Xiaomi 12S Ultra: koncept smartfónu s prídavným objektívom Leica

Podobné riešenia s prídavným objektívom na fotoaparát smartfónu, prinieslo pred Xiaomi viacero výrobcov, no na trhu si nenašlo dostatočne veľkú cieľovú skupinu.

Xiaomi ukázalo koncept telefónu, ktorý vychádza z top modelu Xiaomi 12S Ultra (prvý kontakt), ktorý ponúka nielen prémiový dizajn s konštrukciou pokrytou eko kožou, ale aj zostavu fotoaparátov, ktorej  vévodí 1-palcový 50 Mpix obrazový snímač IMX989 od Sony, ukrytý za objektívom Leica. 

Prídavný objektív Leica Summilux-M 35 mm f/1,4 ASPH, ktorý sa dá pripevniť na špeciálne upravený fotomodul 12S Ultra, je odolný voči prachu a vode a proti poškriabaniu ho chráni zafírové sklo. Po nasadení objektívu Leica M Series sa jeden 1'' snímač použije vo formáte smartfónu a druhý vo forme fotoaparátu tak, ako to poznáte napríklad zo zrkadloviek. 

Či sa Xiaomi 12S Ultra Concept jedného dňa objaví na trhu ako reálny produkt, nie je isté. Zatiaľ ide o ukážku technologických možností. Dnešné prémiové smartfóny už ponúkajú veľmi dobrú kvalitu fotografií a videí, čo používateľom väčšinou na bežné dokumentácie životných situácií stačí. 

Pre tých najnáročnejších a na profesionálne využitie je tu napríklad Sony Xperia Pro-I, prípadne tradičné zrkadlovky. 

Zdroj: twitter.com/xiaomi 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu