Wow Wi-Fi ponúka v aplikácii Telekom AR meranie bytu s objednávkou i sledovanie technika na mape

Aplikácia Telekomu bola vylepšená o niekoľko noviniek, spojených najmä s produktom Wow Wi-Fi. Nové funkcie ale zahŕňajú aj nahlasovanie porúch cez apku, sledovanie ich riešenia či zobrazovanie plánovaných výpadkov.

Pred rokom priniesol Telekom pre internetové programy na optike a VDSL novú službu Wow Wi-Fi, ktorú si za ten čas aktivovalo viac zákazníkov, než operátor pôvodne predpokladal. Je určená všetkým, ktorí chcú mať kvalitný Wi-Fi signál v celej domácnosti, vrátane pivnice, garáže či odľahlej kúpeľne. 

V rámci ročného výročia od spustenia služby prezradil Telekom niekoľko zaujímavých údajov s prívlastkom NAJ. Najviac zákazníkov je z okresu Dunajská Streda, najpredávanejším balíkom je XL, ktorý je určený pre domácnosti s rozlohou vyššou než 100 m2 a najväčšou nehnuteľnosťou, kde bolo Wow Wi-Fi inštalované, je materská škola v Limbachu s rozlohou 500 m2. 

Aktuálne operátor prináša v mobilnej aplikácii Telekom niekoľko vylepšení, vďaka ktorým bude objednávka služby jednoduchá a rýchla. Ak zákazník netuší, akú rozlohu má jeho domácnosť, môže si ju zmerať pomocou rozšírenej reality (AR) na svojom smartfóne. Presne si tak určí podlahovú plochu jednotlivých izieb, aplikácia ho prevedie potrebnými krokmi. Na základe výsledku merania mu bude odporúčaný konkrétny vhodný balík, môže si ho však ručne zmeniť na iný. 

Ďalšou novinkou je sledovanie polohy technika priamo v aplikácii. Funguje na podobnom princípe ako keď sledujete v apke donášku jedla alebo taxík. V reálnom čase na mape vidíte, kde sa nachádza a viete sa tak prispôsobiť. Trackovanie je dostupné nielen pri službe Wow Wi-Fi, ale aj pri ďalších službách pevného internetu alebo TV. 

Takisto viete teraz cez Chat v apke nahlásiť a riešiť poruchu, nemusíte telefonovať na zákaznícku linku. K tejto možnosti príde aj sledovanie porúch služieb pevnej siete. Po nahlásení poruchy vidíte zaevidovanú poruchu spolu s jej stavom a detailnejším popisom. 

Poslednou novinkou je zobrazovanie lokálnych výpadkov a plánovaných prác priamo v aplikácii. Nové funkcionality sú dostupné v najnovšej verzii aplikácie Telekom pre operačné systémy Android a iOS. Ak novinky nevidíte, skontrolujte si dostupnosť aktualizácie vo vašom obchode. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu