispevky su divne a nerozumiem im a prepac, dovolil som si na ne reagovat a naznacit ako problem s Tvojim pokrytim vyriesit, ale nakoniec si sa vyhovoril na svojho zamestnavatela
    kde som pisal, ze nesuhlasim s tym, ze Telekom ma rozsirovat pokrytie alebo suhlasil s ich reklamou,
    vdaka mne si svoj nazor mohol niekolkorat zopakovat v kazdom prispevku. Inak aj v svojom zamestnani sa vyjadrujes pri roznych temach s tym istym prispevkom? asi Ta potom zamestnavatel potom neberie prilis vazne

    petris15.12.2013 - 21:39 Trvalý odkaz

    kubo aby si nedostal vyrazku tak uz budem strucny:

    vzdy ked to bude situacia vyzadovat budem pisat co sa mi nepaci. hoci aj 10x. aj napriek odporu teba a tebe podobnych.

    ja som sa vyhovoril na zamestnavatela? este mas nieco cim by si ma chcel tak pobavit alebo si uz svoj repertoar vycerpal uplne?

    zakaznici nemozu to vase potemkinovske lte vyuzivat ak nemaju vami vybrany pausal. a je nepodstatne ze si ten pausal moze zakupit kazdy. je to vase nezmyselne obmedzenie. okrem uzemia este aj na vybrany segment. nutit zakaznikov aby menili volaci program kvoli reklamnej lte sieti je chore.

    rovnako chore ako vase spoplatnovanie dat nad objem pri vybranych happy pausaloch.

    mna neumlcis.

    Jakuvero15.12.2013 - 22:09 Trvalý odkaz

    zase Ti nerozumiem, kde som Ti zakazoval vyjadrovat svoj nazor, evidentne si si to vyfabuloval, iba som Ti dal otazku, na ktoru si mi neodpovedal a snazil sa Ti poradit, inak co Ti brani pouzivat v praci sukromny pausal od hocikajeho operatora, aj v tom Ta obmedzujem Tvoj zamestnavatel? To by si ale musel byt zamestnancom Telekomu

    Manobb15.12.2013 - 22:18 Trvalý odkaz

    Veru, veru, spoplatňovať dáta pri hodnote presahujúcej 100MB, 200MB alebo 500MB chce riadnu dávku hyenizmu !!!

    Však pýtať za každých 100MB presiahnutých dát až 10 Eur, čo je pri 1GB až 100 Eur !!!
    = 10-násobok mesačného poplatku za paušál (pri Happy XS)
    = takmer 6-násobok mesačného poplatku za paušál (pri Happy S)
    = vyše 4-násobok mesačného poplatku za paušál (pri Happy M)

    TO JE CHORÝ PRÍSTUP OPERÁTORA K SVOJIM CHLEBODÁRCOM !!!

    petris15.12.2013 - 22:30 Trvalý odkaz

    takze namiesto skvalitnenia vasho pokrytia v miestach kde pre vas zastal cas v roku 2004 radite svojim platiaciom firemnym zakaznikom aby pouzivali aj sukromne pausaly inych operatorov. to vam asi fakt biznis sektor plati velmi malo ak toto je oficialna doktrina.

    cim dalej tym lepsie.

    to mas z vlastnej hlavy alebo to mate takto v manualoch?

    podla teba teda vam ma firma platit za pausaly svojich zamestnancov ale ked sa dostanu do gprs pokrytia tak maju pouzivat sukromne karty na pracovne ucely.

    myslel som si ze vacsiu hlupost ako tu s "vyhovorkou na zamestnavatela" uz vo svojom repertoari nemas no mylil som sa v tebe. ty si proste nevycerpatelna studnica tych najstupidnejsich myslienok ake som kedy videl a cital a pocul. naozaj. v tom si jedinecny. aspon pre mna.

    ja neriesim preco si zamestnavatel vybral vas ako operatora ktory mu poskytuje sluzby v mobilnej sieti. beriem to na vedomie ako fakt ktory tu je. moje prakticke skusenosti s tym ako vam funguje siet su take ako som ich opisal. nejde o ziadne klepy odpocute na ulici alebo nacitane vo forach. kruta realita.

    od operatora ktory tu funguje nepretrzite najdlhsie som aj ja ocakaval podstatne viac ako len to co som tu opisal. naozaj.

    nabuduce predtym ako budes chciet prispiet podobnou hlupostou ako sa ti podarilo v prvom tvojom prispevku v tejto diskusii najprv popremyslaj o tom co chces napisat. pre istotu. aby si pisal k veci.

    ta nezmyselna otazka totiz nemohla vyplynut z toho co som vo svojom prvom prispevku napisal ja. nepis prosim o fabulacii lebo ty celkom prevedcivo nemas ani len potuchy o tom co to fabulacia je. dovolim si to tvrdit so 101% istotou vdaka tomu nezmyslu na ktory sa pytas v prvom svojom prispevku.

    pamataj : loz ma kratke nohy. rokmi overene. nemam z vlastnej hlavy. ale toto naozaj funguje.

    aj loz o celoslovenskej prevadzke lte vas dobehla. ostatne vase praktiky su spomenute aj v tejto diskusii.

    petris15.12.2013 - 22:38 Trvalý odkaz

    presne mi hovoris z duse. ide pritom o "lacne pausaly" ktore si kupuju ludia co na viac pravdepodobne nemaju a su preto najzranitelnejsi. operator ktory si pre nich pripravi podobne pasce si nezasluzi nic ine len utek ku konkurencii. a nezachrani to ani potemkinovska "prva lte siet s celoslovenskou prevadzkou".

    nie je nic horsie ako to ze toto niekto dokaze obhajovat. a zhadzovat cloveka ktory poukazuje na to ako sa operator k svojim platiacim zakaznikom sprava.

    cela politika takto nastavenych sluzieb v telekome je zla. treba o tom vsetkom hovorit vsade kde sa len da. nech sa ludom konecne otvoria oci.

    Rastislav.j15.12.2013 - 22:40 Trvalý odkaz

    kubo.mar10
    z toho si nič nerob, že petrisovy nerozumieš, on totiž nechápe písanému textu. On si myslí, že keď je niekde napísané „celoslovenská“ tak ostatné slová v texte už čítať nemusí.

    Jakuvero15.12.2013 - 22:49 Trvalý odkaz

    jasne, ty neriesis, len ticho suhlasis, nemas vlatny nazor, ktory by si prezentoval svojmu zamestnavatelovi verejne, smutne.
    evidentne si to potom kompenzujes v anonymnej diskusii,ked si spytam, preco telekom nemoze zacat s lte sietou aj ked nema vsade pokrytie, nedokazes prijat, ze zacatie s lte je dobry krok, ale namiesto toho riesis samotnu otazku, evidentne zijes v nejakom uzavretom vyfabulovanom svete, kde sa Ti pacia iba vlastne nazory, iny nazor neprijmes, tiez smutne

    petris15.12.2013 - 23:00 Trvalý odkaz

    kubko zasa si len dokazal ze si vynechal nielen posledne 4 odstavce tohoto prispevku: http://www.fony.sk/forum/clanky/5802-telekom-nove-lokality-s-pokrytim-l…

    nemaj starosti zeby sme sa vo firme o tom nebavili. viazanost je najvacsie zlo. skonci viazanost a tvoj chranenec telekom pride o nasich firemnych 40 sim kariet. uzivaj si to vase gprs a celoslovensku prevadzku lte siete so spoplatnenim od polovice februara 2014 nielen po prekroceni objemu v datovych balikoch k happy pausalom.

    @ rastislav.j ziadna celoslovenska prevadzka lte u vas v telekome neexistuje. len trapny pokus ako tu vasu siet takto oznacit. pretoze podobnou logikou by sme mohli oznacit za vobec prvu celoslovensku prevadzku alebo prvy celoslovensky start alebo ak chces tak prvu fazu prvej celoslovenskej lte siete aj tu modru a to uz hadam ani ty tomu neuveris.

    Jakuvero15.12.2013 - 23:15 Trvalý odkaz

    Petris - kedy sa budes stazovat svojmu zamestnavatelovi, ze nemozes vykonavat zodpovedne svoju pracu kvoli operatorovi, ktoreho sluzby vyuzivas, preco to neriesis so svojim zamestnavatelom, ja na mieste Tvojho zamestnavatela by som Ti vybral operatora s najlepsim pokrytim, aby si bol spokojny, ale nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie (uz ked si zacal s porekadlami)

    petris15.12.2013 - 23:26 Trvalý odkaz

    kubo nebyt vasej podmienky viazosti ktora nam bezi uz davno by ste prisli o celu nasu firmu.

    vo firme o tom vasom uzasnom gprs pokryti vedia a po skonceni zmluvy sa skatulata rozhybu. nemaj starosti. len aby ste potom mali komu to gprs predavat ak sa budete podobne spravat aj k dalsim ktori budu o tom hovorit a vy im odporucite aby pouzivali sukromne sim karty inych operatorov na pracovne ucely na ktore maju od vas pausaly za ktore vam platia nie male objemy financnych prostriedkov.

    moja kritika je velmi adresna a tebe z nejakeho dovodu prekaza. namiesto toho aby si sa zamyslel neustale utocis na mna a na moje kriticke prispevky. zvlastne spravanie.

    uz som ti napisal: amna neumlcis.

    ak nechces aby vam ludia podobni mne robili takuto kampan tak sa snazte zlepsit sluzby nielen naoko piar recickami ale aj skutkami. to by ste si ale museli odpustit spoplatnovanie dat a piar zalozene na nepravdivej informacii o celoslovenskej prevadzke niecoho co bezi momentalne v siedmych mestach a mesteckach na slovensku. ani tych dalsich 11 ktore tu promuje tento clanok to nevytrhne a k celoslovenskej prevadzke to bude mat este velmi velmi daleko.

    len hra na vasu pravdu nestaci. dovera ak ju raz stratis sa spat ziskava tazko a niekedy sa obnovit uz neda. to si zober k srdcu.

    Jakuvero15.12.2013 - 23:38 Trvalý odkaz

    OK, potom daj vediet, ci zmenite operatora, nie som nejaky odbornik v tom ako operatori pokryvaju jednotlive uzemia, ale predpokladam, ze telekom orange su na tom priblizne rovnako, o2 je este asi za nimi, takisto si myslim, ze kazdy operator pokryva uzemie tak, aby sa mu to oplatilo aj ekonomicky a na 90% si dovolim tvrdit, ze tam, kde nema pokrytie Orange, nebude mat ani Telekom, ani O2, takze sa tesim na Tvoje prispevky, ked budete u ineho operatora a na jeho pokrytie v lokalitych, kde chodis pracovat.

    petris15.12.2013 - 23:49 Trvalý odkaz

    uz teraz ti mozem povedat ze len gprs ma na niektorych svojich zakladnovych staniciach u nas len telekom.

    aj orange a aj o2 maju na vsetkych svojich vysielacoch minimalne edge. co nieje uplne terno tiez ale je to 4-6x rychlejsie ako vase gprs.

    odist odideme urcite, neverim zeby ste dokazali nieco zlepsit co sa gprs tyka. teraz sa predsa sustredite na pokracovanie piar celoslovenskej prevadzky lte.

    informaciu o odchode mozes brat ako zavaznu. to uz mam od kolegov potvrdene. necakaj informaciu o tom ze sme odisli. ber to ako fakt. je to otazka par tyzdnov.

    Jakuvero16.12.2013 - 09:07 Trvalý odkaz

    tak Petris nakoniec asi chapem dovod tvojich prispevkov (moja chyba, ze az po 2 stranach diskusie)
    ked som Ti radil, aby si zmenil operatora, vyhovoril si sa na zamestanavatela, ked som Ti navrhol pouzivat vlastny pausal, spominal si nejake manualy, najprv si napisal, ze nemozes ovplyvnit, aky pausal Ti poskytne zamestnavatel, potom uz, ze s kolegami ste sa rozhodli, ze zmenite operatora, stale si opakoval vety, s ktorymi som suhlasil a otazky, s ktorymi si si nevedel rady, snazil si sa zosmiesnit a nakoniec ma uz dorazilo ako vytrvalo kritizujes nieco z roku 2004 a nakoniec sa vytesujes z EDGE, takze si myslim, ze vobec nie si ziadnym zamestnancom firmy, ktora Ta nuti pouzivat pausal od Telekomu, ale na tieto prispevky mas iny dovod
    ak sa nahodou mylim, tak som potom zvedavy na Tvoje prispevky po novom roku, lebo vtedy uz nebudes vyzivat sluzby telekomu, ale ineho operatora, budem zvedavy na Tvoje skusenosti s pripojenim v EDGE Orange alebo 02

    petris16.12.2013 - 09:40 Trvalý odkaz

    kubko to ze nieco nie je u teba s chapanim v poriadku som vedel cely cas uz od tvojho prveho prispevku ktory bol totalne mimo.

    ale toto co si teraz vymyslel uz predcilo aj moje ocakavania toho co este dokazes vypotit.

