Telekom: Apple Watch dostupné na predobjednávku. Poznáme cenu

  • Peter 08.08.2015 - 03:16

    Za hodinky ktore treba dobijat kazdy den je aj 100€ vela. A to som bohuzial zastanca Apple, pretoze odkedy som majitelom Apple iPhone 5S a iPad Mini lepsi OS a vyladenost nepoznam. Bohuzial, chciet za obycajne hodinky 500eur co je cena noveho mobilu je chore. A to nabijanie este viac. Tu to Apple prestrelil, a psychopaticky.

  • Lumiak62508.08.2015 - 13:11 Trvalý odkaz

    Ešte si tam zarátajte cenu paušálov v ktoré sú predražené a chýbajú tam poriadne dáta. V Telekome v tom novom výškovom sklenníku majú asi úpal. Redakcia fony.sk asi nepozná hodnotu peňazí a reálnu situáciu na SK. Alebo je to, len ptekopírovaný text zo správy Telekomu. 500Eur by som ani za mobil nedal. Za to je kvalitný noťas.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease08.08.2015 - 15:30 Trvalý odkaz

    500€ za notebook? Za to mám auto

    Lenka Ivančíková08.08.2015 - 15:39 Trvalý odkaz

    Cenu pausalu do ceny za hodinky neratam, pretoze cena pausalu je za predplatene sluzby, ktoru zakaznik zaplati tak ci tak (bez akcioveho zariadenia je cena pausalu mierne nizsia). Ziadna tlacova sprava z Telekomu neprisla. Ano, cena 529 eur za Watch Sport je o dost vyssia nez normalne, na co som v clanku aj sama upozornila. To, ze za podobne prislusenstvo nedas peniaze ty neznamena, ze podobne hodinky su odsudene na zanik. Kedze mi peniaze nepadaju z neba, ale poctivo a tvrdo si ich zarabam, tvoju poznamku o hodnote penazi necham bez odpovede. Skoda slov. Tolko hejtu, co popises v diskusiach ty, pise malo prispievatelov.

    Lumiak62508.08.2015 - 16:09 Trvalý odkaz

    Lenka však tu skoro žiadny prispievatelia nie sú. 5 tých istých ľudí aj s cestou nerátam. :) Cena paušálov HAPPY je moc vysoká a dáta skoro žiadne. Ja som reagoval na článok. Ak moje príspevky vyzerajú ako HEJT, tak potom tie niektoré články vyzerajú ako PR bez skutočného hodnotenia stavu redakciou. Napr. 4G Orange - by som do tých článkov dopísal, že Orange má nepoužiteľné dátové balíky na 4G. Odteraz sem prestanem nejaký čas písať. Občas prečítam - pomyslím si svoje a pôjdem preč. :)

    Lumiak62508.08.2015 - 16:16 Trvalý odkaz

    Text z článku: K najvyššiemu programu Happy Profi vás budú stáť len 145 eur.

    Telekom volania:
    Happy PROFI - mesačný poplatok: 69,99 €
    https://www.telekom.sk/volania/happy

    Tu ma napadla asi akú u vás majú hodnotu peniaze. Chýba tam mesačná sumička za paušál.

    Peto08.08.2015 - 16:33 Trvalý odkaz

    Konečne ťi to napadlo. Mám takú náladu ako po prvom Stanleyho bane...

    Lenka Ivančíková08.08.2015 - 17:22 Trvalý odkaz

    Pausaly nad 60 eur maju vsetci operatori a su urcene pre specifickych zakaznikov. A predstav si, predavaju. sa. Mozno to bude zniet cudne, ale my netuzime po mnozstve prispevkov bez nejakej hodnoty, urazlivych, negativistickych a podobne. Uprednostnujeme kvalitu pred kvantitou. Aby ten, kto tu pride, precita si nejaky clanok a pozrie si k nemu diskusiu, neodchadzal zhusene prec, ale aby sa z diskusie dozvedel este nieco viac, novu informaciu, co clanok doplni a pomoze mu. Je tu mnozstvo prispievatelov, ktori druhym poradia, pomozu, doplnia informaciu, maju rozhlad a vedia o com pisu. A potom su tu aj taki, ktori len mutia vodu.

