Dilema: Samsung Galaxy A3 (2017) vs. Huawei Nova

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 29.01.2017 - 22:01

    Ja by som Tomášovi odporúčal si oba mobilné telefóny vyskúšať. Špecifikáciami víťazí Huawei jednoznačne. Samsung je však Samsung, má pekné a kvalitné displeje, a je trošku menší. Bude to zrejme skôr záležitosť emócií, rozum radí Novu...

  • ondrakomous29.01.2017 - 23:06 Trvalý odkaz

    a3 prekvapeni, cerna a zlata vypada genialne, jinak korekce expozice u videa, no slava. fotograficky filtry nechapu, uvital bych poradny filtry, jaky pouzivaji treba profesionalni vyrobci fotaku. tyhle zakladni detsky omalovanky jsou nepouzitelny v konkurenci s filtry z apk napr. snapseed,vsco.....
    srovnani s huawei nova , samsung vodeodolnost, zatracene lepsi display/velka vyhoda, lepsi vydrz baterky, exynos je o neco slabsi ve vykonu, neuveritelne kompaktni a lehky. zbytek bude plusminus stejny, urcita vyhoda muze byt software u samsungu, cili vic veci hraje pro samsung.
    jinak v a3 je vylepseni dost oproti lonskymu roku, podle meho soudu, urcite to bude jeden z nejprodavanejsich malych mobilu, moc velka konkurence totiz v malych telefonech neni, skoda, ze nepridali tu optickou stabilizaci, po dizajnove strance neni co vytknout. cena a3 mi prijde ok, a5 je straslive draha a pritom o moc vic nenabizi.

    Kondy30.01.2017 - 17:19 Trvalý odkaz

    No to ste trafili. Medzi tymito modelmi sa rozhodujem. Oba splnaju moje poziadavky na rozmery (nie je moc z coho vyberat), aj cenovo by to šlo. U samsungu sa mi bohovsky paci AO display, huawei zas krasne padne do ruky. Nemam skusenosti s minulou verziou samsungu a3 (2016), aky je vas nazor na bateriu samsungu? Myslite, ze udrzi telefon aspon 24 hodin pri zivote?

    Marek30.01.2017 - 19:27 Trvalý odkaz

    Sony X peria x compact je skvely telefon,dobra vydrz, android 7 od 22. 12.2016 super vykon. No odislo mi sluchatko, zacalo v nom rezonovat a chrapcat po 3 mesiacoch. tak som sa jej zbavil.a dodoens hladam nahradu.skusal som kamaratovu Novu, ma super vychytavky v podstate sony nema nic, len rychle aktualizacie na android, ktore zas tak v podstate nezavazia, ano je pekne dat android novy ale co dalej, ziadne vychytavky. No ked sa vratim ktej nove, vykon a vydrz v pohode, no dost ma zarazilo,ze mi nefungovlai widgety, ktore som dotearaz pouzival cize zapnutie wifi a moje o2. takze to ma na tom dost zarazilo navyse sa mi nepaci to cinske prostredie a nova launcher vsetko nezachrani. A teraz k Samsungu, doteraz som pouzival iba telefony samsung, (stredna trieda) a 2 roky xperiu z3c a 3 mesiace x compact. Nepotrebujem velky display ani brutal vykon, hry nehram no dnes som bol v predajni samsungu skusit si predpredajnu vzorku a3. Skusal som aj a5 a hoci som mal v plane kupit a5 ale je to na mna velke.Skratka od telefonu potrebujem co naj vydrz a kedze sa casto tulam po horach potrebujem aj vodeodolnost. A3 sa mi pozdava navyse sony podla mna foti dost zle, aj ked mam zrkadlovku a fotak super mi netreba no aj momentku treba niekedy spravit. otazne je ako na tom bude system po pol roku. ale asi do nej pojdem. objednam cez eshop otestujem a do 14 dni mozem vratit, pokial to nebude pouzitelne na moje potreby.

    Tomas30.01.2017 - 19:59 Trvalý odkaz

    Ja mam Samsung uz takmer rok a pol a prostredie je take iste rychle ako ked bol telefon novy.

