Šok na MWC 2015! Kópia Apple Watch za 22 eur

  • paul 08.03.2015 - 11:43

    "A samozrejme ukazujú presný čas a dátum." No este aby pozabudli na takú nepodstatnu funkciu hodiniek :D

  • Lumiak62508.03.2015 - 12:55 Trvalý odkaz

    Vraj sa inšpirovali u Applu a otom sa podobajú na Moto.. Tak Apple zase niečo obkreslil Motorole - Lenovu a dal vyrobiť fake Foxconnu. Apple bez tovární iných výrobcov nič nevyrobí. Smart watch sú zbytočnosť.

    Michal08.03.2015 - 14:45 Trvalý odkaz

    Kazdy jeden cinsky vyrobok v oblasti mody,ekektroniky,hraciek ci automobilov vznikol vzdy a len pre to iste,pre co vznikli i tieto hodinky. Ci dnes,pred desiatimi alebo styridsiatimi rokmi, Cina vie a vedela len kopirovat a vyrabat lacne a nekvalitne smejdy,ktorymi zaplovovala trh. Akoze uprimne,ako potom mozu cinske vyrobky niekedy nadobudnut nejaku serioznost? Ale tu na fony.sk si vsimam,ze v diskusiach je vela nadsencov lacnej ciny a kadejakych padelkov a skladackovych znaciek z dielov inych vyrobcov, cinskych šrotikov, ktoredovedna nic nevymysleli ale len okopirovali . Komunista,si ich pojde hned kupit a urcite budu lepsie ako original..ja za ziadnu cinu v zivote nedam ani tych 20-25e ci to bude 1+1, Xiaomi,ci Oppo,smejdiky hrajuce sa na premiove znacky. Vzdy to bude o tom istom. My sme je**utá Slovač,co sme rozpredali vlastny štat a zniciili domacu produkciu, evolucia nas stvorila ako narod poddajny a prisposobivy a pani z nas spravili konzumentov lacnych odpadov z dovozu. Od ciech na zapad svet nepozna ziadne Oppo,lenovo,Huawei,1+1,Xiaomi a podobne. Vsetky cinske znacky,stovky cinskych znaciek dohromady maju v zapadnej Europe trhovy podiel menej ako 2percenta, vsetky dokopy. Viete preco? Lebo to niesu žebracki konzumenti odpadov ako my na SVK. Len tu sa riesia srajdy do 150e,len tu sa riesi pomer cena-vykon. Sedlaci zo Slovenska,co si pre kazdu korunu budu koleno vrtat. Urcite takto na rok,bude znacka Digilink,ktora zacala produkciu kopii v tomto obdobi, vychvalenou znackou tu v diskusiach minimalne polovinou respondentov ako super znacka so svojimi cenovo dostupnymi dual sim telefonami. Odpad proste,odpad.

    Michal08.03.2015 - 15:06 Trvalý odkaz

    Miško ty si tiez len taka skladacka, vselijakych zvieratiek napr. Oslika, somarika atd. a tiez sme sa tu na fore museli s tebou naucit zit. Tak aj ty zi a nechaj zit, nech si ludia kupuju co chcu. U nas sa dokopy nic nevyraba, co sa vyrobi ide na export. Cokolvek si kupis tak podporujes len zahr. vyrobcov. Čuuus

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta08.03.2015 - 15:26 Trvalý odkaz

    kúpim si to, čo mi bude viac vyhovovať. Čo mi za MOJE peniaze prinesie najväčší úžitok. Radšej si kúpim činu za pár šupov a budem popri tom normálne existovať, ako platiť tie isté predražené PNP a NPN prechody, ktoré mi reálne neprinesú nič navyše, len pocit, že mám to isté, ako stádo.Musím platiť za teplo, vodu, elektrinu, niečo jesť a tiež si občas spraviť nejakú radosť, prípadne niekoho potešiť. Môžem okaslat iphone, samsung a čo ja viem čo, sú to všetko zbytočne drahé zbytočnosti, ktorých funkciu zastúpi akýkoľvek iný "šrot" a ja sa môžem spokojne radšej váľať niekde pri mori s plným bruchom...

