OR a TM: pokrytie SR datovymi technologiami

  • 4 príspevky
  • graffoo23.07.2007 - 15:06 Trvalý odkaz

    no ja som si vsimol na pohode, ze trencianske letisko malo v pripade tmobile len gprs, ale uz na parkovisku pri obci opatovce bol edge...

    borizz23.07.2007 - 15:40 Trvalý odkaz

    riso to fakt pri Nitre ma Cabaj-Capor u OR pokrytie EDGE?? Nemam to ako otestovat, jedine ked by som frajerke zobral telefon :D ale cez vikend budem doma takze to vyzera tak, ze zoberiem veskeru techniku a hajde skusat...oblast testovania mi vyhovuje :lol:

    Richard Hombauer23.07.2007 - 16:14 Trvalý odkaz

    Samozrejme! Keby len Cabaj, vsetky dediny v okoli maju EDGE, vidim to pekne napisane v stavovom riadku i600. Preto mi nikdy nenapadlo, ze v Nokii E61i (neukazuje typ siete), v ktorej mam SIM T-Mobilu, EDGE nemam. Az po diskusii s jednym citatelom som si porovnal mapky a zistil, aka je realna situacia najma v pokryti EDGE. Vraj T-Mobile rozbehol rozsirovanie EDGE. A ja na to: ved EDGE je predsa vsade...po skusenostiach s Orangeom. A skoro som padol na zadok, ked som zbadal pokrytie T-Mobilu v tejto oblasti.

    Nie je vsetko len o mapkach a marketingovych reciach, prax je dolezita. A ta je v pripade GPRS T-Mobilu velmi dobra (pouzivanie CS3 a CS4, lepsie vyladena siet, vsetko od kvalitneho dodavatela Ericsson). Na e-maily a Operu Mini staci aj GPRS. No i tak je rozdiel EDGE a GPRS vyrazny. Citim to na Orave, kde mam EDGE (orangeu) len pre seba a slapem nonstop na 25 kB/s (200 kbps), co nikdy s GPRS nedosiahnem.

    borizz23.07.2007 - 16:21 Trvalý odkaz

    No to mi je jasne, ze prax je dolezita. Preto som sa pytal na prakticke skusenosti..viem ze mapky su o odhadoch a nie o presnych meraniach..ale aj tak som mierne v soku. Viem ze ked som v NR mal K550 ako modem tak som nemal problem ficat na strankach a pekne rychlo. Rychlosti tych cca 200kbps co je v meste vcelku slusne a to iste dosahujem aj v BA-Petrzalke. Ale na dedine ma Orange EDGE nikdy nenapadlo skusit. No ale vikend bude vazne testovaci...