    Marek30.01.2017 - 20:01 Trvalý odkaz

    no ale s6 edge+ je trochu ina kava ako a3 :D

    ondrakomous31.01.2017 - 00:33 Trvalý odkaz

    samsung a3 2017 je podle me nejlepsi midrange jaky samsung udelal za poslednich pet let, naprosto genialni telefon. mit optickou stabilizaci tak to byl "midrange killer". cena mohla byt malinko niz, ale kdyz si vzpomenu na lonskou a3-2016 zacinala cenove dost podobne a kupodivu lonsky modely a3,a5 se cenove moc nepropadadly, Richard to v tom videu rikal, pro samsung jsou to nejdulezitejsi modely, protoze s8 prijde pozdeji. a5 to bude mit tezky, v teto cenove hladine je obrovska konkurence. vydrzbaterky bude bezkonkurencni diky tomu exynosu, neni totrhac benchmarku, ale podle me musi byt perfekne usporny a optimalizovany, skoda, ze a3 nema quickcharge, taky zaznelo ve videu.

    Peter31.01.2017 - 19:39 Trvalý odkaz

    Ani ja by som sa nevedel ihneď rozhodnúť. Oba sú faj. Treba vyskúšať. Ak mu pasuje čítačka vpredu, A3, ak vzadu, Novu. Prípadne chvíľu počkať, kým ceny nepadnú o 50€ nižšie.

    ondrakomous31.01.2017 - 20:47 Trvalý odkaz

    hodnotim to z hlediska atraktivity, a3 je dizajnove a rozmerove skvely mobil, ale ma i velky prednosti, kdyz si prectes recenzi na gsmarene, tak zjistis, ze ma vynikajici vydrz na baterku skoro 100h, pritom je lehoucky, kdyz se podivas na display, ten je rozdilovy, naprosto spickovy parametry, huawei ma vynikajici displaye, ale na takhle kvalitni amoled to proste nestaci, fotak nedokazu hodnotit, tam cekam, ze to bude spis prumer a lepsi fotak bude mit az a5. a3 ma slabsi realny vykon, to je vec, kdy bude mit huawei navrch, ale zase dalsi velka vyhoda je vodeodolnost, na to spoustu zakazniku slysi. dobrej je zaver recenze, ze a3-2017 je v urcitych vecech lepsi jak iphone 7. samsung a3-2017 vidim jako svuj budouci telefon.(dobrej for).

    grga.pitic05.02.2017 - 08:32 Trvalý odkaz

    Tymto dvom u mna pribudol u mňa konkurent Xiaomi redmi 4 prime/pro. Nevyhody Xiaomi tu už boli v clankoch a diskusiach prepierane, pre mňa to nie je nič neprekonatelne. Rozmery ma Xiaomi stale vydrzatelne, procesor ako Nova, bateria v porovnani so samsungom obrovska, 800 mhz pasmo LTE casom hadam bude. Bol som si ho chytit v predajni a je to fajn kusok, aj keď Nova sedi v ruke lepsie. Babo raď...

    Skandy06.02.2017 - 09:48 Trvalý odkaz

    Zdravim mozno neporadim no aspon prispejem. Od vianoc som sa rozhodoval. Xiaomi, p9lite, nova, A3, A5. Precital som snad vsetky mozne recenzie, pozrel som snad vsetky mozne videa. Xiaomi som vylucil ako prvy koli opakujucej sa chybe hlasitosti mikrofonu pri telefonovani. A3,A5 ma odradili cenou. P9 lite ma lakal cenou no nakoniec som cez bazos zohnal NOVU cisto novú za prijatelnu cenu a splnuje presne co som chcel. Drzi sa lepsie ako hranaty telefon. 5 palcov mi staci prijal by som aj mensii. 3GB ram a 32 GB pamat super. Bateria postacuje pri mojom striedmom pouzivani nehram narocne hry, wifi a data mam nonstop pustene vyuzivam socialne siete telefonujem atd vydrz 3 dni aj 11 hodin. Mozno by som pockal na p9 lite 2017. Ja som sa uz dockat nevedel preto som riesil NOVU co je vlastne dost podobny telefon. No HUAWEI NOVA odporucam na 100%. Ale co vyhovuje jednemu nemusi druhemu.

    grga.pitic13.02.2017 - 20:58 Trvalý odkaz

    Na Samsungu sa mi páči always on display, to je fajn funkcia (ako kedysi dávno Nokia;-)... Dočítal som sa ale že táto funkcia nefunguje na aplikácie tretich stran, takže je mi k ničomu. Žiadne notifikácie Viberu ani WhatsAppu display nezobrazí. Keby mal aspoň LED diódu alebo stál 50-60 eur menej.

    ondrakomous13.02.2017 - 22:50 Trvalý odkaz

    finguje na apk tretich stran, dyt to tady ve videorecenzi Richard ukazoval, taky zaznelo, ze to je lepsi jak notifikacni dioda, mozna nefunguje na vsechny apk.