Orange Doma - instalacia a skusenosti

  • 73 príspevkov
  • Richard Hombauer 20.01.2008 - 14:33

    Tak mi to vcera namontovali.

    fibernet 60 Mbps
    http://www.orange.sk/sk/doma/fibernet.html

    digitalna TV Premium
    http://www.orange.sk/sk/doma/digitalnatv_chcetevedietviac.html

    1. navsteva predajne, objednavka - do troch dni vam to nainstaluju
    2. telefonat firmy, ktora instaluje optiku do bytu, dohodnutie terminu
    3. sobota 11 hod., pracovnici instalacnej firmi prichadzaju 3 minuty po dohodnutom termine. Kedze instalacia trva 3 aj 5 hodin, odporucam dohodnut sa na ranny termin a vtedy sa mozete spolahnut na cas prichodu.
    4. zapojenie prebehne pracovnikmi, ktori vam zaviedli do bytu kable.
    5. uzivajte si rychly net, telku aj telefon.

    Skusenosti v jednotlivych prispevkoch tejto temy. ;) Kludne sa pytajte.

  • Richard Hombauer29.03.2008 - 19:34 Trvalý odkaz

    povedali, ze mi to kludne natiahnu aj na balkon. dlzka kabla u mna vobec nehrala rolu. nieco sa im dokonca nepodarilo a tahali novy kabel od pivnice az na nase poschodie. takze klidek. :)

    u mna je to asi 15 m, mozno i viac.

    Richard Hombauer01.04.2008 - 16:51 Trvalý odkaz

    Od dnesneho dna sa meni nazov sluzby Digitalna TV na FiberTV a nazov sluzby Fibernet na FiberNet.

    Zmena nazvu sluzieb nema ziadny vplyv na podmienky a kvalitu poskytovanych sluzieb.

    ZraLOCK01.04.2008 - 17:41 Trvalý odkaz

    nova akcia ziadna? nevieme nic?

    stanleyjr01.04.2008 - 17:46 Trvalý odkaz

    chcem sa spytat aky fon pouzivate pri pevnej linke od orange, ci ten ich co ponukaju (zial nemali ziadny v predajni ked som si to aktivoval) alebo iny.
    mam pocit ze pomarancovnici ho predavaju dost draho.

    aquila07.04.2008 - 13:12 Trvalý odkaz

    hladal som na orange stranke, ale asi som slepy, ale nemozem najist tie ich akciove ponuky, kde slubuju az o 1/4 nizsi pausal a LCD o 1 skk :)

    hladam zle, ci maju chaos v materialoch ?

    inak ak som spravne vycital aktivacia je 1999 a 1130 zriadenie. dalsie set top boxy su za 1skk a viazanost je uz "len" dva roky ?

    aquila07.04.2008 - 15:41 Trvalý odkaz

    mno ako som si mysle, to je akontacia za 1 sk ;)

    a este k tomu docela suntove LCDcka .. a len na splatky ;) ts ani auto by som nekupoval na splatky, nieto telku ;)

    a ako dlho trvalo kym dosli technici ?

    stanleyjr09.04.2008 - 01:32 Trvalý odkaz

    no ked niekto nema cash tak co narobis :)

    v mojom pripade som bol v predajni v utorok s tym ze to chcem mat do konca tyzdna najlepsie vo stvrtok, lebo v piatok som nemohol, tak mi cica v predajni povedala ze posnazi sa.

    prisiel som domov a za hodku mi volali technici ci mozu prist vo stvrtok :)

    prisli na cas a boli hotovi za hodinu asi, lebo som este musel zhanat kluce od kocikarne :badgrin:

    spamoN30.11.2008 - 18:07 Trvalý odkaz

    Takze chcel by som sa aj ja spytat, tiez mam Orange Digitalnu televiziu... je mozne priviest televizny signal do PC, ale nejakou inou cestou ako cez ste top box? mam na mysli satelitnu kartu alebo takym niecim.... vopred dik za odpoved...

    samo30.11.2008 - 18:24 Trvalý odkaz

    Mne sa to nepodarilo,lebo tie blbe set top boxy maju stary hdmi! Na to bacha ani zvuk neprenasa

    Al.Vlado30.11.2008 - 19:46 Trvalý odkaz

    Samo, to nebude v tom. Uz prva verzia HDMI 1.0 umoznovala prenos zvuku v digitalnej podobe, a to v rozsahu od bezneho dvojkanaloveho stereofonneho zvuku az po priestorovy 8-kanalovy, pri vzorkovani 192 kHz/24 bit. Skor je to v tom, ze prva verzia HDMI 1.0 nepodporovala rozlisenia PC monitorov, 1.1 uz ciastocne ano, ale az od HDMI v. 1.2 je plna podpora PC monitorov.

