Šok na MWC 2015! Kópia Apple Watch za 22 eur

Páčia sa vám hodinky Moto 360 či Apple Watch, no je vám ľúto dať za ne veľa peňazí? Neznáma čínska firma Digilink ponúkala na MWC 2015 za zlomok ceny produkty s podobným dizajnom.

Na tohtoročnej barcelonskej výstave sme mohli vidieť všeličo, ale stánok s napodobeninami hodnotných produktov nás poriadne prekvapil. Hodinky a náramky neznámeho výrobcu Digilink sme si tam mohli rovno aj zakúpiť.

Smart Watch DW-009 a DW-010 by ste si mohli ľahko pomýliť s hodinkami Moto 360 a Apple Watch. Lákali nielen vzhľadom, ale hlavne nízkou cenou. Tá sa pohybovala na úrovni 20 až 25 €. Za nízku cenu však získate podpriemernú výbavu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Smart Watch DW-09 akoby Moto 360 z oka vypadli, no sú menšie a chýba im vodeodolnosť. Zo zverejnených špecifikácií sa dozvedáme, že majú 0,95’’ OLED displej, procesor MTK6260, podporu Bluetooth 3.0 a o výdrž sa stará 160 mAh batéria.

Medzi funkciami nechýba krokomer, monitoring spánku, notifikácie o zmeškaných hovoroch a poslúžia vám aj ako diaľkový ovládač fotoaparátu vášho smartfónu. Pokiaľ neviete, kam ste si svoj telefón odložili, hodinky vám pomôžu v hľadaní. A samozrejme ukazujú presný čas a dátum.

Pri výrobe Smart Watch DW-010 sa výrobca inšpiroval u Apple. Rovnaký dizajn, kruhový ovládač i hardvérové tlačidlo na pravej strane a nezabudlo sa ani na senzory v spodnej stene.

Medzi špecifikáciami Digilink uvádza 0,95-palcový OLED displej, procesor MTK6260, Buetooth 3.0 a 180 mAh batériu. Hodinky vám zobrazia nielen dátum a čas, ale aj históriu hovorov, zmeškané hovory, doručené SMS-ky a poslúžia ako ďiaľkový ovládač fotoaparátu vášho smartfónu. Nechýba krokomer, monitoring spánku či budík. Na výber máte z niekoľkých pastelových farieb remienka.

Či a kedy sa hodinky dostanú do Európy nevieme, no je jasné, že na internete nebude o tieto napodobeniny núdza. Pripravte sa pri nich nielen na obmedzené funkcie či smiešny displej s mizernou čitateľnosťou na slnku, ale aj veľmi lacné materiály.

Hoci hodinky fungovali a kupovalo si ich tam prekvapivo veľa ľudí, nám takéto plagiáty nič nehovoria. Prinášame vám preto aspoň ich bohatú fotogalériu.

Cestu a ubytovanie redaktora na MWC 2015 zabezpečila spoločnosť Samsung, dátový roaming Telekom. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

paul 08.03.2015 - 11:43

"A samozrejme ukazujú presný čas a dátum." No este aby pozabudli na takú nepodstatnu funkciu hodiniek :D

Lumiak62508.03.2015 - 12:55 Trvalý odkaz

Vraj sa inšpirovali u Applu a otom sa podobajú na Moto.. Tak Apple zase niečo obkreslil Motorole - Lenovu a dal vyrobiť fake Foxconnu. Apple bez tovární iných výrobcov nič nevyrobí. Smart watch sú zbytočnosť.

Michal08.03.2015 - 14:45 Trvalý odkaz

Kazdy jeden cinsky vyrobok v oblasti mody,ekektroniky,hraciek ci automobilov vznikol vzdy a len pre to iste,pre co vznikli i tieto hodinky. Ci dnes,pred desiatimi alebo styridsiatimi rokmi, Cina vie a vedela len kopirovat a vyrabat lacne a nekvalitne smejdy,ktorymi zaplovovala trh. Akoze uprimne,ako potom mozu cinske vyrobky niekedy nadobudnut nejaku serioznost? Ale tu na fony.sk si vsimam,ze v diskusiach je vela nadsencov lacnej ciny a kadejakych padelkov a skladackovych znaciek z dielov inych vyrobcov, cinskych šrotikov, ktoredovedna nic nevymysleli ale len okopirovali . Komunista,si ich pojde hned kupit a urcite budu lepsie ako original..ja za ziadnu cinu v zivote nedam ani tych 20-25e ci to bude 1+1, Xiaomi,ci Oppo,smejdiky hrajuce sa na premiove znacky. Vzdy to bude o tom istom. My sme je**utá Slovač,co sme rozpredali vlastny štat a zniciili domacu produkciu, evolucia nas stvorila ako narod poddajny a prisposobivy a pani z nas spravili konzumentov lacnych odpadov z dovozu. Od ciech na zapad svet nepozna ziadne Oppo,lenovo,Huawei,1+1,Xiaomi a podobne. Vsetky cinske znacky,stovky cinskych znaciek dohromady maju v zapadnej Europe trhovy podiel menej ako 2percenta, vsetky dokopy. Viete preco? Lebo to niesu žebracki konzumenti odpadov ako my na SVK. Len tu sa riesia srajdy do 150e,len tu sa riesi pomer cena-vykon. Sedlaci zo Slovenska,co si pre kazdu korunu budu koleno vrtat. Urcite takto na rok,bude znacka Digilink,ktora zacala produkciu kopii v tomto obdobi, vychvalenou znackou tu v diskusiach minimalne polovinou respondentov ako super znacka so svojimi cenovo dostupnymi dual sim telefonami. Odpad proste,odpad.

Michal08.03.2015 - 15:06 Trvalý odkaz

Miško ty si tiez len taka skladacka, vselijakych zvieratiek napr. Oslika, somarika atd. a tiez sme sa tu na fore museli s tebou naucit zit. Tak aj ty zi a nechaj zit, nech si ludia kupuju co chcu. U nas sa dokopy nic nevyraba, co sa vyrobi ide na export. Cokolvek si kupis tak podporujes len zahr. vyrobcov. Čuuus

Celá diskusia 23 príspevkov