Diskusia: Dvojmesačné skúsenosti so Xioami Mi 9

  • Kubo10203013.07.2019 - 10:09 Trvalý odkaz

    Neviem kedy si robil tu recenziu ale NFC mam v skratkach po stiahnuti hornej listy. Rovnako sa mi zobrazuju notifikacie na stalo. Ale uznavam, ze tam tento problem bol dlhsiu dobu. Co sa tyka neprehladnosti celeho systemu, je jasne, ze ked clovek pouzival uplne odlisnu nadstavbu niekolko rokov, tak pri prechode na inu mu bude trvat zorientovat sa. Tiez ked som mal kratsiu dobu OneUI po MIUI, tak som nevedel kde mam co najst, lebo som nebol zvyknuty a vsetko mi prislo chaoticke

    LaRock13.07.2019 - 22:16 Trvalý odkaz

    In reply to by Kubo102030

    Kubo má pravdu ja medzi skratkami NFC tiež mám a nič mi z rýchleho menu ani zo skratiek nemizne, neviem čo to máte za verziu rom, ale ja momentálne frcim na oficiálnej cz/sk miuios týždňovej rom predtým som bol na oficiálnej globálnej a takisto som nezaznamenal žiadne takéto problémy neviem asi nemáte aktuálne updajtnute fony, ale potom je chyba na vašej strane a nemá to v negatívach čo robiť.. Osobne až na pár musiek ktoré sa vždy nájdu skoro pri každej vlajke s Mi9 max spokojnosť nič vážnejšieho negatívneho som počas svojho užívania doteraz nezaznamenal, nadstavba max vyhovuje už by som si ťažko na niečo iné zvykal miui systém si ma rýchlo získal a fotak pri použití aplikácie gcam top kvalitka aj večerné foto kalap dole ako to foti.. Od cinana som na takú kvalitu foto väčšinou nebol zvyknutý, za posledný rok dva spravili v tejto oblasti veľký progres ,dufam ze tu coskoro najdeme nanho aj recenziu,hlavna vlajka od xiaomi, uz by sa patrilo aby bola,ten fon si to rozhodne zasluzi..

    Lubomir Kohut13.07.2019 - 13:38 Trvalý odkaz

    mam ho tiez. neviem ako sa ti podarilo nfc dostat do rychleho menu/ zo supportu xiaomi odpisali ze to bude koncom roka. tie notifikacie tiez miznu a kludne tiez porad ako si to tam vedel dostat. mal som predym s7 edge a stale je v niektorych veciach lepsi ako tento mi9.

    Kubo10203013.07.2019 - 15:32 Trvalý odkaz

    In reply to by Lubomir Kohut

    Uznávam, niekedy zabúdam, že tam máte ten paškvil menom Global ROM. Ja mám Beta verziu MIUIos.cz ROMky, funguje mi tam všetko, sem tam mi nejde čítačka ale to mi nešlo niekedy aj pri Global ROM. Keby Xiaomi znemožnilo odomknutie bootloadera, tak v tom momente s nimi končím, mali by sa učiť od OnePlus, tam to máš hneď spravené a nestratíš ani záruku (tak to bolo pred pár rokmi, hádam sa nič nezmenilo)

    Rik13.07.2019 - 14:35 Trvalý odkaz

    chalani staci zajst na miuios forum a tam sa dozviete co potrebujete vediet o svojej mi9

    dufi cek14.07.2019 - 12:28 Trvalý odkaz

    Mobil som kúpil v alze v predpredaji, takže už mám tiež pár mesačné skúsenosti, tak skúsim pár poznámok k článku.

    Notifikácie - vyriešené v dev rom, časom príde aktualizácia aj na Global stable. Ja som to zatiaľ vyriešil externou aplikáciou k plnej spokojnosti.
    Gps - aplikácie treba uzamknúť v pamäti a povoliť im auto štart, vypnúť pre ne šetrenie batérie - špeciálne waze je na minimalizovanie citlivé, spomínané nastavenie vyrieši všetky problémy
    Výdrž - cez 7h sot, spokojnosť
    NFC - žerie batériu iba ak sa používa (rovnako ako gps), takže nemá zmysel vypínať/zapínať ho v nastavení, prepínač v lište mi príde zbytočný

    Xiaomi bohužiaľ nie bfu mobil a vyžaduje trochu snahy, potom však funguje k plnej spokojnosti na jednotku aj s Global rom.

