OR: konto orange - Darujte Vianoce

  • 5 príspevkov
  • Richard Hombauer 26.10.2005 - 20:57

    TLACOVA SPRAVA:

    Olga Feldekova: Ludi s uprimnym srdcom a dobrym umyslom je nepomerne viac

    Bratislava, 26. oktober 2005 â?? Hoci do najkrajsich sviatkov roka ostavaju este dva mesiace, Konto Orange uz teraz hlada ochotnych ludi, ktorym â?žsrdce bije na spravnom miesteâ?ś a ktori maju zaujem a tuzbu skraslit tohtorocne Vianoce tym, ktori nemaju take stastie ako vacsina z nas. Tuto ich snahu Konto uz stvrtykrat financne podpori celkovou sumou 1 milion korun v ramci charitativneho grantoveho programu Darujte Vianoce. Objem prostriedkov urcenych na granty aj tento rok rozsiri mobilna financna zbierka, ktora potrva do 20. decembra. Poslanim SMS spravy na kratke cislo 828 a prispenim symbolickej ciastky 20 korun na podporu realizacie uzitocnych projektov tak moze darovat krajsie Vianoce ludom v nudzi naozaj uplne kazdy.

    Darujte Vianoce je charitativny program, ktory motivuje ludi k darovaniu svojho casu a energie, a ktory nabada k sebaobetovaniu sa pre inych ludi pocas najkrajsieho, ale zaroven i najzranitelnejsieho obdobia roku. Aj tento rok poputuje 1 milion korun a vytazok z mobilnej financnej zbierky do ruk aktivnych jednotlivcov alebo skupin, ktori tieto financie dalej zuzitkuju v prospech ludi trpiacich nudzou alebo samotou. Mozu tym pomoct detom alebo starsim ludom traviacim Vianoce v nemocniciach alebo diagnostickych ustavoch, ludom, ktori sa z akychkolvek pricin ocitli pocas Vianoc na ulici, alebo ludom, ktori su osameli a nemaju nikoho, kto by im dal pocitit teplo domova.

    Charitativny program Darujte Vianoce si uz pocas svojich predoslych 3 rokov stal tradiciou a tesi sa velkemu zaujmu aj zo strany predkladatelov. Zo 475 ziadosti predlozenych v minulom roku ziskalo financnu podporu 209 projektov. Konto Orange podalo prostrednictvom obetavych ludi pomocnu ruku osudom tazko skusanym ludom. Vdaka poskytnutym financiam mohli byt pocas Vianoc spajani navzajom vzdialeni clenovia rodin, organizovane pestre programy pre opustenych ludi a chore deti, varena tepla kapustnica pre bezdomovcov, ci nakupene zimne oblecenie pre ludi, ktori sa ocitli v hmotnej nudzi.

  • Richard Hombauer26.10.2005 - 20:59 Trvalý odkaz

    POKRACOVANIE:

    â?žUz treti rok budem posudzovat ziadosti o pomoc pre ludi v nudzi. Dojimaju ma tie, kde ludia nezistne pisu, aby pomohli inym. Su ale aj take, pri ktorych sa nestacim cudovat â?? medzi ziadatelmi sa najdu aj taki, ktori chcu peniaze pre seba. Nastastie, moja skusenost je, ze ludi s uprimnym srdcom a dobrym umyslom je nepomerne viac,â?ś hovori pani Olga Feldekova, patronka programu Darujte Vianoce.

    Svoje ziadosti o financnu podporu, vdaka ktorej preziju spoluobcania s tazkym zivotnym udelom pocas tohtorocnych vianocnych sviatkov chvile plne stastia a pohody, mozu jednotlivci, ako aj organizovane skupiny posielat do 23. novembra 2005. Ziadosti v rozsahu 1 az 3 strany treba posielat na adresu Centrum pre filantropiu, Medena 5, 811 02 Bratislava. Svoje napady na projekty, ako aj otazky ohladom spravneho vyplnania ziadosti mozu zaujemcovia konzultovat s pracovnikmi Centra pre filantropiu na informacnych linkach 0905 313 313, 02/5464 4682 alebo na e-mailovej adrese darujtevianoce@kontoorange.sk. Vsetky dalsie informacie su dostupne aj na webovej stranke www.kontoorange.sk.

    Sancu na podporu maju najma tie projekty, ktore sa budu vyznacovat tvorivym a zaroven citlivym pristupom, a ktore si vyziadaju aj vlastny vklad ziadatela. Taktiez je dolezite, aby bol projekt zalozeny aj na inych aktivitach nez len na kupe darcekov. Ziadost o financny prispevok musi obsahovat meno osoby alebo skupiny osob, pre ktoru ma byt financny prispevok urceny, zdovodnenie vyberu tychto osob a vztah ziadatela k nim, ako aj ucel pouzitia poskytnutych financnych prostriedkov. Vsetky projekty musia byt realizovane v casovom rozmedzi od 19. do 30. decembra 2005. Ziadosti bude posudzovat komisia zlozena z predstavitelov Konta Orange, spolocnosti Orange Slovensko, Centra pre filantropiu, mimovladnych organizacii a osobnosti spolocenskeho zivota.

    Pocas posudzovania predlozenych ziadosti odborna komisia vyberie aj jednu ziadost, ktora na nich svojim pribehom najviac zaposobi a ktora najlepsie odzrkadli zamer programu darovat pocas Vianoc ludsku lasku, porozumenie a sucit. Tento ziadatel ziska specialne ocenenie �Srdce na spravnom mieste�, ktore mu bude odovzdane vo februari 2006.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn26.10.2005 - 22:04 Trvalý odkaz

    toto je jedna z mala pozitivnych veci ktoru dokaze vyprodukovat nasa pomarancova opica. O 20 korun na ucte viac ma urcite nezrujnuje.

    Odoslany z mobile device

    anonymous28.10.2005 - 22:59 Trvalý odkaz

    Aj z tych 20sk ide daco Orangu...

    Odoslany z Pocket PC

    7wcsnurka29.10.2005 - 15:43 Trvalý odkaz

    dobra vec,este keby sa na sk rozbehli aj darcovske sms...
    dost ludi bude ochotnich prispiet...nie len ich ladovat do stupid reality show :roll: