Telekom: s Wow Wi-Fi budete mať internet v každom kúte domu či bytu

Operátor od 1. augusta prinesie novú službu, ktorá poteší všetkých, ktorí nemajú kvalitný Wi-Fi signál v celej domácnosti. S malým zariadením môžete mať internet aj v garáži či pivnici.

Pri príležitosti uvedenia novinky sa Telekom pochválil aj vysokým počtom domácností s dostupným pokrytím optickou sieťou - 986 000. Cieľom novej služby s úsmevným názvom Wow Wi-Fi je pokryť kvalitným internetovým signálom celú domácnosť bytu či domu, nech už sa budete chcieť pripojiť k ktorejkoľvek jej časti. 

Problém so slabým alebo aj žiadnym signálom, prípadne pomalým pripojením na miestach ďalej od routra, trápi najmä zákazníkov s nehnuteľnosťou väčšieho rozsahu, no vyskytnúť sa môže v dôsledku rôznych prekážok aj v menších bytoch. Príčinou nie je hlavné pripojenie, ale šírenie Wi-Fi signálu.

Riešením má byť extra služba Wow Wi-Fi, ktorú si zákazník môže objednať k svojmu pevnému pripojeniu, nech už využíva program na technológiách ako optika, VDSL alebo ADSL. Rýchlosť pripojenia ale naďalej určuje zakúpený internetový program. Základná maximálna rýchlosť tak ostáva rovnaká. Cieľom služby je doniesť signál do každého kúta domácnosti, nielen v blízkosti routra.

Po technologickej stránke funguje Wow Wi-Fi tak, že do bytu či domu inštaluje technik dodatočné zariadenia, tzv. mesh. Vďaka nim sa zosilní signál a rýchlosť bude po novom rýchlejšia aj vo väčších vzdialenostiach od routra.

Technik najskôr premeria signál, dohodne s vami vaše požiadavky a nainštaluje zariadenie tam, kam treba. Plocha a rozloženie domácnosti určí finálny počet mesh zariadení. Vyberať budete môcť z troch úrovní služby podľa rozlohy nehnuteľnosti:
- Wow Wi-Fi M: rozloha do 60 m2, napríklad menší byt
- Wow Wi-Fi L: rozloha 61 až 100 m2, spravidla väčší byt
- Wow Wi-Fi XL: rozloha od 101 m2, vhodné pre poschodový dom

Cena služby bude odstupňovaná podľa internetového programu a jednotlivých technológií. 

Pre najvyšší program OptikNET je každý variant služby za 1 € mesačne. Za iné programy sa platia tieto poplatky:

Pre programy na technológiách ADSL a VDSL sú určené tieto ceny:

 

Súčasťou každého balíčka je aj prémiový router. Pri M a L verziách je cena pevná a technik nainštaluje potrebný počet zariadení. Finálnu podobu XL balíčka určuje technik podľa potreby. Štandardne sú v ňom tri mesh zariadenia, v prípade potreby sa štvrté či ďalšie zariadenie dopláca po 1 € mesačne.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

scenic26.07.2022 - 17:21 Trvalý odkaz

Keď nie je VoWiFi, tak aspoň WoW WiFi....

Celá diskusia 1 príspevok