    Michal08.03.2015 - 15:33 Trvalý odkaz

    Dotkol som sa tvojho ega, však? Svetosvate presvedčený ako dobre , ba priam najlepšie si spravil, a kto tak nespravi je oslik alebo somarik (btw. je to to iste) Nehnevaj sa ale si trapny, Zaobstaraš si čisny šrotik z, celý štastný ako si rozumne urobil a pritom si presne taký ako pišem, prisposobivy konzument lacneho a nekvalitného dovozu. Ale hlavne spokojný a nebodaj, že Ti to niekto na rovinu napiše. MNe je jedno, nech si človek kupi na to čo má a čo potrebuje, z čoho iní telefonoju ma vobec nezaujima. Len je trapne, ako ty a Tebe podobní sa buchaju d hrude so ctou, aký kvalitný originalsi zaobstarali a pritom maju len dalšiu kopiu a "lego" stavebnicu. Klasická ovečka, ktorá sa nechá odrbat prvým a najlacnejším marketingovým tahom. Však, že? to čo je na pozvanku musí byt asi luxusne a premiove, že? A pritom nič iné len čisny šuviks, v principe ničím nelíšiaci sa od týchto smart hodiniek za 20euro. Klapky na očiach, zaslepený a pritom nedokažeš dat jediny argument.

    ondrakomous08.03.2015 - 15:46 Trvalý odkaz

    miso ty zijes ve svych "sony predstavach" nekde v hlubokym socialismu, podle tebe by "china" mela prestat existovat, ty to porad nechapes, ze mezi znackovym a neznackovym neni rozdil, ze i ty znackovy se vyrabi v cinskych a vietnamskym fabrikach, 90% veskery produkce smartu je z asie.je uplne jedno jestli konzumujes znackovy, nebo neznackovy, dulezity je, ze ses spokojenej, nekdo se spokoji s neznackovym a jinej potrebuje znackovy. je to kazdyho vec, co si vybere.dneska rozbalis nokii a mas tam made in china. to stejny apple, samsung, sony, navic soucastky jsou kolikrat uplne stejny, prekvapuje me, ze clovek, ktery sleduje mobily takle hatuje chinu. protoze mobilni svet je dneska propojenej a rozdily mezi znackou a neznackou se prakticky uplne vymazaly.tvuj nazor je sice pekny, ale vubec nereflektuje realitu, protoze cinskym vyrobcum se maximalne dari.

    Michal08.03.2015 - 19:16 Trvalý odkaz

    Miško co chces ake argumenty? Neviem teda kto je tu naozaj trapny a stale sa tu do niekoho navaza. Ja som bol dlhe roky uzivatelom len highend zariadeni od HTC (Desire, Evo 3D,Sensation) a potom Samsungu (Note, S4) no stale som cakal na to kym sa cinski vyrobcovia zlepsia a ponuknu to iste za nizsi peniaz. A ten moment je uz tu, bez ohladu na to ci sa ty s tym dokazes zmierit. Rozdiel v cene investujem napr do dovolenky, tak ako ti pisal Rosta. Nic viac v tom nehladaj a konecne dospej. ;-)

    ondrakomous08.03.2015 - 20:05 Trvalý odkaz

    presne tak, xiaomi, lenovo, huawei, kvalita jedna basen. pokud někdo hatuje mobily, ktery nikdy nedrzel v ruce, tak to je potom tezky, diky cine mame smarty za par susnu, tradicni vyrobci si mastili kapsu několik let, navíc v odborne literature se uvadi, ze zdravy konkurencni prostředí je zaklad uspesnyho kapitalismu. vůbec mi nevadi, ze se porusuji patenty, ze se kopiruje jak na bezicim pasu, naopak to urychluje vyvoj, urcuje to ceny na trhu, dneska ve stredni tride musíš fakt něco predvist, aby si to lidi koupili. ten pretlak je vyhodnej pro koncového uzivatele, pro ty firmy je to uz horsi, michal pise jak tiskovej mluvci firmy, která pomalu bankrotuje, protože prisli chytrejsi a schopnejsi. ale v jedne věci musim souhlasit, 99% se do tovarny na mobily nikdy nepodiva, ti co tam byli, tak si potom koupi mobilu sakra rozmysli, v takovy tovarne jsem byl, videl jsem, jak ty lidi neuveritelne trpi, kvůli tomu aby si nejakej "rozezranej smrad z města" koupil novy jablicko. delaji v nesnesitelných podmínkách, za minimalni mzdu, jsou stastni, ze jim prijde patnactyho vyplata na ucet, za ty peníze koupi jen to nejnutnejsi, jidlo, zaplati najem, jsou radi za usetreny 1euro z vyplaty, to sou věci, ktery si lidi ze zapadni spolecnosti nedokazou představit, oni vidi jenom ty auta, baraky, mobily, to jim zarucuje společensky status. prace v tovarnach je pouze část celého retezce, trh urcuje zakaznik, ten rozhoduje vpodstate o vsem, ono je dobře, ze Michal ma svůj názor, podporuju lidi s vlastním názorem, jenom mam pocit, ze jeho názor je uplne bezvyznamny. je to takovej vykrik zoufalyho jednotlivce. myslim, ze zdravej nazor je naucit se zit v dnesni době, přizpůsobit se, nehledat na tom něco spatnyho, brat to jako beznej vyvoj.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease09.03.2015 - 06:53 Trvalý odkaz

    Treba si uvedomiť, že je to východo-ázijská vlastnosť.
    K O P I R O V A N I E
    Hateovať Čínu na jednej a velebiť Japonsko na druhej strane je nezmysel.
    Tí skôr narodení si pamätajú ako sa v Európe smiali v 50-60 tých rokoch z japonských áut. V 70tych už ne. A v 80tych sa už v niektorých smeroch dostali na špicu.
    Osobne si pamätám ako sme sa smiali v 80-90tych rokoch z Korejskych áut. Dnes sa veselo predávajú v západnej Európe a USA. Detto elektronika. Gold Star - predchodca LG bol total brak, niečo ako čínsky Sencor. Dnes je LG uznávaný svetový výrobca. V 90tych rokoch som používal Ericsson a smial sa na Samsungu (čo mi svojim spôsobom zostalo dodnes). Ericsson už MT nevyrába Samsung je svetová jednotka (tiež už nie na dlho).

    Nebudem to naťahovať. Pointa je:
    Čo sa deje v Číne, tým si prešli Kórejci aj Japonci v minulosti. A to, že svoj vývoj a neskôr úspech postavili na kopirovaní. Howgh

    ondrakomous09.03.2015 - 08:45 Trvalý odkaz

    ted sem ridil novou toyotu, paradni japonsky auto, skodovka se muze jit zahrabat. v mobilech kopiruji vsichni vsechno vcetne tech nejlepsich vyrobcu. takze muzes s klidnym svedim rict, ze takovej apple je 1000% kopirka. to stejny muzes rict o samsungu 1100% kopirka, to stejny muzes rict o sony. dneska kopiruji vsichni z 90% vyrabi v asii, z 90% jsou v tom stejny soucastky, takze jedinej rozdil, kterej tam dneska je, ze priplacis za znacku. vem si hak sou treba iphony nekvalitni a poruchovy. ve stejne tovarnach se delaji "cinsky smejdy" globalni trh je dneska propojeny, uz ani nevis, kdo od koho jake soucastky kupuje.

    Michal09.03.2015 - 11:14 Trvalý odkaz

    Mental.disease presne toto som sem chcel napisat. Je to tak, najprv sa vsetci smiali japoncom, potom korejcom, teraz sa smeju cinancom.