    Vas problem bude skor suvisiet s HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection), ktore dnesne HDMI pouzivaju. Ide o system, ktory pri nesplneni certifikacnych podmienok vsetkymi zapojenymi komponentmi brani preneseniu plneho rozlisenia obrazu. V pripade, ze na prehravanie videa pouzijete necertifikovany komponent, budete mat k dispozicii len polovicne rozlisenie alebo uvidite len ciernu obrazovku.

    Viac o HDMI citajte tu: http://ishop.nay.sk/sk/reviews/hdmi-udi-ich-vyuzitie.html

    samo30.11.2008 - 20:14 Trvalý odkaz

    A co mi povies na toto:
    Mam TV LCD Samsung 696,ked ju pripojim k SB cez HDMI tak mi neprenesie zvuk,ale Full HD DVD rekorder zvuk pusti. Takto mam zvuk zapojdeny zvlast. Druha vec,mam obrazovku Samsung 22" 1680x1050 a ked ju prepojim s SB cez HDMI to DVI tak mi vypise ze rozlisenie nema podporu...OR setri kde sa da,mali tam dat novu verziu HDMI

    filip10217.12.2008 - 17:41 Trvalý odkaz

    Da sa nejak zistit kedy bude fibernet v NMnV? Nejak som sa to nedozvedel ani cez mobil, ani cez mail a v predajni neni miesto uz :roll:

    ZraLOCK01.02.2009 - 18:50 Trvalý odkaz

    tak sa chcem opytat na dlhodobe skusenosti s pouzivanim fibernetu:
    - su nejake vypadky, poruchy, padanie pripojenia, rychlosti?
    - ak ano aky je servis?
    - su nejake poruchy zariadeni z orange?

    dakujem

    samo01.02.2009 - 19:00 Trvalý odkaz

    - vypadky som nezaznamenal absolutne ziadne,ani rychlosti,poruchy atd
    -
    - nie,vobec,pouzivam ich v kombinacii s tymi co som uz mal + ine

    borizz01.02.2009 - 20:53 Trvalý odkaz

    Sharky fibernet fici krasne, jedine co ma stve, tak ze dodavany router dlink je strasne slaby na sirenie signalu po byte. S mobilmi mam problem uz za stenou, notebooky zatial v poho, ale krizom cez byt je signal velmi vyrazne slabsi. inak v pohodicke ;)

    ZraLOCK01.02.2009 - 21:19 Trvalý odkaz

    musim brat od nich router? mam svoj a mozem ist do nastaveni routera? ci mi ho locknu? kable tahaju po zemi, ci po strope?

    Arrow7901.02.2009 - 22:19 Trvalý odkaz

    Kamos ma k fibernetu tiez D-Link a robi mu to problem s wifi kartou Intel 5100 (novy chipset pre wifi od intelu, skoro v kazdom lepsom booku). Inak, je to sranda.. mam optiku T-Com, menili par veci na sieti, dosli technici, zobrali mi koncovy bod aj vigor router a dali novy koncovy bod a router Belkin N+ :) Vsetko samozrejme zadara.. teda sorry, 1Sk som mal na fakture :)

    samo02.02.2009 - 10:30 Trvalý odkaz

    ja mam ako Apple router,ten D-Link mam odlozeny

    stanleyjr02.02.2009 - 11:38 Trvalý odkaz

    ja takisto mozem potvrdit fibernet fici bez problemov ked idem priamo, ten ich slabucky router fakt cez steny tazko prechadza ako tu niekto pisal, s bookmi sa to da aj ked aj tam signal dost kolise a pri pda to kolise rapidne.cize moj nazor fibernet ano, ale vymenit router...