    Čo však na svojom mobile oceňujem a čo mi u iných vlajkových mobiloch chýba:
    - infra (áno naozaj ho používam a teraz v lete aj na klimatizácie, ktorých ovládače sa špeciálne vo firmách záhadne strácajú :).
    - bezproblémové nahrávanie hovorov už v základe (pre Samsung treba napríklad kúpiť thajskú sim a čarovať.... Hmm)

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn16.07.2019 - 18:01 Trvalý odkaz

    In reply to by dufi cek

    Ahaaa to nie je bfu mobil? Zaujimave ze ho tak xiaomi neprezentuje. Skor by ho mal prezentovat ako full of bug mobil 😂 NFC sa nevypina koli spotrebe ale bezpecnosti. To ze musis instalovat appku tretej strany alebo iny launcher len aby sa ti zobrazili ikony v hornej casti je tazky fail neodstraneny po dvoch updatoch. Carovat so zamykanim aplikacii je dalsi fail. Na LG mi bezal MiFit bez carovania. Nepovazujem sa za bfu, robil som upgrade Motoroly V500 pravdepodobne ked si tahal kacera (neviem) . Momentalne riesim dalsi fail: Aj napriek tomu ze MI9 podporuje AAC kodek a ja mam TWS ktory ho tiez podporuju, funguje mi iba SBC. MI9 ma white list a blacklist so zariadeniami s podporou AAC. Wtf? Musim odomknut mobil aby som pocuval svoje sluchadla plnohodnotne? 🤢🤮

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.07.2019 - 16:52 Trvalý odkaz

    In reply to by Ronn

    Ronn, Google od Androidu 8 podporuje všetky BT kodeky priamo v systéme.
    Nutné aktivovať 'možnosti pre vývojára' a tam nastaviť (o.i.) požadovaný kodek.
    I keď čítal som aj, že niektorí výrobcovia to blokujú. Každopádne to treba to vyskúšať 🎧

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.07.2019 - 01:08 Trvalý odkaz

    In reply to by Ronn

    Noo viacerí sa na to sťažovali, že to ide aj nejde podla verzie ROM & MIUI.
    Ale u pár userov bola chyba na ich strane. Konkrétne slúchadlá samotné týpek musel prepnúť na požadovaný codec podľa manuálu.
    Ak to skúšaš s QCY QS2 tie aac nepodporujú narozdiel od QS1 a TC1

    LaRock20.07.2019 - 00:40 Trvalý odkaz

    In reply to by mental.disease

    riesenie? kupit najnovsi model QCY T3 a vec vyriesena, sluchatka na urovni o dost drahsich redmi airdots pro

    Jozef22.07.2019 - 08:43 Trvalý odkaz

    Mne sa po poslednej aktualizácii 10.2.28.0 NFC po stiahnuti hornej listy zobrazilo. Notifikacie stale miznu zo stavoveho riadka (vyriesene tiez cez aplikaciu). Co ma stve viac je to ze miznu aj z AOD. Presiel som zo Samsungu S7. Okrem tych notifikacii som s telefonom max spokojny. Citacke otlacku prsta by som dal tak 80% co je dost dobre. Nahravanie hovorov priamo v systeme je super vec. Len neviem kde stiahnut gcam. Dajte niekto overeny link.

    Totem21.09.2019 - 09:05 Trvalý odkaz

    No, tak teraz uz az tak nie som zvedavy na Mi9 pro 😀.

    Patrik15.02.2020 - 18:22 Trvalý odkaz

    Doplním aj ja nejaké skúsenosti z dvojmesačného používania. Je tam naozaj problém z notifikáciami a každú app treba samostatne zapnúť aby sa ukazovala v hornej lište alebo na uzamknutnej obrazovke. Ďalej, neviem či som mal vadný kus ale skoro vždy keď mi niekto volal tak sa mi samovoľne zapol fotoaparát. Nakoniec som zistil spojitosť s Google tlačítkom na ľavej strane. Keď som ho preprogramoval napríklad na svietidlo dlhým podržaním alebo Google vyhľadávaním dvojitým stlačením tak vždy sa niečo s toho spustilo keď mi niekto začal volať. Ďalšia haluz bola keď som raz zapol kameru a v hľadáčiku bol len biely šum. Ďalšia vec bola app na počasie, nikde sa nedalo nastaviť interval obnovovania, takže počasie sa aktualizovalo len po spustený samotnej aplikácie. Výdrž batérie jedným slovom katastrofa, nabíjať mobil aj počas dňa mňa fakt nebavilo. Najväčším žrútom bola Wifi alebo len chatovanie na fb. Jedná minúta = 1% batérie dole. Podotýkam že mobil bol ešte v záruke a životnosť batérie bola normálnych 86%. Ďalšia vec je reklama po každej nainštalovanej app. Je ešte pár vecí ktoré si už nespomeniem ale po tejto skúsenosti som musel dať mobil preč. Mimochodom ani fotoaparát nieje tak úžasný, nieje všetko len o parametroch ale reálnych výsledkov pri čom v porovnaní s mojím aktuálnym Huawei P20 je Mi9 ešte v plienkach (hlavne systém). Samozrejme že Mi9 má parádne 4K video zo 60 fps a výkon až zbytočne nevyužitý v mojom v prípade (hry nehrám). Širokouhlý objektív je fajn až na tie deformácie na okrajoch. Tá nízka cena sa proste musela niekde odzrkadliť, takže nieje všetko len o papierových parametroch. Moja súčasná P20 je v takmer vo všetkých smeroch lepšia (hlavne systém a výdrž batérie). Inak mám oficiálny európsky ROM s Android 10 a MIUI 11.

    Patrik16.02.2020 - 15:21 Trvalý odkaz

    Ešte dodám že infra síce funguje, zapne klímu ale vypnúť už nejde. Skrátka treba veľa vecí doladiť.