    Lumiak62508.08.2015 - 17:58 Trvalý odkaz

    Ďakujem za objasnenie. To, že naši opovia majú zlé produkty oproti takým Rakúšanom budú znieť moje príspevky asi vždy negativisticky, tak to sem netreba ani chodiť. Vaše články sa začínajú podobať na tlačové správy operátorov bez pridanej hodnoty. Mením názor a radšej zruším registráciu. Keď mi tu nadávali nejakí za názor na Swan, Lumie a pod., tak to tu väčšinou zostalo. Lepšie médium je staré známe dsl.sk. Tak nech sa darí v PR. Môžem si do záložiek uložiť stránky operátorov, kde majú tlačové správy. Bude to to isté. PS: Swan nemá paušál nad 60€. Nenašiel som v profile položku zrušiť nick, tak to urobte za mňa. V sygic článku sa do mňa navážal nejaký LOL, tak verím, že to sú tí kvalitní prispievatelia, ktorí poradia a budú optimisticky naladení ako v nejakej sekte - bez názoru. :)

    Peto08.08.2015 - 18:07 Trvalý odkaz

    Ber si príklad od takého mental.disease alebo Wayne, od nich (ale aj od iných) som sa toho dosť naučil ja...

    Lumiak62508.08.2015 - 18:17 Trvalý odkaz

    Trenky sorry, ale mne stačilo to doplnenie od Lenky a mám jasno. Lebo tu by som vždy bol HEJT. Nebudem kaziť kvalitu a ospevovanie SK operátorov a ich drahých paušálov a Apple produktov za 500€. V západnej EÚ to majú za 0€ pri iných paušáloch za lepšie ceny a iných platoch. :)

    Lenka Ivančíková08.08.2015 - 19:47 Trvalý odkaz

    Posledne dva provokacne komenty vymazane. Chlapci, krotte sa. Vdaka. :)

    Peter08.08.2015 - 20:34 Trvalý odkaz

    Lenka. podla mna ta nenavist vychadza z toho, ze niektore veci su pre Slovakov jednoducho predrazene, a tymito clankami ich len provokujete. Ja si nemyslim, ze medzi Vasimi citatelmi mate vela inych ludi ako tych, co zarabaju v rozpati 500-1000e, a proste, 500eur za hodinky je psycho suma. Samozrejme, za toto redakcia nemoze, no nemozem dodat, ze tieto hodinky niesu a nikdy neboli urcene ani len "vedlajsim" sposobom pre Slovensky trh. Mam znameho Francuza, ktory je taky, ze ked je novy iPhone, tak si ho ide kupit o polnoci a tu radu si vystoji. Dodnes mi neveri, ze Slovaci zarabaju naozaj realne priemerne tych 700-800eur v cistom. Im tam bohuzial media sekaju kaleraby do hlavy, ze na slovensku sa dost premaha plat navyse bez odvodov, teda, sice tabulky ukazuju cisla ake ukazuju, oni si myslia, ze my bokom dostanem este raz taky plat.
    Ked som mu povedal, ze tiez mam iPhone 5S a kupil som ho za 500eur, nechapal a neveril, a povedal ze som blazon, ak som ochotny za kus techniky dat mesacny plat. Ze ano, francuzi si ho kupia aj v polnoci, lenze oni za ten telefon daju mozno 10%, max 20% platu. Ak by mali za mobil dat cely plat, sa nato vykaslu, a nekupia si ho.
    Takze, svet nas ma za debkov, ak sme ochotni si kupit IT vec za mesacny plat. Tento telefon je bohuzial neskutocne predrazeny, vzhladom na nase platy. Ano, je vyladeny, viem to sam ho mam, ale na SR pomery je tak mobil max za 200e strop, aky by sme si mali dovolit.

    Lenze, ked su setrime na hypoteky 30rokov, a niektorym mladym ju ani nedaju, slovak si miesto setrenia dopraje taketo luxusne veci.
    Lenze ked si francuz kupuje iPhone, uz ma vlastne auto, dom, a nasetrene.. to je ten rozdiel medzi nami..

    A ze slovensko je specificky trh? Ved jasne, nemozme cakat, ze Apple nastavi pre SR ine ceny ako pre Zapad, ved este aj Rakusky ORange je LACNEJSI, a ked sa pytaju sefa SR Orangeu preco tak odpovedou je: slovensko je specificky trh. Ano, specificky trh blbcov, co su ochotni platit ovela viac ako by mali...

    Peter08.08.2015 - 20:36 Trvalý odkaz

    Samnozrejme, moj prispevok bol viac o iPhone, ale prakticky je to uplne rovnake aj pre iWatch. Ak nie viac, pretoze iPhone aspon dokaze x veci, kdezto hodinky su ovela ovela obmedzenejsie. vydrz ani nespomina,--

    Lenka Ivančíková08.08.2015 - 21:47 Trvalý odkaz

    Chapem, niektore zariadenia su velmi drahe a nad moznosti niektorych Slovakov, no to by sme nemohli pisat o ziadnych high-endoch, zaujimavych, no drahych novinkach a podobne. :) Aby sme nahodou niekoho nepodrazdili.

    toto, citujem: ...a tymito clankami ich len provokujete." si nemyslel vazne, vsak? :)

    Peter08.08.2015 - 22:27 Trvalý odkaz

    No podla niektorych vyjadreni aj hej. Mne osobne je to jedno.
    No, ak pisete o mobile z praveho zlata za 99 tisic dolarov napr. - ok beriem, clovek vie ze je aj toto.