    samo04.07.2009 - 01:06 Trvalý odkaz

    ehm, nenavidim Fiber TV... neustale sekanie, neustale nereagovanie... Fiber Net chvalim na jednicku, no TV je odporny produkt...ja uz neviem co s tym, stale to musim restartovat... novy FW nikde a to slubovali uz davno

    stanleyjr15.03.2010 - 15:32 Trvalý odkaz

    po dlhsej dobe otvaram tuto temu...

    potrebujem radu: mame dilemu doma ci FiberTV alebo Magio Optik TV Klasik. Obidvaja mali zo zaciatku problemy, ale o FiberTv stale citam negativne reakcie ze ten ich STB stale mrzne a chce stale restart aj ked som cital ze upgradovane s novym FW uz su na tom lepsie. Potreboval by som aby sa niekto k tomu vyjadril, mam dost znamych co maju Magio a nemaju s nim zavazne problemy ako tie co sa popisuju pri Fiber TV. Na Fiber TV mam dobru cenu, ale ak to ma znamenat kazdotyzdnove hlasenia a restarty STB tak sa na to vy...
    Viem ze nic neni dokonale, ale ak je stale Fiber TV poruchovy, tak potom jasna volba.
    Napiste pripadne aj ake mate STB od pomarancu.

    aktualne Orange ponuka Sagem IAD 81 HD

    ...alebo to nemam riesit a ist do T-comu?, (mam optiku v stupackach aj pomaranc aj tcom)
    ale na pomaranc mam nulove investicie kedze ho uz mam v byte.

    vopred diky za dobre rady :)

    Pendo19.03.2010 - 14:08 Trvalý odkaz

    Problemy poznam aj na Magiu aj na FiberTV (osobne, z rozpravania znamych a samozrejme z for) :) . Je to o prioritach ale aj o cene.

    Tak ako sa tu uz mnohi vyjadrili - FiberNet je O.K., ked chces mat viac zariadeni pripojenych naraz cez wifi, tak odporucam vlastny router. Predsa len DI-524 je zakladny router od D-linku. Jediny problem, ktory sa vsak ma v buducnosti vyriesit je dlhe nabiehanie sluzby po vypadku prudu. Zatial sa to da riesit malou UPSkou na Konvertor.

    Momentalne sa dava uz len Sagem IAD 84 HD (cierny).

    Ak si skor televizny maniak a nie internetovy, tak by som asi isiel do Magia. Jeho menu, ovladanie, reakcie (rychlost) je na tom zatial lepsie. Kazda sluzba vsak ma co ponuknut. Napr. na Magio je ponukany STB s HDD. Da sa vsak aj pri optiku aktivovat len jeden (jedno nahravanie). FiberTV ma nahravanie sice spoplatnene, ale da sa nahravat zo vsetkych STB (max. 3ks) za jeden poplatok + ma 7 dnovy automaticky archiv 17 stanic. FiberTv ma podla mna momentalne najlepsiu kvalitu obrazu a ponuku HD programov - aj ked len upscaling, ale rozdiel je na vacsom TV viditelny.

    Zamrzanie FiberTV nie vzdy sposobuje Sagem STB. Tak isto aj pomalost - ta je skor sposobna pouzitou platformou.
    Otazka je, co povazuju ludia za zamrzanie... Ak maju na mysli pixelizaciu (svorcekovanie), tak to moze byt sposobene aj chybnym zdrojom priamo od dodavatela signalu. Svorcekovanie som niekolkokrat zazil aj na Magiu, UPC digital a satelite. Ak ma ale niekto na mysli to, ze STB prestane uplne reagovat na ovladac a nepomoze nic len vytiahnut zo zastrcky, tak toto robili hlavne prve STB IAD 81HD. Posledne kusy IAD 84 su na tom uz ovela lepsie.

    Tazko ti teda presne poradit...niekomu ide sluzba od zaciatku O.K. a nema problemy a niekomu to robi problemy stale a nepomaha mu ani vymena zariadeni a stale reklamacie sluzby :( (a to nehovorim len o FiberTV...ale moze sa to stat aj s autom, televizorom a pod.)