    Michal09.03.2015 - 11:18 Trvalý odkaz

    Ondra, je to tak ako pises. Sam pracujem v automotive, nakupujem suciastky. Teraz uz prevazne vsetko z ciny a dodavame premiovym vyrobcom. Takze ked si dnes uz priplatite za bmw, m-b ci audi, mate tam cinske suciastky. Pekny den vsetkym. :-)

    Michal09.03.2015 - 11:58 Trvalý odkaz

    Mental, 3 veci. Po prve cine sa smeje cely svet stale, uz dlhsie ako Janoncom ci Korejcom dokopy a uz omnoho skor. Po druhe Korea. A Japonsko nikdy neboli lacna pracovna sila,nikdy a Cina je od jakziva a aj bude. A po tretie Japonci nikdy nikoho nekopirovali,toto neviem odkial mas,, u Korejcov to je ine ti kopiruju dodnes. Avsak medzi Japonsko/Koreou a Cinou je veliky rozdiel a to v tom,ze Cina vyslovene len vykrada a kopiruje,zatial co Japonci a Korejci tvorili.Oi. Ako je na tom Cina? Z politickeho hladiska,zivotnej urovne,platu,gramotnostou atd? To ako by si si kupoval nejaky vyrobok z romskej osady,taku to ma asi pridanu hodnotu. Ja osobne som ani na huaeei napr nenarazal,druhy najvacsi svetovy vyrobca mobilov?ale 99percent zaruadeni preda v cine a indii. Uz ani tu kusok v Nemecku nevedia,ze nejaky Huawei existuje, trhovy podiel 0,1 percenta v zapadnej europe a severnej anerike,cinsky odpad. To tam detom kupuju ako hrackarske telefony,ktore mozu hadzat o zem.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne09.03.2015 - 12:37 Trvalý odkaz

    Cina ma druhu najsilnejsiu ekonomiku na svete, a nebyt americkeho tlacenia bankoviek halabala, boli by davno prvi. Prirovnavat cisarstvo k romskej osade, je.. hm... ja neviem... Romovia su sikovni remeselnici a podnikatelia, by si sa cudoval.

    ale uz ste poriadne a zbytovne odbocili, mozno casom dojdeme aj k zakladnej otazke - bola skor sliepka alebo vajce?

    Peto09.03.2015 - 17:01 Trvalý odkaz

    Tým, že Čína kopírovaním vyrába lacné telefóny, vlastne tlačí tradičných výrobcov vpred. Inak by sa oni nemali dôvod posúvať.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease09.03.2015 - 17:15 Trvalý odkaz

    @Mišo
    "A po tretie Japonci nikdy nikoho nekopirovali,toto neviem odkial mas"

    Už dávno sme sa na základnej škole učili, že úspech povojnového Japonska spočíval v kopírovaní, zdokonalovaní..

    V šesťdesiatych rokoch Honda "okopírovala" (čítaj ukradla) patentovanú spojku ČS výrobcu motocyklov JAWA:
    [img]http://epochaplus.cz/wp-content/uploads/automaticka-spojka1-468x367.jpg…]
    Technický nákres revoluční motocyklová spojky, kterou vymysleli konstruktéři české Jawy v 60. letech

    Zdroj: http://epochaplus.cz/?p=1067

    Odporúčam článok o ázijských automobilových vlnách - má 3 časti
    http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-automobily1
    kórea

    "Všichni (japan) výrobci začínali podobně: Převzali (okopírovali) zahraniční výrobní technologie (Renault, Mercedes, Ford...) a mravenčí prací je dovedli k japonské dokonalosti. Mnohé japonské firmy svůj rozvoj urychlily dokonce přímou spoluprací s některým ze světových automobilových producentů. Nejprve s ním založily společný montážní podnik, popřípadě mu dodávaly motory, a po získání zkušeností se osamostatnily.."

    lacimir09.03.2015 - 20:02 Trvalý odkaz

    @Mišo.
    Japonci nikdy nič nevynašli! Vsetko skopirovali a ukradli patenty. Len svojou neskutocne huževnatou prácou priviedli výrobky, ktoré skopirovali k dokonalosti a rizsirili ich do celeho sveta (napr. autá, v usa mas viac japonskych áut jak americkych, bohuzial). Co myslis, ze preco su vsetci japonský turisti ovešaný foťákmi a fotia "vsetko" okolo seba a toto trvá už viac ako 50 rokov. Alebo si si myslel, že si fotia turistické atrakcie?
    PS: Nemam nic proti japoncom, tiez mam doma toyotu a toto pisem na toshibe....

    ondrakomous09.03.2015 - 21:55 Trvalý odkaz

    vsiml sis nekdy, jaky mají japonsti turisti fotaky a mobily, takovy masiny naší duchodci nevideli ani na instagramu, ale to uplne jina kapitola, přirovnávát japonciky k ciganum, to uplne zcestny, cigani jsou kočovníci, kteri tanci dveste let u ohynku, nikdo z nich o praci nezavadil minimalne tristalet, oni to mají v krvi, tancit, bavit se, nemakat, to lidi desne stve, ze na ne makaji, ale ty lidi za to nemůžou, jsou takhle vychovavani, když se potom nedari, tak to je podhoubi jak vysity pro rasismus a populismus, protože tyhle lidi jsou strasne snadnej cil. taky jsem si chtěl koupit jollu, ale bylo tam napsany made in thaiwan, tak jsem to vzdal, taky jsem hledal něco tradičního, co vznika tady v evrope, takovy výrobek momentalne na trhu bohužel není. nejakou dobu jsem pouzival xiaomi note, ty vogo, to byl absolutne skvelej mobil, ted to muzu s odstupem casu hodnotit, to je klasickej priklad mobilu, kdy chinsky smart uz byl perfektni, ten mobil nemel snad jedinou chybu. lepsi jak samsungy, který stoji dvakrát tolik. když třeba vezmu levny mobily xiaomi 1s, honor 3c to sou paradni telefony. honor 3c koupis za 100euro a je perfektni, bohate dostacujici, když si to spočítáš kolik usetris oproti drahym znackovym mobilum, tak nemas co resit.

    Michal10.03.2015 - 01:41 Trvalý odkaz

    MA prekvapuje ako niečo take može už len majitel toyoty napisat.. Hybridný pohon alebo teraz predstavený Mirai na vodikový pohon, to tiež nevynašli Japonci? To tiež od niekoho odkopirovali?Žial niesom majitel Toyoty, chcel by som..ale mam ineho Japonca - Nissan a pokial viem tak v historii tejto značky staršej ako 70 rokov su patenty a technologie s podvozkom a zavesením kolies či pohonom každeho kolesa zvlast a ja neviem ako sa to všetko vola ASR a čo dalsie. Tí to mali daleko pred ostatnými Tiež by ma zaujimalo kde to odkopirovali. Tiež by ma zaujimalo kde teda Japonci odkopirovali FArebne telky, videa a VHS, digitalne fotaky a kamery, hracie konzoly, prenosné audia a kludne by som mohol pokracovat. Sony, Panasonic, Mitsubishi elektronic, Nikon, Fujifilm, Canon, Sharp, Toshiba. Vieš kedy vacsina týchto značiek vznikla? medzi vojnami, v dvadsiiatich, tridsiatich, štyridsiatich rokoch maximalne. Nintento bolo založene v r. 1889 a ano legendarny super mario taliansky inštalater je ich vytvor. Najlepšia elektronika japonska, najlepšie auta japonske. Američania vytvorili najtenší drot na svete . Japonci ho prevrtali.