    tak ti to vsetko najdolezitejsie strucne zopakujem:

    ked konecne dokryjete a zlepsite dostupnost dat v oblastiach v ktorych ste od roku 2004 kedy ste spustili gprs nepohli prstom potom robte trapnu promo o "prvej celoslovenskej prevadzke lte".

    ziju a pracuju v nich ludia ktori vam za tych 10 rokov nanosili celkom slusny zvachol penazi. a na tych ste sa vyprdli. musia zit ako v praveku. teda vo vasej uzasnej gprs datovej sieti.

    ked prestanes vytrhavat veci z kontextu v ktorom boli pouzite tak potom mozno konecne prides na to co kritizujem pocnuc prvym prispevkom v tejto diskusii. zatial mas od toho daleko a obavam sa ze ak od teba ocakavam zlepsenie chapania tak to je z tvojej strany bohuzial nesplnitelne.

    takze kludne nadalej zotrvavajte v roku 2004. nic nemente. ste jednotky.

    kludne nadalej spoplatnujte data nad objem v balikoch pri happy pausaloch. ste v tom najlepsi.

    kludne nadalej obmedzujte dostupnost "prvej celoslovenskej prevadzky" vo vybranych mesteckach na slovensku este aj na vami vybrane druhy pausalov. ste super.

    Jakuvero16.12.2013 - 09:49 Trvalý odkaz

    zase si len potvrdil, co som pisal v predchadzajucom prispevku, na fakty nereagujes, ale fabulujes, takze ak sa mylim, tesim sa na Tvoje prispevky o pripojeni EDGE

    petris16.12.2013 - 10:03 Trvalý odkaz

    na ake fakty? ake fakty si tu v diskusii pouzil ty?

    myslis tie tvoje fakty ako som sa vyhovoril na zamestnavatela?

    myslis tvoje vymysly o tom ako nie som zakaznik telekomu a mam iny dovod pisat to co pisem?

    myslis to ako nedokazes pochopit ze momentalne kvoli viazanosti pouzivame vo firme pausaly od vas?

    myslis to ako neviem pochopit preco nedokazes reagovat na otazku preco obmedzujete zakaznikov pri vyuzivani prvej celoslovenskej prevadzky lte ak nemaju ten spravny pausal?

    myslis to ako nedokazem pochopit preco vy ako jedini spoplatnujete data po ich precerpani pri happy pausaloch?

    myslis to ako nedokazem pochopit preco ste v niektorych lokalitach zostali so sluzbami na urovni roku 2004? opakujem ze nejde o ziadne samoty v lese ani osady. a ide aj o zapadne slovensko.

    myslis to preco nedokazem pochopit preco tvrdite ze u vas ide o celoslovensku prevadzku lte siete?

    este mas nieco ine comu nerozumies a mohol by som sa pokusit ti to objasnit aj ked niektore veci su u teba bohuzial uplne vylucene?

    Jakuvero16.12.2013 - 10:29 Trvalý odkaz

    takze este raz, odporucil som Ti ludsky vyuzivat sluzby tam, kde budes spokojny - to plati pre vsetky oblasti, nielen vyuzivanie sluzieb operatorov, o par tyzdnov sa uz nebudes vyhovarat na svojho zamestnavatela (naozaj som zvedavy na tvoje prispevky o EDGE), to odporucanie bolo ako reakcia na moju otazku, ktoru sa doteraz snazis zosmiesnit, stale opakujes vety, s ktorymi som suhlasil a naco nevies odpovedat zosmiesnujes, informacie o svojom pausali si stale pisal inak, reagoval som len na konkretne Tvoje informacie a prosim Ta, neoslovuj ma v mnoznom cisle, kedze ja Ta tiez oslovujem iba v jednotnom cisle, predpokladam, ze ako JA si aj TY normalny citatel tejto stranky

    petris16.12.2013 - 10:46 Trvalý odkaz

    kubo fakt uz naposledy lebo na teba naozaj nemam dnes cas:

    moja prva otazka bola uplne legitimna. pytal som sa v nej na to kedy konecne dokryjete oblasti v ktorych pre vas zastal cas v roku 2004.

    ako zakaznik vyuzivajuci firemny pausal od vas mam na to legitimne pravo aby som podobne otazky kladol aj v diskusii k lte ktoru vy oznacujete ako celoslovensku prevadzku.

    ako zakaznik ktory je v putach vasej viazanosti predsa nebude pchat peniaze do vasho hrtana za nenulovy pausal a pritom vyuzivat sukromne sim kartu ineho operatora - toto si mi navrhoval. na to som sa ta spytal ci to mas z vlastnej hlavy alebo z manualu. odpoved ma uz nezaujima.

    edge si ako mnoho inych veci tiez vytrhol z kontextu ale ak chces tak ano s edge si uz stiahnes aj email s prilohou co s tym vasim gprs je nemozne resp. nemam cas cely den cakat na stiahnutie prilohy cez vasu predpotopnu datovu siet s ktorou ste 10 rokov neurobili nic.

    mam za to ze ako platiaci zakaznik mam legitimne pravo pytat sa na dalsie veci medzi ktore rozhodne patri vase obmedzovanie dostupnosti lte len pre vybranych zakaznikov s vybranymi pausalmi - ako keby nestacilo ze siet tejto kategorie ste spustili na obmedzenom uzemi aj ked ju promujete ako celoslovensku prevadzku

    ako platiaci zakaznik mam legitimne pravo pytat sa preco mate pre svojich zakaznikov nachystane pasce s v podobe dalsieho spoplatnovania dat cerpanych nad ramec balika? ako jedini na slovensku. konkurencia ziadne podobne svinstva nerobi. ano je to svinstvo.

    necakam od teba ze teraz svihnutim carovneho prutika zrazu pochopis o com to cele je ak sa ti to nepodarilo doteraz. ale predtym ako akokolvek zareagujes skus sa zamysliet dlhsie ako si to robil pri predoslych svojich reakciach ktore boli uplne mimo. dakujem.

    odchadzam pracovne do obce vesele v piestanskom okrese a uz teraz viem ze to s vasimi datami bude utrpenie a ako obycajne o nicom pretoze okrem predpotopneho gprs nemate v tejto obci s 1200 obyvatelmi nic ine.

    Jakuvero16.12.2013 - 11:06 Trvalý odkaz

    ale ved sa pytaj, to som Ti napisal ovela skor, ze to neries so mnou, ale so svojim zamestnavatelom alebo priamo Telekomom ako zakaznik Telekomu mas na to urcite pravo, OK, mozme to ukoncit a cakam o par tyzdnov na Tvoje skusnosti s pripojenim u noveho operatora

    Richard Hombauer16.12.2013 - 11:59 Trvalý odkaz

    petris, klud. clovek chce s tebou diskutovat a ty stale utocis. tvoje vyhrady su opodstatnene. ale kym sa na zle pokrytie/pomale data v nejakej oblasti nestazuje viac ludi, dovtedy s tym operator nepohne. plati to, co pise kubo: ak si nespokojny s jednym, prejdi k druhemu.

    petris16.12.2013 - 12:20 Trvalý odkaz

    richard dakujem za dalsiu cennu radu. je podobna tej kubovej. este mi prosim ta daj tvoju adresu na ktoru ti poslem refakturaciu telekomackej pokuty za nedodrzanie viazanosti. dakujem.

    ak niekto nechape na co sa pytam nerozumiem naco vobec reaguje. zacalo to prvym prispevkom . ty si este asi nevidel co je utocenie. ale ked myslis ze ja utocim tak nech sa paci.

    Richard Hombauer16.12.2013 - 15:30 Trvalý odkaz

    naco si sa viazal, nez si si zistil, ako budes spokojny s pokrytim trebars kupou easy karty za euro? frfles tu cely cas, namiesto priznania si chyby. mas narok sa stazovat, keby tu bol monopol a ty si sa MUSEL zaviazat. lenze predpokladam, ze ta nikto nenutil. chcel si lacnucky telefonik a bolo vymalovane. mapy pokrytia su na vsetkych weboch operatorov, a su pomerne presne. to je to iste, ako ked si niekto kupi Escalade s benzinovym osemvalcom a stazuje sa na spotrebu. Pripadas mi ako fanatik, co nema cele dni co robit. Prve Tvoje prispevky som chapal, ale toto opakovanie stale dokola, ako sme vsetci ostatni nechapavi, to je uz fakt prehnane. Mas zlu skusenost s Telekomom ohladom signalu v slabsie pokrytych oblastiach, co znamena, ze si si pred podpisanim viazanosti neoveril situaciu. navyse, ani raz si nespomenul konkretnu lokalitu, a ci tam konkurenti signal maju.