    Lenze, tieto hodinky idu na SK trh s cielom predavat sa, a to je nieco, co je napr. pre zahranicnych ludi nepochopitelne. Skus dajakemu britovi, francuzovi, nemcovi povedat, ze Slovak da cely mesacny plat za jedne pridrb. hodinky. Sa bude smiat, ci sme my SLovaci normalni. Ako naozaj. Nie jeden clovek zo Zapadu nedokaze pochopit, ako da niekto mesacny plat za hodinky/mobil. A potom place ze nema peniaze.
    Ja osobne len nechapem, ako moze mat Apple takuto cenovu politiku, lebo porovnajme HODINKY a mobil. Porovnajme ich funkcie, a potom nam pride, ze tie hodinky nemozu stat viac ako 100eur /aj to by bolo dost/. No ale toto je Apple takze stoja. :D

    A to sa este nevyjadrim ani k tomu, ze na zapade tieto hodinky daju free k lacnejsiemu pausalu ake mame my s vacsim obsahom. Lebo to uz rozum stoji. My slovaci sme fakt pre zapad asi ako blbci, pretoze im to vsetko "zerieme", a kupujeme.

    Lenka Ivančíková08.08.2015 - 22:32 Trvalý odkaz

    Moje posledne vyjadrenie: my tu nie sme od toho, aby sme sa venovali financnej situacii Slovakov a ani aby sme ju analyzovali. My sme tu na to, aby sme informovali. :) Ako kto vstrebe podanu informaciu je jeho vec.

    Rosinante09.08.2015 - 04:51 Trvalý odkaz

    tu ide o to ,že článok hovorí o tom, že produkt je za istých podmienok lacnejší. Môžeme to nazvať chyták. Hlavne ten záver článku. Autorka článku píše o výhodnej cene pri najvyššom paušále. Nie je výhodná cena ako výhodná. Po prepočítaní cien paušálu hodiniek ku paušálom zákazník zistí že je to nakoniec úplný opak.Aautorka tohto článku nemôže písať o výhodách hodiniek pri najväčšom paušále keď sama vie, že hodinky bez paušálu nie je možné vziať.A teda ak to píše musí mať prehľad o paušáloch daného operátora. Záver článku normálny čitateľ ktorý sa vyzná v ponuke telekom môže vidieť ako zavádzajúci.Po prepočítaní základnych cien za hodinky a paušál prinajmenšom paušále za celé dva roky zákazník zistí že dá oveľa menej za hodinky a paušál ktorý si musí k hodinkam zobrať( inak mu ich nedajú ak tak len v hotovosti) ako za najvyšší paušál. Je to len prešpekulované. čím väčšia väčšia cena za hodinky tým menšia splátka a paušáltiež čím menšia cena za hodinky splátka sa síce zmenší lebo ju prevýši cena za paušál ktorá je pri profi vysoká. Možno je to komplikovane vysvetlené ale mal som potrebu to vysvetliť. Skúste si prepočítať koľko dáte za hodinky pri najvyžšom paušále za celé dva roky a budete prekvapení z výhod o ktorých vám redaktorka napísala O výhodách by bolo možné hovoriť bez paušáloch ale je tam fakt výhoda?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease09.08.2015 - 13:24 Trvalý odkaz

    Je to ochranná registrovaná známka, ktorú vlastní írska spoločnosť Probendi. Teda minimálne v EU. Apple má značku iWatch zaregistrovanú napr. v Japonsku, Mexiku a Turecku.

    aesace10.08.2015 - 10:53 Trvalý odkaz

    Inak realne by som chcel vidiet tie pocty ludi v SR, co si kupia, z pohladu naozajstnych znaciek hodiniek, neznackovy cinsky srot iWatch. Ten, kto chce v SR kupit kvalitne hodinky za tych 500 eur, tak to skusi s uplne inymi znackami. Ti co si kupuju iWatch, nebudu ziadni seriozni businessmani...s iWatchom sa tak mozu ukazovat jedine nejaki kolotocari. Technicki nadsenci si zase kupia nieco, co sa da aj realne pouzivat, nie len hladat na kazdom rohu elektricku zastrcku...No ale ja som jednoduchy clovek, co zrejme nepochopil cielovu skupinu tohto predrazeneho srotiku..mozno to budu deti na zakladke, ktore povedia svojmu otcovi Borisovi K. nech im kupi hodinky,aby sa mohli so spoluziakmi predbiehat, kto ma drahsiu hracku.