    Michal10.03.2015 - 01:53 Trvalý odkaz

    Vieš, teraz uplne važne, tuto variantu by som normalne realne privítal. Fakt by som bol rad, keby čina realne zvyšovala konkurencie schopnost a nutila tradičných vyrobcov napredovat. Vieš tradiční vyrobcovia sa neposuvaju kvoli tomu, že ich niekto kopiruje. Ten kto kopiruje nedosiahne nikdy vačšiu uroven ako ten čo je kopirovaný. Lacna čina je konkurencie schopna len v cenách v strednej triede v triede kde treba robit kompromisy. A je to jednoduche, všetky technologie suciastny a patenty si musia prenajat alebo kupit. A ked by chceli postavit prostroj, ktorý bude mat od A po Zet, totalne všetko do posledneho detailu. NApr by lenovo postavilo totalne rovnaku identicku uplnu tu istu Z3 ako ma Sony. To Lenovo by to stalo citelne viac penazi si tie technologie a patenty nakupit. Preto každy činan, ktorý zrazu ma aj veci, ako opticka stabilizacia, led dioda, LTE, NFC, proximity senzor a chipset od Qualcomu, tak je zrazu drahá a nemá problem atakovat 500euro. Im sa nevyplaca vyrabat plne vybavené telefony, z drahych moderných komponentov. Čina žial trh elektroniky neposuva dalej ..ale vobec, i ked ma nesmierne silnu ekonomiku, obrovský potencial a silnu pracovnu silu, mohli byt davno uplnym technologickým celosvetovo uznavaným topom, ale nie su to stale len separovaní asocialni komunisti s krute nizkou životnou urovnou. Ja v podstate nemám nič proti činancom, absolutne nič osobne ale čina a rusko namiesto toho že maju a mali potencial byt 100rokov pred okolitým svetom, tak prave naopak su 100rokov pozadu.

    ondrakomous10.03.2015 - 10:22 Trvalý odkaz

    cinani mají vyrovany portfolia, sony vyrovnany portfolio nemaji, když si vezmu výrobce lenovo, xiaomi, huawei, tak mají všichni tri kvalitni telefony napric vsemi segmenty, prakticky zadny vetsi slabiny. "Ten kto kopiruje nedosiahne nikdy vačšiu uroven ako ten čo je kopirovaný", to je největší blbost jakou sem kdy cet, kopie byvaji v hodne pripadech lepsi jak original, proto vznikly všechny ty patenty, ze strachu, dnesni doba je zalozena na kopirovani, kopie muze byt lepsi nebo nemusi, abych to dopresnil, ale v momente kdy něco opirujes a pridas něco navíc, tak se z toho stava orginal, patenty jsou od zacatku nesmysl, jsou nesmyslny, protože se vyrobci soudi mezi sebou a pritem jeden od druhyho kopirujou, dela to každý i sony. ty porad bojuješ s vetrnymi mlyny, ty třeba nechapes, ze ve vcelym medu ze Slovenska je pyl z cinskych rostlin, ze susenky, který rano snidas jsou z ciny, je slipy a tenisky, který mas na sobe jsou z ciny. ze knizky, který ctes po obede, verim, ze v tvym pripade jich je hodne ,jsou privezeny z ciny, ze auta jsou privezeny z ciny. nachapu, jak muze byt dospely clovek takhle naivni. najednu stranu kritizuješ izolaci komunisticky chiny a sam se chces izolovat, to je protimluv jak vino. sam mas komunisticky názory. jenom bych doplnil, ze cinsky smarty povazuju za revolucni, zvlastne xiaomi redmi, to je pro me revolucni telefon, telefon kterym se to cely zlomilo, za další revolucni telefon povazuju honor 3c, to sakra dobry telefony a nejsou to zadny prumerny okopirovany telefony. tyhle telefony zmenili celej mobilni svet, to jak dneska vypada stredni trida, tyhle dve dela muzes dneska koupit za "par susnu", o tom se nam před lety mohlo jenom zdat. cine vdecis i za to,ze ta xperia z3 stoji dneska 400euro, protože kdyby nebylo te ciny, tak ta xperia stala 800euro, takova byla politka sony několik let, ty tradicni vyrobci z toho měli vejvar buhvijak dlouho, ale doba se zmenila, dneska uz musíš něco predvist, uz to nebude jak dřív.